Το κοινό στοιχείο του Michael Fassbender στο The Killer με τον Liam Gallagher

Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε την αντίδραση του Liam Gallagher όταν μάθει ότι θεωρείται είδωλο του στυλ.

Το νέο άχαστο θρίλερ του Netflix ακούει στο όνομα The Killer, και εκτός από μία συναρπαστική πλοκή και μερικές δυνατές ερμηνείες, η ταινία ξεχωρίζει και για το ιδιαίτερο στυλ του πρωταγωνιστή Michael Fassbender. Ο ρόλος, ο οποίος ερμηνεύεται μοναδικά από τον ηθοποιό, David Fincher, συνοδεύεται από έντονο ενδυματολογικό ενδιαφέρον, αλλά και από μία κρυφή, ή και όχι τόσο, σύνδεση με τον Liam Gallagher.

Όσο ο Fassbender μετακινείται από το Παρίσι, στη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Νέα Ορλεάνη, τη Φλόριντα με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη, η γκαρνταρόμπα του είναι ένα παράξενο μείγμα από χαβανέζικα πουκάμισα, άνορακ jackets και καπέλα, τύπου bucket. Κάπου εκεί μέσα, λοιπόν, αχνοφαίνεται και μία έμπνευση από τον Gallagher, η οποία καθόλου τυχαία δεν είναι σύμφωνα με την ενδυματολόγο της σειράς, Cate Adams.

Η ίδια, μιλώντας στο βρετανικό Esquire, αποκάλυψε την πηγή της έμπνευσής της, ενώ παραδέχθηκε και την ενδυματολογική σύνδεση, μεταξύ των δύο ανδρών. Παρακάτω διαβάζεις όσα είπε σχετικά στην εν λόγω συνέντευξη:

>Ο David Fincher είναι φημισμένα απαιτητικός. Υποθέτω ότι αυτό επεκτάθηκε και στην εντολή σας για την γκαρνταρόμπα του "The Killer".
Από την αρχή είπε ότι ήθελε να μοιάζει με Γερμανό τουρίστα στο Παρίσι. Και ήθελε να δείχνει χαζός. Και όχι κουλ. Δηλαδή, δεν ήθελε να μοιάζει με τον "James Bond/Tom Cruise-in-Collateral" - δεν ήθελε τίποτα τέτοιο. Ήταν πολύ συγκεκριμένος γι' αυτό. Μιλήσαμε πολύ για τα ρούχα που θα μπορούσε να φορέσει και να βγάλει ο δολοφόνος. Ό,τι έχει θα μπορούσε να αγοραστεί από ένα αεροδρόμιο. Δεν σκέφτεται πολύ τα ρούχα. Αλλά παραδόξως, έχει καλό στυλ.

>Ας μιλήσουμε για μερικά από τα άτομα που βρίσκονται στο mood board σας. Jack Nicholson στο The Postman Always Rings Twice (1981). Ο Paul Newman στην ταινία Absence of Malice (1981). Ο Leonardo DiCaprio στο Blood Diamond (2006). Τι ήταν αυτό που είχε σχέση με αυτούς τους χαρακτήρες;
Δεν ήταν τόσο οι χαρακτήρες, όσο το ότι μου άρεσε η εμφάνισή τους. Ο David είχε αναφέρει το Le Samouraï που έπρεπε να παρακολουθήσω, τη γαλλική ταινία [με τον Alain Delon στον ρόλο του εκτελεστή Jef Costello, 1967]. Φοράει μια καμπαρντίνα και έχει ένα ωραίο καπέλο. Αλλά εκείνος δεν ήθελε αυτό [το λουκ]. Πέρασα από τόσες πολλές ταινίες. Παρακολούθησα επίσης το American Gigolo (1980), επειδή είναι τόσο τονικό - αυτό αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση. Μου άρεσε πολύ ο Leo στο Blood Diamond. Αν παρακολουθήσεις οποιαδήποτε ταινία του David - και το ήξερα αυτό από το Mindhunter - θέλει τα πάντα να φαίνονται ζωντανά, φθαρμένα και αληθινά.

>Επίσης, δεν μπορούσαμε να μην το παρατηρήσουμε: Liam Gallagher.
Φοράει πάντα bucket καπέλα και υπερμεγέθη αντιανεμικά μπουφάν. Είναι σαν, "Πλάκα μου κάνεις;" Μπορείς να τον κοιτάξεις μέσα από τις δεκαετίες και πάντα φοράει κάτι παρόμοιο.

>Πώς σου φαίνεται η εμφάνιση του Liam;
Εμ, καλά, νομίζω ότι οι Oasis είναι διαχρονικοί, προφανώς. Λατρεύω τον Liam Gallagher. Θεωρώ ότι είναι ένας μ***ς, αλλά σκέφτηκα ότι το ντοκιμαντέρ [Liam Gallagher: As It Was (2019)] ήταν πολύ καλά φτιαγμένο. Είμαι σίγουρη ότι είναι εντελώς μ***ς. Αλλά λατρεύω την εμφάνισή του. Θέλω να πω, έπαιζε στο Glastonbury και δεν νομίζω καν ότι έβρεχε, αλλά φορούσε αυτό το, σαν, τεράστιο, υπερμεγέθες αντιανεμικό. Και ήμουν, κάπως, "Τι συμβαίνει; Δεν ιδρώνεις μέχρι θανάτου; Αλλά ίσως αυτό είναι το κόλπο του, ξέρεις. Προσπαθεί να κάψει θερμίδες.

>Έχουν γράψει μεταξύ άλλων για αυτόν τη φράση "το πιο αβίαστο style icon της Βρετανίας".
Ω! Ωραία!

>Υποθέτω ότι όλοι οι άνθρωποι για τους οποίους μόλις μιλήσαμε αντιπροσωπεύουν μια συγκεκριμένη... στάση;
"Δεν δίνω δεκάρα", σωστά; Αυτός δεν είναι ο Liam; Αυτός είναι ο δολοφόνος. Δεν υπάρχει τίποτα εκεί μέσα. Δεν τον νοιάζει. Δεν θα μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο για το τι σκέφτεται ο καθένας γι' αυτόν. Δεν χρειάζεται κανέναν για να επιβιώσει. Είναι μόνο αυτός. Νιώθω ότι ο Liam είναι κάπως έτσι, σωστά; Δεν έδινε δεκάρα για τον αδερφό του. Είναι σαν, "Εγώ είμαι ο άντρας. Πραγματικά δεν με νοιάζει για όλους εσάς".

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.