Το νέο ρολόι του Drake είναι κάτι παραπάνω από συλλεκτικό

Το Rolex Daytona Paul Newman που είδαμε στον καρπό του Drake είναι αυτό που θέλει από τη ζωή κάθε συλλέκτης.

Γράφει: Τίμος Σαλαμές 26 Ιανουαρίου 2023

Λίγοι άνθρωποι έχουν πάθος με τα ρολόγια μεγαλύτερο από του Drake, που πάντα τραβάει την προσοχή μας με ό,τι σπουδαίο έχει περασμένο γύρω από τον καρπό του. Τη μία τον βλέπουμε με ένα Patek Philippe, εξατομικευμένο για την πάρτη του από τον Virgil Abloh, την άλλη με ένα Richard Mille, την παράλλη με ένα ιδιαίτερο Ellipse του οίκου Patek Philippe (πάλι). Κοινώς, δεν τον προλαβαίνουμε. Πριν από λίγες μέρες, όμως, φόρεσε ένα κομμάτι που δεν είναι ακριβώς του στυλ του και αυτό δεν γίνεται να το αγνοήσουμε: Το Rolex Daytona Paul Newman, ένα από τα Άγια Δισκοπότηρα του σύμπαντος της υψηλής ωρολογοποιίας.

Ας πέσει το post από το event που το φόρεσε...

Η ιστορία πίσω από το ρολόι

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το συγκεκριμένο ρολόι πήρε το όνομά του από τον Paul Newman που συνεισέφερε στο να γίνει δημοφιλές το συγκεκριμένο στυλ των Daytona. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλλέκτες το είχαν φοβηθεί στην αρχή, λόγω του ιδιαίτερου σχεδιασμού του. Με το που κυκλοφόρησαν, όμως, οι πρώτες φωτογραφίες του Newman -ο οποίος μάλιστα είχε γεννηθεί μία ημέρα σαν κι αυτή- με αυτό, όλοι άρχισαν να θέλουν να το περάσουν στον καρπό τους ή να το προσθέσουν στη συλλογή τους.

Γιατί αυτό το ρολόι σε αυτό το χέρι;

Η επιλογή του Drake μας παραξένεψε επειδή πρόκειται για ένα πολύ "ήσυχο" ρολόι για τα δικά του μέτρα, αν αναλογιστούμε ότι προτιμάει εκείνα που είναι καλυμμένα με διαμάντια, αλλά και ότι του αρέσει να μεταποιεί τα πανάκριβα ρολόγια που έχει στη συλλογή του, αλλάζοντας π.χ. το μπρασελέ τους, κάτι που πολλοί θεωρούν ανοσιούργημα.

Για την ιστορία, το Daytona Paul Newman της Rolex θεωρείται, επίσης, Άγιο Δισκοπότηρο επειδή δεν είναι flashy και ο αγοραστής του πρέπει να έχει κατανοήσει όλες τις λεπτομέρειες που το κάνουν ξεχωριστό πριν το κάνει δικό του. Τέλος, το ρολόι που φόρεσε ο ίδιος ο Paul Newman πωλήθηκε το 2017 προς περίπου 17 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα που κυκλοφορούν στην αγορά, γενικά, πιάνουν εξαψήφια ποσά.

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.