Rolex σαν επένδυση

Κι όμως, τα vintage ρολόγια Rolex έχουν καλύτερη απόδοση ως επένδυση απ' ότι ο χρυσός ή τα ακίνητα.

Όσοι ασχολούνται με το στυλ και την εμφάνισή τους συνηθίζουν να λένε ότι π.χ. μια καμπαρντίνα Burberry που αγόρασαν για 2.000 Ευρώ ήταν μια καλή επένδυση, καθώς είναι σίγουροι ότι θα τη φοράνε για δεκαετίες μιας και δεν θα φύγει από τη μόδα και, συνεπώς, κάποια στιγμή, θα τα βγάλει τα λεφτά της. Αν θελήσουν, όμως, να την πουλήσουν, μεταχειρισμένη, προφανώς και δεν θα έχουν κάποιο κέρδος. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τα ακριβά ρολόγια και δη τα Rolex, που αποτελούν κυριολεκτικά επένδυση, με την έννοια του ότι αν είναι καλοδιατηρημένα μπορεί να πωληθούν ακόμα και σε υψηλότερη τιμή από αυτή που αγοράστηκαν.

Rolex σαν επένδυσηJustin Morton

Η τύχη του να έχεις ένα vintage Rolex στη συλλογή σου

Αν, λοιπόν, αγόρασες πριν καμιά δεκαριά χρόνια ένα τότε καινούργιο ή και ήδη vintage ρολόι της ελβετικής εταιρείας υψηλής ωρολογοποιίας, αυτή τη στιγμή ίσως να είσαι ένας πολύ καλός επενδυτής και να μην το ξέρεις.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Esquire που δημοσίευσε μία διαχρονική ανάλυση των πωλήσεων του Bob's Watches, του μεγαλύτερου e-shop που εστιάζει σε μεταχειρισμένα Rolex και πολυτελή ρολόγια (έτσι, τουλάχιστον, λανσάρεται), δύο μοντέλα της Rolex, το Submariner και το Daytona, σημείωσαν τεράστια άνοδο στην αξία τους μέσα σε μία δεκαετία.

> Διάβασε ακόμα: Η Βίβλος της Rolex

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα; Τα εν λόγω ρολόγια, ανάμεσα στο 2011 και το 2021, παρουσίασαν, ποσοστιαία, μεγαλύτερη αύξηση στην αξία της μεταπώλησής τους από εκείνη που σημείωσε ο χρυσός και τα ακίνητα. Σοβαρά. Κι ενώ η αλήθεια είναι ότι παρόμοια άνοδο σημείωσε και το χρηματιστήριο, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να φοράς τις μετοχές σου στον καρπό σου, ούτε να τσεκάρεις με αυτές το τι ώρα είναι.

> Διάβασε ακόμα: Και ξαφνικά, έχουμε μεγάλες ελλείψεις στα Rolex

Αν, βέβαια, είσαι συλλέκτης ή παρακολουθείς πιο στενά τα όσα συμβαίνουν στην αγορά τα τελευταία χρόνια, ίσως να σου κομίζουμε γλαύκες εν Αθήναις. Κι αυτό γιατί ζούμε σε μια εποχή έκρηξης στην αγορά των μεταχειρισμένων ρολογιών πολυτελείας, γενικά, όχι μόνο των Rolex.

ROLEXRolex

Τα Rolex ως επένδυση και η επένδυση ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Πώς οδηγηθήκαμε όμως σε αυτή την έκρηξη, η οποία 'δυναμιτίστηκε' κι άλλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας; Ίσως όλα να οφείλονται στο ότι πολύ απλά δεν κυκλοφορούν στην αγορά αρκετά νέα ρολόγια των πολυπόθητων μοντέλων -που είναι την ίδια στιγμή κομψοτεχνήματα και σύμβολα status- για να καλύψουν τις ανάγκες της ζήτησης. Οπότε, οι καταναλωτές στρέφονται στα ρολόγια 'με ιστορία'.

Την ίδια στιγμή, επειδή έχει γίνει γνωστό το ότι η αξία τους έχει ανοδική τάση, κάποιοι μπορεί και να τα αγοράζουν επί τούτου, ως επένδυση, κι όχι για να τα φορέσουν. Κι έτσι, συνεισφέρουν στο να θεωρούνται επένδυση.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η grooming ρουτίνα ενός μύθου των σπορ

Τι, πώς και ποια προϊόντα χρησιμοποιεί ο θρύλος της ενόργανης γυμναστικής και εσχάτως για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.