Η ιστορία της Gucci ζακέτας του Robbie Williams

Τι παίζει με την υπερμεγέθη τίγρη;

Η νέα ομώνυμη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix του Robbie Williams υπόσχεται ότι είναι "ωμή, ειλικρινής, αληθινή" και δεν υπάρχει τίποτα πιο ωμό από το να ξαναζήσει ο τραγουδιστής όλο αυτό το παλιό υλικό, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, ντυμένος μόνο με ένα μαύρο γιλέκο και ένα παντελόνι. Κατά τη διάρκεια αυτής της συναισθηματικά φορτισμένης, αφήγησης, ο Williams κάποια στιγμή σηκώνεται, περπατάει στην ντουλάπα του και βγάζει μια ζακέτα για να τυλιχτεί.

Η ζακέτα "παρηγοριάς" του είναι μια λευκή ζακέτα με υπερμεγέθη λαιμόκοψη από τον οίκο Gucci. Αλλά καθώς περιφέρεται στην αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών έπαυλή του στο Λος Άντζελες, τη βλέπουμε καλύτερα: μανσέτες και γιακάς με κόκκινες και πράσινες ρίγες- ένα απλικέ "Α" από τσόχα στο στήθος και τα μανίκια, ενώ στην πλάτη, κάτω από τη λέξη GUCCY, δύο κλαδιά βελανιδιάς "περικλείουν" μια γιγαντιαία τίγρη που βρυχάται.
Η ιστορία της Gucci ζακέτας του Robbie WilliamsLampoo
GucciLampoo

Τελικά, ανήκει στη γυναικεία συλλογή του οίκου μόδας- έργο του προηγούμενου δημιουργικού διευθυντή της Gucci, Alessandro Michele, ο οποίος ήταν μεγάλος θαυμαστής των τίγρεων και συχνά τις ενσωμάτωνε στα σχέδιά του, κάτι που ο ιστορικός οίκος μόδας ανέφερε ως "μια έκφραση της γοητείας του οίκου για την άγρια ομορφιά του φυσικού κόσμου". Αυτή η συγκεκριμένη ζακέτα - από τη συλλογή Resort '18 που πωλήθηκε για περίπου 3.300 λίρες, τότε - είναι αγαπημένη του Williams, καθώς οι τίγρεις είναι κάτι σαν πνευματικό ζώο για τον τραγουδιστή.

Η συναισθηματική αξία της Gucci ζακέτας για τον Williams

Πίσω στο βίντεο του Y2K, Rock DJ, πριν ξεσκίσει τη σάρκα του, γδύνεται μέχρι να μείνει μονάχα με ένα μαύρο παντελόνι, στο οποίο φιγουράρει -καλά μάντεψες- μία τίγρη. 

Το 2019 στο μεταξύ, ο Robbie έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο Hey Tiger! για τη μεταφορά κινουμένων σχεδίων του βιβλίου της Judith Kerr, The Tiger Who Came To Tea (Η τίγρη που ήρθε για τσάι). Σε συνεντεύξεις που έδωσε τότε για λόγους προώθησης δήλωσε σχετικά: "Ο τίγρης είναι ένας τεράστιος, υπέροχος, μαγικός χαρακτήρας επειδή είναι τόσο δυνατός και σκανταλιάρης", υπονοώντας ότι αισθάνεται το ίδιο για τον εαυτό του.

Αν σου άρεσε και θες να την αποκτήσεις, είναι λίγο δύσκολο να βρεις αυτό ακριβώς το χνουδωτό πλεκτό με το αιλουροειδές τώρα (οι ιστοσελίδες μεταπώλησης είναι η μεγαλύτερη ελπίδα σου). Ο οίκος μόδας Gucci βέβαια, συνέχισε αυτό το μοτίβο και σε άλλα κομμάτια, όπως σε μία ταπετσαρία με τίγρη. Εναλλακτικά, υπάρχουν παρόμοιες εκδόσεις της ζακέτας χωρίς τίγρη που πωλούνται αυτή τη στιγμή για κάτι λιγότερο 1.300 ευρώ.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.