Τα αντρικά Chelsea boots που μετρούν μισό αιώνα ζωής

Από την Τασμανία της Αυστραλίας σε όλο τον κόσμο. Η ιστορία του brand υπόδησης Blundstone που ακροβατεί μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας.

Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ό,τι είναι για την Clarks τα desert boots, είναι για την Blundstone τα Chelsea boots. Ένα ζευγάρι μπότες - σήμα κατατεθέν, που έχουν αναχθεί στα all time classics της αντρικής μόδας παγκοσμίως· κουβαλούν στις πλάτες τους μία τεράστια ιστορία και κληρονομιά και την αναλλοίωτη ποιότητα των υλικών κατασκευής τους. Η εταιρεία υποδημάτων Blundstone κατάγεται από την Αυστραλία, συγκεκριμένα από το Χόμπαρτ, την πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Τασμανίας και μετρά 149 χρόνια ζωής, με το διάσημο Chelsea boots μοντέλο της, το 500 model να κλείνει φέτος μισό αιώνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Blundstone in Australia (@blundstoneau) on

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τα αντρικά Chelsea boots που μετρούν μισό αιώνα ζωής

Το 1853, τα αδέρφια James και Thomas Cuthbertson, που ήταν έμποροι υποδημάτων στην Μεγάλη Βρετανία, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Μελβούρνη της Αυστραλίας για να αναζητήσουν μία καλύτερη τύχη. Εκεί, ο James άνοιξε ένα κατάστημα, που έγινε αμέσως επιτυχία: Κατασκεύαζε, αλλά και εισήγαγε δερμάτινα υποδήματα. Το 1902, δύο συμπατριώτες τους, ο John και η Elisa Blundstone μετοίκησαν από το Ντάρμπισαϊρ, στο Χόμπαρτ. Η μακρόχρονη εμπειρία τους στην παραγωγή μπότας και μάλιστα στα ανθεκτικά στις δυσμενείς συνθήκες μοντέλα τούς οδήγησε στο να ιδρύσουν τη δική τους επιχείρηση. Τριάντα χρόνια μετά, εξαγοράστηκε από τους Cuthbertsons και το 1969 άνοιξε τα φτερά της εκτός αυστραλιανών συνόρων.

Blundstone Chelsea Boots ΜΠΟΤΕΣ

Εκείνη τη χρονιά, η Blundstone κατασκεύασε το ίσως πιο εμβληματικό μοντέλο της, την μπότα που έμελλε να γίνει το σήμα κατατεθέν της και ο sold out προϊόν της. Ο λόγος για το μοντέλο 500, ένα ζευγάρι Chelsea boots, που κλείνει φέτος 50 χρόνια ζωής και αποκαλείται από τους ανθρώπους της αγοράς ως "The Original". Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε όχι μόνο να μην χάσει την ταυτότητά του, αλλά να κερδίσει τον τίτλο του του "διαχρονικού" και να δείξει τον δρόμο σε άλλα brands.

Blundstone Chelsea Boots ΜΠΟΤΕΣ

Τι κάνει όμως τόσο ξεχωριστά τα συγκεκριμένα παπούτσια; Αρχικά, το ότι κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας υλικά που προσφέρουν άνεση και προστασία στο περπάτημα, αλλά και στην υγεία γενικότερα, με όλη την έμφαση να επικεντρώνεται στη σόλα: Παράγεται από πολυουρεθάνη για αναπαυτικό βάδισμα και από ελαστικό νιτριλίου που αντιστέκεται στη διάβρωση από χημικά προϊόντα - γι' αυτό και ενδείκνυνται για όσους ασχολούνται με βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Από: Esquire IT

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.