Ό,τι νέο κυκλοφορεί στη μόδα τελευταία

Φρέσκες ιδέες που είδαμε από ανερχόμενους σχεδιαστές στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 18 Σεπτεμβρίου 2023

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του Σεπτέμβρη, ωστόσο οι αεικίνητοι σχεδιαστές μόδας παρουσίασαν, μόλις, τις συλλογές τους για την επερχόμενη Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024. Συγκεκριμένα, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, η οποία το 2020 ανακήρυξε τον εαυτό της, ως Εβδομάδα Μόδας ουδέτερου φύλου.

Εκεί είδαμε σπουδαίους βρετανικούς οίκους μόδας, όπως Burberry και JW Anderson, να δίνουν τις δικές τους στιλιστικές προτάσεις για την εαρινή σεζόν, αλλά και πολλούς ανερχόμενους σχεδιαστές, οι οποίοι κέντρισαν το ενδιαφέρον μας με τις καινοτόμες ιδέες τους. Θέλοντας να εστιάσουμε στο νέο "αίμα" που τώρα κάνει τη δυναμική είσοδό του στον συνεχώς μεταβαλλόμενο χώρο της μόδας, σου παρουσιάζουμε εκείνους που ξεχώρισαν για την "φρέσκια" αισθητική τους:

 Olly Shinder

Μόλις 23 ετών, ο Olly Shinder βρίσκεται σε μία πορεία που θυμίζει αρκετά εκείνη των Βρετανών θρύλων Alexander McQueen και John Galliano, οι οποίοι είχαν ξεχωρίσει από τα πρώτα τους βήματα ως φοιτητές. Μετά την αποφοίτησή του από το φημισμένο Central Saint Martins τον περασμένο Ιούνιο, η συλλογή του Olly Shinder, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονα gorpcore στοιχεία, εντάχθηκε γρήγορα σε εταιρείες όπως η Ssense, η Machine-A και η Dover Street Market.

 Holzweiler

Ένα από τα πιο αγαπημένα brands στο ημερολόγιο της CPHFW διέσχισε τη Βόρεια Θάλασσα και βρέθηκε στο Λονδίνο. Η Maria Holzweiler, δημιουργική διευθύντρια του ομώνυμου οίκου, παρουσίασε κομμάτια που συνδυάζουν  -σε απόλυτη ισορροπία- τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό και τη χρηστικότητα, καθιστώντας τα ιδανικά για μία βόλτα στη Σουηδική εξοχή, αλλά και για μία έξοδο σε κάποιο ατμοσφαιρικό wine bar. Η επιτομή του coolness, ανεξαρτήτως περίστασης.

Derrick

Ο 26χρονος Luke Derrick, απόφοιτος του Central Saint Martins, έχει συντονίσει την αισθητική του σε μια πιο ανατρεπτική προσέγγιση της παραδοσιακής ανδρικής ένδυσης. "Τα πάντα έχουν μια πολύ ανδροπρεπή λογική, έτσι δεν είναι;" δήλωσε σε συνέντευξή του στο The Face. "Δικαιολογίες και ιδιοσυγκρασίες των αντρών - είναι ατελείωτα διασκεδαστικό να το αντιστρέφεις και να παίζεις με αυτό, και αυτό επηρεάζει σημαντικά ό,τι κάνω". Σε αυτό το πνεύμα, η συλλογή του απαρτίζεται από σύγχρονες προσεγγίσεις των βασικών ανδρικών ρούχων, παραμορφωμένη ραπτική και λεπτά πλεκτά. 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.