Οι νέοι γκουρού του street style

Οι rappers ASAP Rocky, Pusha T, Travis Scott και Tyler, The Creator παίρνουν τη σκυτάλη από τους Pharrell Williams και Kanye West.

Εδώ και αρκετά χρόνια, μία νέα λέξη έχει προστεθεί στο πλούσιο λεξιλόγιο της βιομηχανίας της μόδας και του στυλ. Λέξη που ακούγεται όλο και πιο συχνά: το στυλ του δρόμου, πιο δόκιμα street style. Δηλαδή ο τρόπος που ντύνονται οι celebrities όχι στο κόκκινο χαλί ή σε κάποια εκδήλωση, αλλά στην καθημερινότητά τους.

Ο πρώτος που ασχολήθηκε με τον όρο ήταν ο φωτογράφος και blogger Scott Schuman, όταν ίδρυσε το 2005 την ιστοσελίδα The Sartorialist. Έπειτα, με την έλευση του Instagram το street style έγινε τάση, μέσα από την οποία γεννήθηκαν οι influencers, εκείνοι που ορίζουν τα trends μέσα από τις καθημερινές εμφανίσεις τους. Ανάμεσά τους ο Nick Wooster

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nickelson Wooster (@nickwooster) on

και ο Alessandro Squarzi, αγαπημένο "μοντέλο" του Schuman, όπως επίσης οι Pharrell Williams και Kanye West.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alessandro Squarzi (@alessandrosquarzi) on

Δύο τραγουδιστές και μουσικοί της ραπ σκηνής που κατάφεραν χάρη στον ευφυή τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο της μόδας να γίνουν οι ίδιοι fashion brands. Ποιοι συνάδελφοί τους βαδίζουν στα χνάρια τους;

ASAP Rocky

Οι νέοι γκουρού του street style

Από τους πιο αναγνωρισμένους rappers της διεθνούς μουσικής σκηνής, ο ASAP Rocky οφείλει εν μέρει την καλλιτεχνική επιτυχία του στο ιδιαίτερο προσωπικό του στυλ. Ένας συνδυασμός streetwear κομματιών με κλασικά ρούχα και κομψά αξεσουάρ. Για παράδειγμα, συνηθίζει να φορά μαύρα στρατιωτικά παντελόνια με δερμάτινες ζώνες με ασημένιες αγκράφες και t-shirts μέσα από blazers ή μπεζ παντελόνια με sneakers και printed t-shirts, αλλά και καμηλό μάλλινο παλτό πάνω από φούτερ.

Tyler, The Creator

Tyler

Η χρωματική παλέτα της γκαρνταρόμπας του 28χρονου rapper θυμίζει πολύ εκείνη των ηρώων του Wes Anderson στην ταινία "Οικογένεια Τενενμπάουμ" με τις γήινες αποχρώσεις του καφέ, συνδυασμένες με μουσταρδί, πράσινο, θαλασσί και κόκκινο χρώμα. Σε γενικές γραμμές το στυλ του διακρίνεται από μία ρετρό νοσταλγία και από μία μίνιμαλ αισθητική, παρά το γεγονός ότι η χρήση των αξεσουάρ γίνεται σχεδόν σε κάθε του σύνολο, ωστόσο πάντα με μέτρο.

Pusha T

Pusha T

Ένας ακόμη rapper που γνωρίζει καλά πώς να ερμηνεύει ενδυματολογικά την έννοια του στυλ του δρόμου. Το προσωπικό του στυλ συνίσταται από διαφορετικά υφάσματα και υλικά και ακροβατεί μεταξύ του urban wear και του tailoring, συνδυάζοντας καθημερινά κομμάτια με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ από τις ready-to-wear συλλογές των μεγαλύτερων οίκων μόδας. Λατρεύει ό,τι "γεννά" ο Balenciaga, αγαπά τα sneakers του Chanel και τα πουκάμισα του Prada.

Travis Scott

Travis Scott

Ο σύντροφος της ετεροθαλούς αδελφής της Kim Kardashian, Kylie Jenner βαδίζει όχι μόνο στα μουσικά, αλλά και στα στιλιστικά χνάρια του σύγαμπρού του, Kanye West. Εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τον οίκο Louis Vuitton και υιοθετεί πάντα την τάση του layering. Τη μία ημέρα θα τον δεις να φορά βελούδινο κοστούμι με κόκκινα δερμάτινα slippers και την επόμενη, sneakers με oversized t-shirts μέσα από τζην πουκάμισα και ογκώδεις αλυσίδες στον λαιμό. Ο Travis Scott δικαίως θεωρείται χαμαιλέοντας στο στυλ, μιας και αυτό μεταλλάσσεται ανάλογα την περίσταση, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον χαρακτηρίζουν ως τον "νέο ASAP Rocky". Τα κοτσιδάκια θα φταίνε. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.