Πόσο πιθανό είναι να φοράμε ρούχα φτιαγμένα από τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον;

Η μόδα, ίσως, αλλάξει για πάντα, πολύ πιο σύντομα από όσο νομίζαμε.

Είναι γεγονός πως η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα από τη μόδα, αλλά και από την ανθρωπότητα γενικότερα. Από τις πρώτες εικονικές επιδείξεις μόδας και τις πρώτες απόπειρες τρισδιάστατων ενδυμάτων, στις ολόκληρες συλλογές που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη, μεσολαβεί ένα ChatGPT δρόμος. Το ερώτημα, ωστόσο, που πρέπει να απαντηθεί είναι αν πρόκειται η βιομηχανία της μόδας να υποστεί μία ολοκληρωτική επανάσταση, εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης.

Ας κάνουμε ένα μικρό βήμα πίσω. Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, γίνεται συνεχώς λόγος για την τεχνητή νοημοσύνη και τις αμέτρητες εφαρμογές της. Προφανώς και στη μόδα. Οι δε γνώστες της βιομηχανίας της μόδας έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τις πρώτες αλλαγές που συνδέονται με την έλευση αυτών των τεχνολογιών. Από τα editorials της μόδας μέχρι τη δημιουργική πλευρά, μέχρι τις επιδείξεις μόδας: μια διαρθρωτική αλλαγή σε κλίμακα που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, βρίσκεται σε εξέλιξη, και κανένας τομέας δεν εξαιρείται.

Πόσο πιθανό είναι να φοράμε ρούχα φτιαγμένα από τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον;Kristy Sparow // Getty Images
Μήπως το όνομα Heliot Emil
σου λέει τίποτα κατά τύχη; Όσοι παρακολουθούν με μεγαλύτερη προσοχή τα νέα και τις κινήσεις που λαμβάνουν χώρα στον χώρο της μόδας σίγουρα γνωρίζουν ήδη αυτά για τα οποία θα μιλήσουμε. Διότι το δανέζικο brand μπορεί να μας δώσει μια μικρή πρόγευση της κατεύθυνσης προς την οποία θα μπορούσε να κινηθεί ολόκληρη η βιομηχανία. Στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο, υπό τη δημιουργική διεύθυνση του Julius Juul , η μάρκα έσπρωξε τη γνωστή πειραματική της προσέγγιση στα όρια, κάνοντας χρήση των πιο εξελιγμένων τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης για να σχεδιάσει τη συλλογή της.
Heliot EmilKristy Sparow // Getty Images

Προς το παρόν, το μόνο μειονέκτημα που εντοπίζεται σε αυτή την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης αφορά το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή φαίνεται να είναι ικανή να παράγει πιο πολύπλοκα και περίτεχνα σχέδια, τα οποία, συνοδεύονται από πρακτικούς περιορισμούς στον πραγματικό κόσμο. Αλλά δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε αυτό πρόβλημα, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι όλες αυτές οι καινοτομίες είναι πραγματικά πρόσφατες, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου των πλήρων δυνατοτήτων τους. Σε περίπου δέκα χρόνια ίσως, ακόμη και τα καθημερινά μας ρούχα θα είναι πλήρως κατασκευασμένα από την τεχνητή νοημοσύνη . 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.