Η εμβληματική φόρμα του Bob Marley μόλις (ξανα)κυκλοφόρησε

Όλα έγιναν με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας Bob Marley: One Love.

Γράφει: Γεωργία Πρέζα 15 Φεβρουαρίου 2024

Η εμβληματική φόρμα του Bob Marley μόλις (ξανα)κυκλοφόρησε, με αφορμή την ταινία Bob Marley: One Love. Πιο συγκεκριμένα, η Admiral Sports συνεργάστηκε με το διάσημο ποδοσφαιρικό lifestyle περιοδικό Mundial για μια limited edition capsule συλλογή, εμπνευσμένη από την επίσκεψη του θρύλου της reggae στο Battersea Park του Λονδίνου το 1977.

Ειδικότερα, το χαρακτηριστικό ναυτικό letterman tracksuit του Bob, που έχει γίνει από τότε μέρος του στυλ και της μουσικής του κουλτούρας, διαδόθηκε πολύ όταν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα για την ηχογράφηση του δίσκου "Exodus”, μαζί με μέλη του συγκροτήματος The Wailers, επισκέπτονταν το Battersea Park για να παίξουν ποδόσφαιρο, προσκαλώντας στα παιχνίδια τους και μέλη της τοπικής κοινότητας. Οι φωτογραφίες λοιπόν από αυτά τα "kickabouts” και το ναυτικό letterman tracksuit του Bob, ήταν αυτές που έκαναν τη φόρμα του Marley εμβληματική. 

"Η Admiral είναι ένα βρετανικό brand με βαθιά ποδοσφαιρική παράδοση. Η μουσική και το ποδόσφαιρο συνδέονται σε αυτό το κομμάτι της ιστορίας του Bob Marley και είμαστε ενθουσιασμένοι που φέραμε την αποκλειστική συλλογή και στην Ελλάδα", δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Admiral, Δημήτρης Παναγάκος.

Bob Marley

Για το λανσάρισμα της συλλογής, η Admiral και το Mundial δημιούργησαν και μια ταινία μικρού μήκους που καταγράφει τη σύνδεση του Bob Marley με το ποδόσφαιρο και το Λονδίνο - μια πόλη που ο ίδιος αποκαλούσε το "πνευματικό σπίτι" του. Για την ακρίβεια, περιγράφει τη σχέση του με τους θαυμαστές της μουσικής του και φιλοξενεί μια ηγετική μορφή της τοπικής κοινότητας που θυμάται από την παιδική του ηλικία τους περίφημους αγώνες στο Battersea Park.

Bob Marley

Η εμβληματική φόρμα, καθώς και δύο ποδοσφαιρικές φανέλες εμπνευσμένες από τον Marley διατίθενται στην Ελλάδα μέσω του admiralsports.shop και του δικτύου καταστημάτων Admiral με τη συλλογή Admiral Sports x MUNDIAL να κυκλοφορεί ήδη από τις 14 Φεβρουαρίου.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.