Τα κουρέματα που είχαν πέραση μέσα στο 2023

Μήπως τη νέα χρονιά πρέπει να υιοθετήσεις ένα από αυτά τα cool κουρέματα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη;

Γράφει: Νίκη Κοντομηνά 21 Δεκεμβρίου 2023

Μετά από τις καθιερωμένες αναδρομές στα κορυφαία ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ του 2023, έφτασε η ώρα να μιλήσουμε και για τα κουρέματα. Τα μαλλιά, άλλωστε, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος μίας ολοκληρωμένης, κομψής, ανδρικής εμφάνισης και ιδιαίτερα αυτά που κυριάρχησαν μέσα στη χρονιά, είχαν υψηλό αισθητικό ενδιαφέρον.

Το (λίγο) ακατάστατο μακρύ

Ας ξεκινήσουμε με τον Jeremy Allen White, τον πρωταγωνιστή του The Bear, που αγαπήθηκε πολύ στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό που αποπνέει η εικόνα του είναι ένα μείγμα αυθεντικότητας, ντροπαλότητας και αισθησιασμού. Ένα σεξαπίλ που ρέει αυθόρμητα, ανεπιτήδευτα, αποτέλεσμα ενός φυσικού συνδυασμού ανάμεσα στην αντικειμενική δεξιότητά του στο πλατό και σε μία τσαλακωμένη εμφάνιση στην οποία το κούρεμα κάνει τη διαφορά. Μακριά μαλλιά, με μεσαίου μήκους τούφες που πρέπει να αφήνονται ελεύθερες και να κινούνται, στις οποίες μπορείς να δώσεις υφή με προϊόντα styling, όπως αφρό ελέγχου μπούκλας ή πάστα ενυδάτωσης και δομής. Με ένα κούρεμα αυτού του τύπου, αυτό που κάνει πραγματικά τη διαφορά είναι το στέγνωμα, αν γίνει με τη βοήθεια ενός διαχυτήρα θα δώσει ελαφρότητα και δυναμισμό χωρίς να υπερβάλλει τον όγκο.

Το ελαφρύ mullet

Ένα άλλο εντυπωσιακό look ήταν αυτό του Jacob Elordi στο 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Ο ηθοποιός πόζαρε στους φωτογράφους επιδεικνύοντας ένα mullet, φαινομενικά ατελές, αλλά με καλές αναλογίες και απόλυτα εναρμονισμένο με τις γωνίες του προσώπου του. Σε αντίθεση με το κανονικό mullet, πιο ακραίο ειδικά στα πλάγια, ο Elordi προτίμησε μια πιο "γλυκιά" παραλλαγή, λιγότερο punk rock και στην πράξη σαφώς πιο ρεαλιστική. Οι μαλακές μπούκλες, καλά δουλεμένες με ένα προϊόν υφής σε μερικά στρατηγικά σημεία, αποτελούν ένα αριστούργημα, για ένα ακατάστατο και λαμπερό στυλ ταυτόχρονα.

Το μεσαίο κοντό με quiff 

Από τις πιο δυνατές και συγκινητικές σειρές του 2023 ήταν το Fellow Travelers. Οκτώ επεισόδια διαθέσιμα στο Paramount+ που πρέπει να δεις χωρίς δεύτερη σκέψη τόσο για την ομορφιά της ιστορίας όσο και για την ικανότητα των ηθοποιών. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές είναι ο Jonathan Bailey, στο ρόλο του Tim Laughlin, τον οποίο είχαμε ήδη δει στο Bridgerton. Αφήνοντας κατά μέρος τα μαλλιά πιασμένα πίσω με τζελ και τις φαβορίτες μισό-μάγουλο που ταιριάζουν στο σκηνικό του 19ου αιώνα της σειράς με τα κοστούμια, στο Fellow Travelers ο Bailey αλλάζει συχνά την εμφάνισή του επειδή το αφηγηματικό τόξο της σειράς καλύπτει τέσσερις δεκαετίες. Από την επίσημη αυστηρότητα με την ορατή χωρίστρα της δεκαετίας του 1950 στο κοντό χτένισμα με την πυκνή πλευρική τούφα της δεκαετίας του 1960, από το μακρύ coiffé με το προσαρτημένο μουστάκι της δεκαετίας του 1970 στο μακρύ ατημέλητο της δεκαετίας του 1980. Διαφορετικές εμπνεύσεις, όλες πολύ αιχμηρές τουλάχιστον όσο και οι υποκριτικές ερμηνείες του Bailey, ο οποίος στην καθημερινότητά του φοράει κοντά μαλλιά χτενισμένα με κλασικό τρόπο, με λίγο κερί για να δίνει λάμψη και να μπορεί να περνάει τα δάχτυλά του μέσα από τις βουρτσισμένες προς τα πάνω τούφες.

Το (πιο) ευέλικτο κούρεμα 

Ένα άλλο κινηματογραφικό και αισθητικό σημείο αναφοράς για το 2023 ήταν ο Phil Dunster, πρωταγωνιστής του Ted Lasso, της σειράς Apple TV+ για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, η οποία του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Emmy. Ωστόσο, δεν είναι τα μαλλιά του Jamie Tart που άφησαν το στίγμα τους, αλλά το καθημερινό του κούρεμα, κοντό και casual, το οποίο ταιριάζει ιδιαίτερα με τα γένια, τόσο τα κοντά όσο και τα μακριά. Ο Dunster μας το απέδειξε αυτό στα stories του στο Instagram. Το τακτοποιημένο κούρεμά του αναδεικνύει την κορυφή του κεφαλιού του, ενώ τα χτενισμένα πλαϊνά αφήνουν τη δουλειά της διαμόρφωσης του προσώπου στην προσεκτική περιποίηση. Μια κομψή και μοντέρνα επιλογή ταυτόχρονα, με υψηλό επίπεδο coolness.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.