Γιατί φοράμε το ρολόι στο αριστερό χέρι;

Να και κάτι που ίσως να μην είχες σκεφτεί για το ρολόι σου.

Ας είμαστε ειλικρινείς, ένα ποιοτικό ρολόι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ ενός άνδρα. Είτε με ένα κοστούμι, είτε με ένα χαλαρό t-shirt, είτε ακόμη και με μαγιό στην παραλία, αυτό το αξεσουάρ καταφέρνει πάντοτε να χαρίζει κομψότητα στις εμφανίσεις και για αυτό αξίζει λίγο από τον χρόνο σου για να μάθεις κάτι που ίσως δε γνωρίζεις: γιατί φοράμε το ρολόι στο αριστερό μας χέρι;

Αρχικά, ας κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του ρολογιού. το πρώτο ρολόι χειρός εμφανίστηκε τον 19ο αιώνα. Συγκεκριμένα, ήταν το 1810, όταν η βασίλισσα Καρολίνα Μουράτ, μία από τις αδελφές του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, παρήγγειλε να κατασκευαστεί ένα βραχιόλι για εκείνη στο οποίο ήταν τοποθετημένος ολόκληρος ο μηχανισμός ενός ρολογιού.

Μέχρι τον επόμενο αιώνα, τα ρολόγια χειρός έγιναν δημοφιλή σε διάφορες χώρες, προσφέροντας στους ανθρώπους έναν πρακτικό τρόπο να φορούν ένα μοντέρνο αντικείμενο. Σταδιακά, σημειώθηκαν σημαντικές εξελίξεις στην ανάπτυξη και τη λειτουργία των ρολογιών.

Όσο για τον λόγο που φοράμε το ρολόι στο αριστερό μας χέρι, αυτός είναι πιο απλός και οφθαλμοφανής από ό,τι νομίζουμε. Δεν επηρεάζεται από κανόνες ή εθιμοτυπίες, αλλά έχει ξεκάθαρα πρακτικό σκοπό.

Συγκεκριμένα, επειδή η πλειονότητα του πληθυσμού είναι δεξιόχειρες, έχει καθιερωθεί να φοράμε το ρολόι στο χέρι που δε χρησιμοποιούμε τόσο. Σκέψου το και πρακτικά, όταν γράφεις σε ένα τετράδιο θα έπρεπε να κουβαλάς μαζί και το ρολόι χειρός σε κάθε σου κίνηση, κάτι που προφανώς θα ήταν το λιγότερο άβολο. Έτσι, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ρολόγια στο "αδύναμο" χέρι μας και για αυτό τον λόγο μας ξενίζει να το βλέπουμε στη δεξιά πλευρά, ακόμη και αν κάποιος είναι αριστερόχειρας.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η grooming ρουτίνα ενός μύθου των σπορ

Τι, πώς και ποια προϊόντα χρησιμοποιεί ο θρύλος της ενόργανης γυμναστικής και εσχάτως για 7η φορά πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.