Η χρυσή εποχή της αεροπορίας εμπνέει τη Breitling

Με τη συλλογή Navitimer 1 η Breitling κάνει ένα σπουδαίο ταξίδι στον χρόνο.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 05 Φεβρουαρίου 2019

Η Breitling κυκλοφόρησε μια συλλογή από ρολόγια με έμπνευση από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αλλά με σύγχρονη αντίληψη. Η σειρά Navitimer 1 Airline Editions, όπως υποδεικνύει η ονομασία της, αποτίνει φόρο τιμής στις ιστορικές αεροπορικές εταιρείες και το νεότερο μοντέλο αυτής της σειράς είναι το Navitimer 1 B01 Chronograph 43 Pan Am Edition.

Η χρυσή εποχή της αεροπορίας εμπνέει τη Breitling
Το Navitimer 1 B01 Chronograph 43 Pan Am Edition.

Η Pan American World Airways έκλεισε το 1991 ωστόσο κάποτε ήταν μια από τις διασημότερες εταιρείες και για πολλές δεκαετίες ήταν κορυφαία επιλογή. Στο σχέδιό της, η Bretiling έχει τοποθετήσει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα λογότυπα στην οπίσθια κάσα από ζαφείρι. Πέρα από το λογότυπο, η διχρωμία του λευκού και του γαλάζιου της Pan Am διακοσμούν διακριτικά το σχέδιο.

Καθώς, όμως, η Breitling έχει έδρα την Ελβετία, είναι λογικό ότι θα εμπνέονταν και από την τοπική τους διάσημη αερογραμμή, την Swissair. Αυτή η έκδοση διαθέτει την ίδια λειτουργικότητα και άριστο σχεδιασμό αλλά σε διαφορετικό χρωματικό συνδυασμό. Το Swissair έχει μαύρο λουράκι και, όπως και το μοντέλο της Pan Am, αντανακλά τα χρώματα της Swissair σε κόκκινο και λευκό, με το λογότυπο της αερογραμμής στην οπίσθια κάσα.

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά αυτών των μοντέλων είναι η αυτονομία χρόνου έως 70 ώρες, μηχανική κίνηση και ατσάλινη κάσα με προστατευτικό τζάμι από ζαφείρι.

Η τιμή τους υπολογίζεται μεταξύ 18.775€ και 21.830€.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Tο 'Old Money Style' επανήλθε δριμύτερο. Αλλά γιατί;

Η Gen Z έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στον πλούσιο τρόπο ντυσίματος και ιδού οι λόγοι.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων, ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν SS2024

H MED παρουσιάζει τη νέα συλλογή γυναικείων και ανδρικών μαγιό και εσωρούχων για τη σεζόν Spring / Summer 2024 που σηματοδοτεί την εξέλιξη.

Ζηλέψαμε το πανάκριβο -και απλησίαστο- ρολόι του Pep Guardiola

Εκτός από σπάνιο, στοιχίζει 1,26 εκατ. ευρώ. Κατάλαβες τώρα γιατί το λέμε απλησίαστο;

Γραφει Γιαννης Σπανος

Ο Αντώνης Τσαπατάκης βρήκε τα must have items της άνοιξης

Ο Παραολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης εντόπισε στη The Bostonians όλα όσα χρειάζεται η ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου.

Το TAG Heuer Carrera ορίζει εδώ και έξι δεκαετίες το είδος των χρονογράφων χειρός

Ένα σύμβολο ακρίβειας στη μέτρηση του χρόνου και εξέλιξης ενός εμβληματικού σχεδιασμού.