Κουρέματα για άντρες με λίγο μαλλί

Πώς θα κάνεις τα λίγα σου μαλλιά να δείχνουν πολλά.

Υποθετικό σενάριο: Τελευταία κοιτάζεσαι στον καθρέφτη σου και στενοχωριέσαι καθώς βλέπεις τα σημάδια της τριχόπτωσης, της φαλάκρας ή της αραίωσης να γίνονται όλο και πιο ορατά πάνω στο κεφάλι σου. Τότε, αν δεν θέλεις -ακόμη- να καταφύγεις στη λύση της μεταμόσχευσης, είναι καλό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποια κουρέματα που ταιριάζουν περισσότερο από κάποια άλλα σε όσους έχουν λίγα μαλλιά.

Τα καλύτερα κουρέματα αν έχεις αρχόμενη φαλάκρα

Η καλύτερη επιλογή είναι το να κάνεις ένα low fade. Ο κομμωτής σου θα κόψει τα πίσω και τα πλαϊνά μαλλιά σου πολύ κοντά, ενώ θα διατηρήσει πιο μεγάλο το μήκος σε αυτά που έχεις στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου. Μπροστά, θα σου αφήσει κάτι σαν 'αφέλειες', τις οποίες θα χτενίζεις με τα δάχτυλα των χεριών σου για να 'ψιλοκαλύπτεις' τη φαλάκρα.

> Διάβασε ακόμη: Ηθοποιοί που δείχνουν καλύτεροι φαλακροί

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις ένα toupee. Και στις δύο περιπτώσεις, η λογική είναι ίδια. Το να δώσεις έμφαση στο 'στέμμα' του κεφαλιού σου, για να δείχνει πιο τριχωτό. 

Κουρέματα για άντρες με λίγο μαλλίVera Anderson / Getty Images

Κουρέματα για άντρες με έντονη αραίωση 

Αν η αραίωση, όπως συμβαίνει συνήθως, εντοπίζεται πιο πολύ στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου, η πιο αποτελεσματική λύση -για να μην τα ξυρίσεις, κάτι που μπορεί να μην σε κολακεύει αν δεν έχεις ωραία κάρα- είναι να τα κόψεις όλα πολύ κοντά έτσι ώστε να μην είναι τόσο εμφανής και -ιδανικά αλλά όχι απαραίτητα- να συνδυάσεις το νέο σου hairlook με μία περιποιημένη γενειάδα.

BILLY ZANEGetty Images

> Διάβασε ακόμα: Μην τα χάνεις με την εποχική τριχόπτωση

Κουρέματα που καλό είναι να μην γίνονται

Για να μην κάνεις την αραίωση, τη φαλάκρα ή την τριχόπτωσή σου να δείχνει πιο έντονη απ' ό,τι είναι, θα πρέπει να αποφύγεις τα κουρέματα με μακριά μαλλιά. Βέβαια, όπως διαβάζουμε και στο ισπανικό Esquire, δεν είναι όλες οι κόμες ίδιες. Αν η δική σου είναι σγουρή τότε μάλλον είσαι τυχερός, καθώς μπορείς πιο εύκολα να καμουφλάρεις με τον όγκο της ό,τι έχεις χάσει. 

> Διάβασε ακόμα: Αλήθεια ή μύθος: Τα προϊόντα styling προκαλούν τριχόπτωση;

Το styling tip 

Τέλος, αφού κουρευτείς, πώς θα στιλιζάρεις τα μαλλιά σου; Κατά προτίμηση με ένα κερί με ματ αποτέλεσμα ή κάποιο απαλό προϊόν φιξαρίσματος. Σε καμία περίπτωση μην επιλέξεις καλλυντικά περιποίησης που ενυδατώνουν τα μαλλιά, τα κολλάνε έντονα μεταξύ τους ή τους χαρίζουν έξτρα λάμψη.

 


Διάβασε ακόμη για τα κομψά και καπνιστά αρώματα για τις μεγάλες ώρες και για τα bomber jackets της σεζόν

 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.