Ξέρουμε τι ετοιμάζει η Diesel για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024

Η νέα συλλογή της Diesel για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 παρουσιάστηκε μέσα από ένα φαντασμαγορικό rave στο Μιλάνο.

Γράφει: Esquire Editors 21 Σεπτεμβρίου 2023

Diesel λατρεύει τα πάρτι, γι’ αυτό καλέσαμε πάνω από 7.000 άτομα σε ένα δωρεάν rave, και στη συνέχεια στο φεστιβάλ κινηματογράφου μας. Η συλλογή είναι το ίδιο το πνεύμα της Diesel, δημοκρατική και πειραματική σε κάθε της κομμάτι. Πιστεύω ότι πρέπει να ζούμε τη ζωή μας στο μέγιστο, ότι κάθε μέρα πρέπει να είναι ένα πάρτι". - Glenn Martens, creative director της Diesel.

Diesel για τον λαό – ένα ελεύθερο 8άωρο fashion mega show, με τον σταθμό NTS, για πάνω από 7.000 καλεσμένους, με 6.000 εισιτήρια για το ευρύ κοινό, από τα οποία τα 1.500 δόθηκαν ως προτεραιότητα σε φοιτητές. Επιρροή, πειραματισμός, ευχαρίστηση, παιχνίδι: μια συλλογή φτιαγμένη για το πάρτι ως τρόπο ύπαρξης. Στο τέλος της βραδιάς, το show δεν τελειώνει: μια γιγαντιαία οθόνη, μεγέθους 26 επί 16 μέτρα, θα δείχνει δωρεάν ταινίες όλο το σαββατοκύριακο, επιλεγμένες από τη Diesel.

Ξέρουμε τι ετοιμάζει η Diesel για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024

Αυτή η Diesel ζει κάθε στιγμή στο παρόν, με επεξεργασίες συχνά μοναδικές για κάθε κομμάτι. Ένα διαφανές μίνι αμάνικο φόρεμα έχει μια ραμμένη επίστρωση από ζέρσεϊ καμένη σε τυχαία σημεία, σαν το ζέρσεϊ να ξεφλουδίζει. Μια αμάνικη ανδρική μπλούζα είναι φτιαγμένη από ενωμένες στρώσεις ζέρσεϊ και μετά επεξεργασμένη, ενώ τζιν ενώνονται με μουσελίνα σαν περίβλημα.

Diesel

Οι επεξεργασίες τονίζονται με εμπριμέ από μέσα, όπως στα devoré denim κομμάτια που εσωτερικά είναι τυπωμένα με το κόκκινο λογότυπο DIESEL. Άλλα κομμάτια, όπως παντελόνια και φούτερ έχουν εμπριμέ παραλλαγής τυπωμένο από μέσα, devoré denim τζην και σακάκια τυπώνονται εσωτερικά με ρίγες, ενώ γυναικεία devoré denim τοπ με κρυστάλλους, τζιν και μίνι φορέματα τυπώνονται εσωτερικά με ονειρικά φλοράλ σχέδια. Πλεκτά ζακάρ επεξεργάζονται για να μοιάζουν με πειραγμένο denim, με κλωστές που δεν κόβονται και θυμίζουν ιστούς αράχνης σε ζακέτες, τοπ και φορέματα.
DieselEstrop/Getty Images

Η χρηστικότητα απογειώνεται, με denim τοπ με φερμουάρ και παντελόνια και φούστες που φοριούνται μόνα τους ή ενώνονται με τα τοπ για να δημιουργήσουν ολόσωμες φόρμες. Παντελόνια έχουν μεγάλες cargo τσέπες που αφαιρούνται. Τσάντες μέσης ενώνονται για να δημιουργήσουν στράπλες τοπ ή μίνι φούστες.

DieselEstrop/Getty Images

Για τον εορτασμό του φεστιβάλ κινηματογράφου, δημιουργήθηκαν στάμπες που μοιάζουν με αφίσες ταινιών, σαν η Diesel να ήταν Χολιγουντιανό στούντιο- υπάρχουν ταινίες δράσης, επιστημονικής φαντασίας, ακόμα και ταινίες με γυναικεία μουσικά συγκροτήματα. Κάποιες φορές τα πόστερ τυπώνονται καθαρά πάνω σε T-shirts, ενώ άλλες μοιάζουν με γιγαντοαφίσες που έχουν ξεθωριάσει από τη βροχή και τον ήλιο, όπως σε δερμάτινα κομμένα με λέιζερ τοπ, φούστες και φορέματα. Χειροποίητα πανωφόρια με φερμουάρ κατασκευάζονται από τσαλακωμένα αληθινά πόστερ, για να μοιάζουν στη σιλουέτα τους με γούνα.

Τα εσώρουχα έχουν ιδιαίτερη σημασία μέσα από διαφανή τοπ και φορέματα. Κάποια είναι με σούρες, κάποια σαν κορμάκια, μαύρα ή σε μεταλλικά χρώματα. Υπάρχουν γραμμές σε χρωματικές αντιθέσεις, αλλά μονόχρωμα για ένα χρυσό lurex φόρεμα που μοιάζει με αγαλματίδιο του Χόλυγουντ. Βλέπουμε tuxedos για το κόκκινο χαλί σχεδόν να εξαφανίζονται με devoré, ενώ ζέρσεϊ φορέματα να εμφανίζονται μέσα από εσώρουχα.

Τα σανδάλια D-Vina Charm είναι τυπωμένα με αφίσες από το σινεμά, ενώ οι γόβες D-Woodstock slip έχουν στρογγυλεμένες γραμμές, όπως και τα σανδάλια D- Woodstock σαν ένα μεταλλικό κλουβί με το D της Diesel. Οι μπότες D-Cloud, ψηλές ως το μηρό, αλλά και οι γόβες κατασκευάζονται από denim σε καλούπι που μοιάζει σαν να έχει δέσιμο με λουριά, ενώ οι ανδρικές μπότες D-Hammer έχουν στο καλούπι τους το Diesel D. Υπάρχουν τσάντες με τυπώματα από τις αφίσες της Diesel, ενώ οι τσάντες 1DR έχουν χοντρές μεταλλικές αλυσίδες.

Τσόκερ και μπρασελέ μοιάζουν σαν τατουάζ, και τα γυαλιά ηλίου, μια συνεργασία της Diesel Eyewear με την Essilor Luxottica, έχουν λεπτούς μεταλλικούς σκελετούς ή στυλ γυαλιών εργασίας. Υπάρχουν Streamline ρολόγια από καουτσούκ με σχέδιο σκελετού και μια νέα συλλογή από ασημένια βραχιόλια με λάμψη σαν διαμάντια.

Το show πραγματοποιήθηκε στο Scalo Farini υπό την αιγίδα του Δήμου Μιλάνου.


CREDITS :
Creative Director: Glenn Martens
Styling: Ursina Gysi
Hair: Gary Gill

Make-up: Inge Grognard for @MACcosmetics
Set Design and Art Direction: Sayan Benbady
Original Soundtrack Composer: Senjan Jansen
VJ: Yusuke Murakami
Casting: Establishment NY
Beverage partner: Bulldog Gin

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.