Πώς ντύνονται μερικοί από τους πιο διάσημους σχεδιαστές στον κόσμο

Κάποιοι από αυτούς, θα σε εκπλήξουν σίγουρα με τις στιλιστικές τους επιλογές.

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 29 Ιανουαρίου 2024

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς ντύνεται κάποιος που κυριολεκτικά ζει από τη μόδα και δημιουργεί τις παγκόσμιες τάσεις; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Οι εμφανίσεις λοιπόν των πιο διάσημων σχεδιαστών στον κόσμο, μάλλον θα σε εκπλήξουν με την απλότητά τους. Φυσικά, υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά σε γενικές γραμμές, έχουμε διαπιστώσει ότι οι σχεδιαστές προτιμούν τη διακριτικότητα και την άνεση. Και καλά κάνουν. 

Giorgio Armani - Διακριτική κομψότητα

Giorgio ArmaniANDREAS SOLARO/AFP via Getty Images

Μια καριέρα που καλύπτει μισό αιώνα, είναι αυτή του Giorgio Armani στη μόδα. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Giorgio Armani με ένα πάντα διακριτικό ντύσιμο ενώ όπως ο ίδιος δηλώνει: "Η κομψότητα δεν έχει να κάνει με το να σε προσέξουν". Ο ιταλός σχεδιαστής λοιπόν, "ψηφίζει" αυστηρά τη μονοχρωματική παλέτα: μπλε του μεσονυκτίου ή μαύρο. Για τον ίδιο, η κλάση δε χρειάζεται να "φωνάζει" για να γίνει αντιληπτή, αλλά μάλλον εκδηλώνεται με τη σιωπηλή ροή της "ήσυχης πολυτέλειας" που συνεχίζει να ορίζει την ουσία της πορείας του στον κόσμο της μόδας.

Pierpaolo Piccioli - Casual κομψότητα

Pierpaolo PiccioliPascal Le Segretain/Getty Images

Ο Pierpaolo Piccioli επιλέγει συνήθως να τραβά την προσοχή αποκλειστικά από τα ρούχα του κατά τη διάρκεια των επιδείξεων του Valentino. Σε αντίθεση με τον Giorgio Armani, το στυλ του είναι πιο αναγνωρίσιμο ως αβίαστα casual. Η υπογραφή του; Total black look που αποτελείται από ένα μαύρο t-shirt και ένα μαύρο παντελόνι. Η εφαρμογή, αν και δεν είναι oversized, έχει μια απαλή γραμμή που συμβάλλει σε μια χαλαρή γοητεία . Συμπληρώνεται με λευκά αθλητικά παπούτσια Valentino και τις δύο λεπτομέρειες που το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο και προσωπικό: Τα γυαλιά ηλίου Ray-Ban και τα κοραλλένια κολιέ. Οι εμφανίσεις του Piccioli είναι εύκολα φορέσιμες στην καθημερινή ζωή. Το να ντύνεσαι δηλαδή σαν σχεδιαστής υψηλής μόδας, δεν ήταν ποτέ τόσο απλό.

Rick Owens - Ο τολμηρός

Rick OwensSAVIKO/Gamma-Rapho via Getty Images

Αντιθέτως, οι εμφανίσεις του Rick Owens δεν είναι εύκολα φορέσιμες, τουλάχιστον στην καθημερινή ζωή. Είναι σίγουρα από τις πιο εκκεντρικές, αφού του αρέσει να φοράει τις δικές του δημιουργίες οι οποίες, όπως γνωρίζουμε καλά, κάθε άλλο παρά μίνιμαλ και διακριτικές είναι. Ρούχα δομημένα σε απίθανες, σχεδόν αδύνατες γεωμετρίες, σε συνδυασμό με ιλιγγιώδη και φανταχτερά τακούνια. Η μπρουτάλ αισθητική του εκδηλώνεται με συνέπεια μέσα από μια χρωματική παλέτα στην οποία κυριαρχούν το γκρι και το μαύρο. 

Tom Ford - Ο ατσαλάκωτος

Tom FordKarwai Tang/WireImage

Για τον Tom Ford, υπάρχει μόνο το επίσημο ένδυμα. Ο σχεδιαστής παρουσιάζεται συνεχώς με άψογα ρούχα, προσεγμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια ενώ το χαρακτηριστικό του στυλ ορίζεται από τα κομμένα κοστούμια, τα λευκά πουκάμισα και την περιστασιακή γραβάτα. Τίποτα δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη: κάθε στοιχείο είναι τοποθετημένο με ακρίβεια. Ο Ford, όπως και ο Piccioli, φοράει συχνά γυαλιά ηλίου, αλλά η στιλιστική του υπογραφή διαπνέεται από μια κλασική κομψότητα που αντανακλάται και στις δημιουργίες του. Σε κάθε εμφάνισή του, ενσαρκώνει την ουσία του κατεξοχήν αριστοκρατικού άνδρα, συνδυάζοντας την ενδυματολογική ακρίβεια με το άψογο γούστο. 

Jonathan Anderson - Το αγόρι της διπλανής πόρτας

Jonathan AndersonPascal Le Segretain/Getty Images

Ο Jonathan Anderson είναι ένας από τους σχεδιαστές με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διεθνή σκηνή χάρη στη δουλειά του τόσο για την Loewe όσο και για το brand του JW Anderson. Παρά την εξέχουσα θέση του στη μόδα, ο σχεδιαστής παρουσιάζει τον εαυτό του με μια εικόνα που θα μπορούσαμε να ορίσουμε ως ταπεινή και ντροπαλή. Το αγαπημένο του ντύσιμο αντικατοπτρίζει αυτή την απλότητα: ίσιο τζιν με κλασικό και άνετο κόψιμο, συνδυασμένο με αθλητικά παπούτσια ή άλλα ανεπίσημα παπούτσια, όλα συμπληρωμένα με ένα πουλόβερ ή φούτερ. Αυτό το στυλ του αγοριού της διπλανής πόρτας, μοντέρνο και ουσιαστικό, θυμίζει την καθημερινότητα υπογραμμίζοντας ότι η μόδα είναι και για τους πιο απλούς τύπους που δεν αισθάνονται άνετα να ακολουθούν τις πιο παράξενες και φευγαλέες τάσεις.

Thom Browne - Ο Peter Pan της ραπτικής

Thom BrowneKevin Mazur/WireImage

O Thom Brown είναι κυριολεκτικά η προσωποποίηση του brand του. Από τη χρωματική παλέτα, που συνήθως κινείται στις αποχρώσεις του γκρι, μέχρι τις επιλογές των κοστουμιών. Ο σχεδιαστής επιδεικνύει στολές που σπάνε το καλούπι της κλασικής ανδρικής φαντασίας αλλά που διατηρούν πάντα μια πρωτότυπη και κομψή εμφάνιση. Τα παραδοσιακά στοιχεία των κοστουμιών, όπως το σακάκι, το γιλέκο, η γραβάτα και το τετράγωνο τσέπης, συνδυάζονται με καινοτόμα στοιχεία όπως κοντά σορτς και κάλτσες μέχρι τη γάμπα, διακοσμημένες με τις χαρακτηριστικές ρίγες της μάρκας. Εύκολα λοιπόν θα μπορούσαμε να ορίσουμε τον Thom Browne ως έναν Peter Pan της ραπτικής, έναν άνθρωπο δηλάδή που έχει διατηρήσει ανέπαφη τη νεανική του δημιουργικότητα και φαντασία, διαμορφώνοντάς την σε πρωτοποριακή αριστοκρατική κομψότητα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.