Στη ντουλάπα του Andrew Georgiades

Στη νέα αυτή στήλη του Esquire, θα βρίσκεις ιδέες και συμβουλές για το πώς μπορείς να ντύνεσαι πιο ωραία από ενδιαφέροντες τύπους που "το έχουν" με το στυλ.

Για κάποιους το στιλάτο ντύσιμο μοιάζει με άλυτο γρίφο. Για άλλους, πάλι, βγαίνει απολύτως φυσικά, ανεπιτήδευτα, σαν έμφυτο χάρισμα. Στόχος της νέας στήλης μόδας του Esquire "Στη ντουλάπα" είναι να δημιουργήσουμε μία "γέφυρα" μεταξύ των δύο, μαθαίνοντας (και αποκαλύπτοντας σε εσένα) τα πολύτιμα "how to's" εκείνων των ανδρών που, ξέρουν να ντύνονται- χωρίς υπερβολές, ρεαλιστικά και αυθεντικά. Με απλά λόγια, μπαίνουμε στη ντουλάπα αντρών που το έχουν αποδεδειγμένα για να πάρεις συμβουλές στυλ και ιδέες και να τις προσαρμόσεις στο δικό σου χωρίς υπερπροσπάθεια. Όλα γίνονται μέσα από 7 πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις.

"Ποδαρικό" λοιπόν, μας κάνει ο Ελληνοκύπριος Andrew Georgiades, που μας αρέσει γιατί τολμά και πειραματίζεται μπλέκοντας διαφορετικά και, πολλές φορές, εκ διαμέτρου αντίθετα στοιχεία μεταξύ τους, που όμως βγάζουν νόημα στα μάτια μας. 

1. Πώς θα περιέγραφες το στυλ σου με 3 λέξεις;

Ανέμελο, υπερβολικό, εκλεκτικό.

2. Από πού αντλείς έμπνευση για το ντύσιμό σου;

Το στυλ μου εμπνέεται περισσότερο από άλλες μορφές τέχνης, την αγάπη μου για τον κινηματογράφο, τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, την τέχνη, τη μουσική, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τον πολιτισμό. Εδώ η έμπνευση προσφέρεται για σχήματα, υφάσματα, υφάσματα και μοναδικούς τρόπους συνδυασμού τους. Επίσης, προσεγγίζω το στυλ μέσα από μια φιλοσοφική και πνευματική άποψη, όντας ανοιχτός στο να "ξεμάθω" ή να πάω ενάντια στους "νόμους" ή σε αυτά που έχουμε διδαχθεί. Όπως προσεγγίζει ένας ηθοποιός ένα σενάριο, ένας μουσικός τη μουσική του, ένας καλλιτέχνης την τέχνη. Κι αν αυτό έχει ξαναγίνει, σκέφτομαι πώς μπορώ να το κάνω διαφορετικά ή με τη δική μου προσωπική πινελιά.

Στη ντουλάπα του Andrew GeorgiadesAndrew Georgiades

Φέρνω κοντά το παρελθόν και το μέλλον, το αρσενικό και το θηλυκό μαζί, με αντιθετικό τρόπο- οργανικό όμως, όχι επιβεβλημένο. Προσπαθώ να σπάσω τους κανόνες αλλά όχι όλους μαζί, θέλω να κάνω μια δήλωση αλλά θέλω να ψιθυρίζω και όχι να φωνάζω. Νομίζω ότι αυτός ο συνδυασμός εννοιών, είτε πρόκειται για τον χρόνο, τον χώρο ή τα στυλ, προέρχεται από τη σύγκρουση των δύο διαφορετικών κόσμων μου. Αντλώντας έμπνευση από την ελληνοκυπριακή μου κληρονομιά, τη Μεσόγειο και τη νησιωτική ζωή και την αντίθεση με τον τρόπο ζωής μου που γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λονδίνο, μια ακμάζουσα πολυπολιτισμική μητρόπολη της πολυτελούς μόδας και του street style.

3. Ποια είναι η αγαπημένη σου τάση αυτήν τη στιγμή; 

Έχω μια σχέση αγάπης και μίσους με την έννοια των τάσεων, ωστόσο τους τελευταίους 12 μήνες μου άρεσε να προσθέτω έντονο κόκκινο στην παλέτα των ρούχων μου. Η έμπνευση ήρθε στην πραγματικότητα από το χρόνο μου στο Μαρόκο. Ήθελα να κάνω την τάση δική μου και έτσι την ενσωμάτωσα σε ένα ντύσιμο συνδυασμένο με πορτοκαλί, μαύρο και απαλό χρώμα μέντας. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς τις τάσεις και να προκαλεί τον εαυτό του βρίσκοντας μοναδικούς τρόπους να τις ενσωματώσει στο στυλ του. 

Andrew GeorgiadesAndrew Georgiades


4. Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου αντικείμενο στην γκαρνταρόμπα σου; 

(Γέλια) Είναι όλα τους μωρά μου, μη με κάνετε να διαλέξω το αγαπημένο μου παιδί! Τα αγαπημένα μου παπούτσια στο καλοκαιρινό μου rotation, τα είναι Bottega Veneta και Loewe, τα αγαπώ γιατί είναι μοναδικά, πολυτελή και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη ή η πιο extreme εκδοχή του κάθε στυλ παπουτσιού. Έχω, επίσης, αυτή την καμπαρντίνα της Acne Studios από την περασμένη σεζόν που λατρεύω και είναι ο μόνος λόγος που επιτρέπω να τελειώσει το καλοκαίρι, είναι σούπερ oversized και χοντρή, αλλά έχει μια λεπτότητα που σε κάνει να αναρωτιέσαι, θα μπορούσε να είναι της γιαγιάς μου, (γέλια). Και τέλος, ένα shearling παλτό της Loro Piana για το οποίο δεν σας στέλνω φωτογραφία καθώς θα πρέπει να περιμένετε για το ντεμπούτο του αυτό το χειμώνα. Πάντως, η διαχρονική πολυτέλεια και η απεριόριστη ευελιξία είναι τα κοινά τους στοιχεία. 

Andrew GeorgiadesAndrew Georgiades
Andrew GeorgiadesAndrew Georgiades

5. Τι φοράς όταν δεν ξέρεις τι να φορέσεις; 

Θα το χωρίσω αυτό σε ημερήσιο και νυχτερινό! Την ημέρα θα βάλω ένα τζιν ή παντελόνι Our Legacy με ένα λευκό t-shirt, κάποια ρέπλικες Wales Bonners x Adidas ή Margiela και μια statement τσάντα πολυτελείας όπως το cross body της Bottega για να τα αναδείξω όλα. 

Το βράδυ, μαύρο oversized πουκάμισο με ασορτί παντελόνι, και ένα ζευγάρι πολυτελή statement παπούτσια, τα αγαπημένα μου αυτή τη στιγμή είναι αυτά τα loafers της Bottega. 

Andrew GeorgiadesAndrew Georgiades
Andrew GeorgiadesAndrew Georgiades

 

6. Ποιο ρούχο/αξεσουάρ δε θα φορούσες ποτέ;

Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά τις εσπαντρίγιες, δε θα χρησιμοποιήσω τη λέξη μίσος, αλλά τις αντιπαθώ βαθιά (γέλια). Σούπερ στενά τζιν επίσης, είχα τη φάση μου στη δεκαετία του 2010 και δε θα γυρίσω ποτέ πίσω, καλύτερα να τα αφήσεις κι εσύ στην εφηβεία. Και όσον αφορά τα αξεσουάρ, ποτέ δεν ήμουν φαν των gothic/rustic ασημένιων κοσμημάτων. 

Andrew GeorgiadesAndrew Georgiades


7. Δώσε μας μερικές στιλιστικές συμβουλές που λειτουργούν πάντα.

-Είναι πολύ σημαντικό να επενδύεις σε βασικά είδη και να χτίζεις μια ντουλάπα με ευέλικτα κομμάτια. Αυτό λειτουργεί ως βάση, καθώς αυτά τα θα σου ταιριάζουν πάντα και είναι διαχρονικά, και αν είναι καλής ποιότητας. θα κρατήσουν μια ζωή. Στη συνέχεια, μπορείς να αρχίσεις να "δουλεύεις" με πιο μοντέρνα ή statement κομμάτια που μπορούν να συμπληρώσουν αυτή την γκαρνταρόμπα και να της προσθέσουν φρεσκάδα. 

-Μη φοβάσαι να αναμείξεις αρσενικές και θηλυκές έννοιες ή το street με την πολυτέλεια. Πολλές φορές μερικά από τα αγαπημένα μου σύνολα θα είναι ένα φαρδύ παντελόνι, ένα χαλαρό μπλουζάκι, με ένα όμορφο βραδινό παπούτσι και μια γυναικεία τσάντα ή θηλυκά κοσμήματα, και απλά λειτουργεί. 

-Βρες μια σιλουέτα που σου αρέσει και σου ταιριάζει και ίσως επενδύσεις σε διαφορετικά υφάσματα ή χρώματα σε αυτά τα κοψίματα.

-Το είπα και νωρίτερα, αλλά σπάσε τους κανόνες, απλώς όχι όλους μαζί. Δε χρειάζεται να τα κάνεις όλα με τη μία.

-Και το πιο σημαντικό, βεβαιώσου ότι αισθάνεσαι άνετα, όσο πιο άνετα αισθάνεσαι, τόσο καλύτερα θα αισθάνεσαι, όσο καλύτερα αισθάνεσαι, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα έχεις, η οποία θα σου επιτρέψει να τα καταφέρεις. Δεν υπάρχει τίποτα "πολύ τρελό" που μπορείς να φορέσεις και δεν θεωρείται "ασφαλές" από κάποιον άλλον. "Ό,τι είναι φυσιολογικό για την αράχνη είναι χάος για τη μύγα", οπότε απλά διασκέδασε!

Ποιος είναι ο Andrew Georgiades

Ο Andrew είναι ένας καλλιτέχνης και δημιουργός που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Το πάθος του για τις τέχνες, τον οδήγησε να σπουδάσει Design και Διαφήμιση, ενώ στη συνέχεια τα παράτησε όλα και για ένα 6μηνο ταξίδι με σακίδιο σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να εμπνευστεί από νέους πολιτισμούς. Με την επιστροφή του, άθελά του μπήκε στον κόσμο του μόντελινγκ και έκτοτε κατάφερε να "χτίσει" το δικό του μοναδικό στυλ που "έδενε" την πολυτελή μόδα, με αυτή του "δρόμου". Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο Andrew έχει συνεργαστεί με σπουδαίους οίκους, μεταξύ των οποίων οι Louis Vuitton, Loewe και Jacquemus. Κάτι είδαν σε εκείνον.

Η δημιουργικότητά και οι αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που ντύνεται, μπορούν να μας διδάξουν πολλά, όσο "σχετικός" ή "άσχετος" είναι ο καθένας μας με τη μόδα. Γιατί τελικά, η ουσία των ρούχων, των αξεσουάρ και όλων των συνδυασμών τους, είναι να μπορείς να διασκεδάζεις με αυτά, όπως μας λέει ο ίδιος ο Andrew, μοιραζόμενος μαζί μας τα μυστικά του, αδιαμφισβήτητα, μοναδικού στυλ του.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr