5 αστέρες της μουσικής των '80s που επηρέασαν τo στυλ μας

Καθόρισαν μία ολόκληρη δεκαετία και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να μας εμπνέουν - ακόμα και ως χαρακτήρες στα καρναβάλια. Στην τελευταία περίπτωση, συνήθως όχι με πολλή επιτυχία.

Υπάρχουν 5 άντρες, ή για την ακρίβεια 5 αστέρες της μουσικής του '80, που επηρέασαν τη μόδα με το μοναδικό τους στυλ, καθορίζοντας τις τάσεις. 

Από τον David Bowie και τους πειραματισμούς του με διαφορετικές εμφανίσεις, μέχρι τον Axl Rose και το εμβληματικό ροκ στυλ του με μπαντάνες και δερμάτινα αξεσουάρ, παρακάτω βλέπεις 5 καλλιτέχνες που καθόρισαν μια δεκαετία και συνεχίζουν να εμπνέουν τη μόδα μέχρι σήμερα.

David Bowie

David BowieEbet Roberts/Redferns

Ό,τι κι αν λένε, ο David Bowie είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα fashion icons παγκοσμίως. Από τα πρώτα του βήματα στη δεκαετία του '60, μέρος της γοητείας του ως καλλιτέχνη ήταν ο τρόπος με τον οποίο πειραματιζόταν με διαφορετικά κοστούμια - στην ιστορία έχει μείνει ο χαρακτήρας του Ziggy Stardust. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80, ο Bowie ήταν γνωστός για το γεγονός ότι λάτρευε τα εκκεντρικά κοστούμια, τα κομψά παλτό και τα μοναδικά σακάκια με χρώμα και έντονες βάτες, κάτι που δεν απέχει πολύ από αυτό που βλέπουμε σήμερα στις τελευταίες πασαρέλες. 

Axl Rose

Axl RosePaul Natkin/Getty Images

Ο τραγουδιστής των Guns N' Roses Axl Rose, όπως και ο κιθαρίστας της μπάντας, Slash εδραίωσαν το πραγματικό στερεότυπο του ροκά της δεκαετίας του '80. Από τις μπαντάνες και τα δερμάτινα μπουφάν, μέχρι τα σκισμένα τζιν και τα στενά δερμάτινα παντελόνια, οι θρυλικοί σήμερα ροκάδες έδωσαν το έναυσμα σε μια ολόκληρη γενιά να υιοθετήσει το στυλ τους. Στην πραγματικότητα βέβαια, η επιρροή τους στη μόδα έφτασε και στη δεκαετία του '90, βάζοντας το λιθαράκι της στην grunge.

Freddie Mercury

Freddie MERCURYBob King/Redferns

Ο Freddie Mercury ήταν, είναι και θα είναι η απόλυτη φωνή της κλασσικής ροκ. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό. Αφού άφησε πίσω του μια εμφάνιση περισσότερο συνδεδεμένη με το glam rock και τα μακριά μαλλιά, ο Mercury άλλαξε ριζικά το στυλ του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '80. Αρχικά, ξύρισε το περίφημο μουστάκι του και άρχισε να κάνει μια μεγάλη μίξη μεταξύ casual και αθλητικών ρούχων. Δε χρειάζεται να πούμε ότι τέτοιου είδους εικόνες βλέπουμε μέχρι και σήμερα.

Prince

PrinceMichael Putland/Getty Images

Ο Prince αξίζει σίγουρα μία αναφορά σε αυτό το κείμενο απλούστατα γιατί στη δεκαετία του '80, συγκεκριμένα το 1984, κυκλοφόρησε το θρυλικό άλμπουμ Purple Rain. Αυτό το ορόσημο στη μουσική του καριέρα συνοδεύτηκε από μια ταινία, αλλά και από μια σειρά από μωβ ρούχα που μόνο εκείνος μπορούσε να φορέσει με αυτόν τον τρόπο. Σήμερα δε μπορούμε να δούμε ένα μωβ κοστούμι, ένα λευκό μεταξωτό πουκάμισο και μια κιθάρα χωρίς να σκεφτούμε τον Prince.

Robert Smith

The CurePaul Harris/Getty Images

Πόσο μεγάλη παράλειψη θα ήταν αν ο Robert Smith των Cure, δε συμπεριλαμβανόταν σε αυτό το top 5. Για πολλούς, ο Smith ήταν αυτός που έθεσε τις βάσεις του "goth" στυλ και του μακιγιάζ στη σκηνή, αν και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ποτέ δεν πήρε στα σοβαρά αυτήν την τάση. Όπως και να έχει, η εικόνα του καλλιτέχνη αυτού επηρέασε έντονα τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος αντιλαμβανόταν τους Cure και τη μουσική τους, γιατί παρά τον ρομαντισμό και την αισθαντικότητα των κομματιών τους, πολύς κόσμος τους ταύτισε με την γλυκιά, αλλά dark μελαγχολία, όσο dark ήταν μακιγιαρισμένος και ο ίδιος ο Robert.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr