Η Tissot στοχεύει στα αστέρια με τo Supersport Chrono Basketball Edition

Η παγκόσμια κουλτούρα του μπάσκετ και το σύγχρονο, αστικό στυλ σε ένα υπέροχο ρολόι.

Γράφει: Esquire Editors 21 Φεβρουαρίου 2023

Η Tissot προσθέτει με ενθουσιασμό ένα νέο Supersport Chrono Quartz στη συλλογή μοντέρνων, αρρενωπών, σχεδόν φουτουριστικών αθλητικών χρονογράφων που συνδυάζουν την ποιοτική ελβετική ωρολογοποιία και τον σχεδιασμό με τη δυναμική υψηλής ενέργειας που εμπνέεται από τη μακρά σχέση της Tissot με την παγκόσμια κουλτούρα του μπάσκετ και το σύγχρονο, αστικό στυλ της.

Χρόνος που αφιερώνεται για την επιδίωξη της αριστείας

Κάθε σύγχρονο ρολόι Tissot είναι το προϊόν πάνω από 170 ετών ανάπτυξης, καινοτομίας και επιτυχίας, που έγιναν δυνατές χάρη στα επιτεύγματα αμέτρητων γενεών εξειδικευμένων ωρολογοποιών που εργάστηκαν ακούραστα για την επιδίωξη της τελειότητας και της αριστείας. Αυτές οι ίδιες αξίες ενέπνευσαν γενιές καλαθοσφαιριστών και συνεχίζουν να καθορίζουν την παγκόσμια μπασκετική κουλτούρα. Η Tissot και οι συνεργάτες της στο μπάσκετ, το NBA (National Basketball Association) και η FIBA (International Basketball Federation), το γνωρίζουν καλά: δεν υπάρχουν σύντομοι δρόμοι. Τα μεγαλειώδη πράγματα δεν συμβαίνουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Στο μέταλλο

Το Tissot Supersport οριζόταν ανέκαθεν από την ποιότητα και την ευελιξία του. Όπως και πριν, αυτή η ειδική έκδοση Supersport είναι ένα αθλητικό ρολόι υψηλών επιδόσεων, αδιάβροχο έως τα 100 μέτρα και με χρονογράφο 1/10 του δευτερολέπτου με λειτουργίες add και split. Αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ευκολοφόρετο, με ένα συναρπαστικό σχέδιο που μπορεί να ανταποκριθεί άψογα σε κάθε περίσταση και ώρα.

Η Tissot στοχεύει στα αστέρια με τo Supersport Chrono Basketball Edition

Αυτή η ειδική έκδοση έχει μια σαφώς αστική αισθητική, η οποία υποστηρίζεται από τη μαύρη κάσα 45.5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση PVD, την κορώνα και τα πιεζόμενα κουμπιά, καθώς και από ένα μαύρο διαβαθμισμένο καντράν με ένα πρωτότυπο μοτίβο από δίχτυ μπάσκετ που σβήνει κομψά προς το κέντρο. Το ρολόι διαθέτει επίσης τρία δευτερεύοντα καντράν: δύο για τους μετρητές 1/10 του δευτερολέπτου και 30 λεπτών του χρονογράφου και ένα τρίτο για τα τρέχοντα δευτερόλεπτα του ρολογιού. Οι δείκτες και ο κεντρικός δείκτης δευτερολέπτων του χρονογράφου είναι σε σπορ πορτοκαλί χρώμα, το οποίο επιλέχθηκε γιατί παραπέμπει στο μπάσκετ.

Τα στοιχεία αυτά συμβάλλουν επίσης στην αυξημένη αναγνωσιμότητα του ρολογιού, όπως και οι δείκτες της ώρας και των λεπτών και οι ενδείξεις 12 ωρών τα οποία είναι καλυμμένα με φωτεινό λευκό Super-LumiNova®. Το παράθυρο ημερομηνίας και η κλίμακα ταχυμέτρου της στεφάνης (για τη μέτρηση της ταχύτητας σε γνωστή απόσταση) είναι επίσης λευκά πάνω σε μαύρο χρώμα για ευκολία χρήσης. Κάτω από το καντράν βρίσκεται ένας υψηλής ποιότητας ελβετικός μηχανισμός quartz με μια χρήσιμη ένδειξη διάρκειας ζωής μπαταρίας.

Βασικά, το Supersport είναι ένα ρολόι street-style σχεδιασμένο για μοντέρνους, δυναμικούς άνδρες που θέλουν ένα ευέλικτο, επιβλητικό αθλητικό ρολόι που μπορούν να το φορούν τόσο ενώ αθλούνται όσο και στην καθημερινή ζωή. Η τολμηρή, επιβλητική σιλουέτα του ρολογιού είναι γωνιώδης και σχεδόν μυώδης, αλλά είναι επίσης αρκετά λεπτή ώστε να χωράει κάτω από το μανίκι ενός πουκάμισου.

Ένα μπασκετικό λουράκι με ιστορία

Μεγάλο μέρος της ιστορίας του Supersport βρίσκεται στο μαύρο λουράκι του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μαύρο δέρμα με πορτοκαλί γωνιακές ραφέςπου παραπέμπουν στη διάσημη μαύρη και πορτοκαλί μπάλα του NBA.

Συνεχίζοντας την ιστορία της εξατομίκευσης που διακατέχει τη συλλογή της Tissot, αυτό το λουράκι μπορεί να αντικατασταθεί με ένα άλλο, χρησιμοποιώντας το σύστημα εναλλάξιμων λουριών της Tissot. Όσοι το φορούν μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά λουριών Tissot σε χρώματα και υλικά όπως δέρμα, σιλικόνη ή ύφασμα. Οι λάτρεις του μπάσκετ μπορούν επίσης να ταιριάξουν το ρολόι τους με ένα από τα 22 λουράκια που απαρτίζουν τη συλλογή λουριών NBA της Tissot, συνδυάζοντας έτσι το ρολόι τους με την ομάδα τους, είτε αυτή είναι οι New York Knicks, οι Los Angeles Lakers ή οι Denver Nuggets.

Το τέλειο ταίριασμα

Η Tissot εμπλέκεται άμεσα στην παγκόσμια μπασκετική κουλτούρα εδώ και 15 χρόνια. Η ελβετική εταιρεία χρονομέτρησης συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη FIBA το 2008 και στη συνέχεια ήρθε σε συνεργασία με το NBA το 2015. Σήμερα, η Tissot είναι μια οικεία παρουσία στους αγώνες του ΝΒΑ ως το επίσημο ρολόι και ο επίσημος χρονομέτρης του ΝΒΑ, της Εθνικής Ένωσης Μπάσκετ Γυναικών (WNBA) και της NBA G League. Εκτός από την ακριβή χρονομέτρηση κάθε δευτερολέπτου σε κάθε παιχνίδι, η Tissot έχει επίσης ως πρεσβευτές τους βετεράνους του NBA με 18 σεζόν Tony Parker, Klay Thompson, Damian Lillard και Clint Capela.

Χάρη στους δεσμούς του με το μπάσκετ, το Supersport αποτελεί μέρος μιας τριλογίας συλλογών που συμβολίζουν τις αθλητικές συνεργασίες της Tissot. Δεσπόζει δίπλα στα μοντέλα T-Race που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον κόσμο των υψηλών οκτανίων της επαγγελματικής ποδηλασίας και του MotoGP.


Χαρακτηριστικά

Tissot Supersport Chrono Basketball Edition

ΚΑΣΑ

- Διάμετρος: 45,5 mm

Κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι 316L με μαύρη επικάλυψη PVD

Κρύσταλλο σαπφείρου

- Αδιάβροχο έως τα 100 μέτρα (5 ΑΤΜ)

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ

- Μηχανισμός: χρονογράφος Quartz

- Ένδειξη διάρκειας ζωής μπαταρίας

ΚΑΝΤΡΑΝ

- Διαβαθμισμένο μαύρο καντράν με ένα πρωτότυπο μοτίβο από δίχτυ μπάσκετ που γίνεται πιο αχνό στο κέντρο

- Ενδείξεις ωρών, λεπτών, δευτερολέπτων και ημερομηνίας με λειτουργία χρονογράφου για τη χρονομέτρηση οποιασδήποτε δραστηριότητας.

- Super-LumiNova® στους δείκτες και τις ενδείξεις ωρών και λεπτών

ΜΠΡΑΣΕΛΕ

- Εναλλάξιμο μαύρο δερμάτινο λουράκι με πορτοκαλί γωνιακές ραφές

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.