O George Harrison ήξερε από στυλ

Σαν σήμερα το 2001, το εμβληματικό μέλος των Beatles "έφυγε" από τη ζωή.

Κάθε μέλος των Beatles είχε και από ένα παρατσούκλι. Εκείνος ήταν ο "ήσυχος", χαρακτηρισμός ο οποίος του είχε δοθεί από σπόντα, όταν σε ένα ταξίδι του με το συγκρότημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ταλαιπωρούταν από μία φαρυγγίτιδα και δυσκολευόταν στην ομιλία. Ο George Harrison έζησε μία ταραχώδη ζωή "κόντρα" στο παρατσούκλι του και έφυγε από αυτήν μία ημέρα σαν σήμερα το 2001, αφήνοντας πίσω μία πλούσια παρακαταθήκη, όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στο στυλ.

Τα μακριά μαλλιά και τα πλούσια μούσια τον συνόδευσαν σε κάποιες από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις του, που ακόμη και σήμερα παραμένουν αντικείμενο έμπνευσης για όσους αγαπούν τη "ζωηρή" αισθητική των '60s και των '70s. Αν και οι Beatles -το νέο τραγούδι των οποίων κυκλοφόρησε πρόσφατα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης- είχαν το δικό τους dress code, ο ίδιος είχε διαμορφώσει ένα προσωπικό στυλ που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι και σήμερα.

George HarrisonMichael Putland/Getty Images

Σακάκια με γεωμετρικά μοτίβα, παντελόνια-καμπάνα και δερμάτινα μποτάκια εμπλούτιζαν τα looks του Harrison, με έναν "παιχιδιάρικο" και παράλληλα, αυστηρό τρόπο.

George HarrisonRichard E. Aaron/Redferns

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ανέπτυξε μία φιλία και με ένα έτερο style icon, τη Jane Birkin, η οποία, μάλιστα, στο ντοκιμαντέρ George Harrison: Living in the Material World του 2011, είχε παραδεχθεί πως ο ίδιος περιτριγυριζόταν από ένα μυστήριο. Μαζί είχαν κάνει μία αξιομνημόνευτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ των Καννών το 1968, με τον Harrison να φορά ένα ριγέ κοστούμι. 

Jane Birkin - George HarrisonREPORTERS ASSOCIES/Gamma-Rapho via Getty Images

Συχνά, ο Harrison πρόσθετε ανάλαφρες πινελιές σε πιο "σοβαρά" σύνολα, επιτυγχάνοντας ένα απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Μία από αυτές τις ιδιαίτερες στιλιστικές στιγμές του, ήταν και η παρακάτω, στην οποία απεικονίζεται στα γυρίσματα της τηλεοπτικής μουσικής ταινίας Magical Mystery Tour στο Plymouth, φορώντας denim jacket, πουκάμισο και μία πολύχρωμη γραβάτα. Το αυστηρό μουστάκι και το ατημέλητο μαλλί είναι, απλώς, ένα bonus σε αυτή την ξεχωριστή εμφάνισή του μουσικού.

George HarrisonDavid Redfern/Redferns

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.