Όταν ο Βώλακας της Τήνου έφυγε από τις Κυκλάδες
Το δίδυμο Ελλήνων σχεδιαστών Objects of Common Interest παρουσιάζει μια συλλογή κυκλαδίτικης έμπνευσης στον Πειραιά.
Το δίδυμο Ελλήνων σχεδιαστών Objects of Common Interest παρουσιάζει μια συλλογή κυκλαδίτικης έμπνευσης σε ξύλο και ακρυλικό, σε μια αποκλειστική συνεργασία με την Carwan Gallery και η οποία θα τρέχει μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου.
Η Carwan Gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με μια αποκλειστική συνεργασία με το ελληνικό design studio Objects of Common Interest, στην Αθήνα.
Η έκθεση παρουσιάζει τη Volax, μια νέα συλλογή φωτιστικών και καθισμάτων σε πραγματικό μέγεθος, η οποία σηματοδοτεί και την πρώτη φορά που το στούντιο κάνει χρήση του ξύλου ως υλικό. Η συλλογή πήρε το όνομά της από τον Βώλακα, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται ψηλά στα βουνά της Τήνου. Μεγάλοι, σχεδόν τέλεια κυκλικοί γκρίζοι ογκόλιθοι βρίσκονται διάσπαρτοι στο οροπέδιο και τις πλαγιές γύρω από το χωριό, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τοπίο που αποτελεί παράλληλα και ένα ανεξήγητο γεωλογικό φαινόμενο.
Η συλλογή Volax είναι εμπνευσμένη από τους ακανόνιστους και έντονους όγκους αυτών των μυστήριων γρανιτένιων βράχων, και μεταφέρει μέσα από κάθε μοναδικό αντικείμενο, την αύρα και παρουσία του κυκλαδικού τοπίου. Για πρώτη φορά στην παλέτα υλικών των Objects of Common Interest, η συλλογή επιστρατεύει το ξύλο για να εισάγει μία έντονα απτική και αισθητηριακή εμπειρία, η οποία μεταφέρει τη μαγευτική εντύπωση που δίνουν οι βράχοι του Βώλακα μέσα σε ένα οικιακό περιβάλλον.
Στοιχεία μασίφ ξύλου σκαλίζονται για να προκύψουν ακανόνιστοι, στρογγυλεμένοι σχηματισμοί, συχνά συνδυασμένοι με σταθερούς φωτεινούς όγκους από ακρυλικό, οι οποίοι αναδύονται μέσα από το ξύλο ή από στοιχεία του δωματίου στο οποίο έχουν τοποθετηθεί.

Το αποτέλεσμα είναι μία συλλογή από αντικείμενα που μαγνητίζουν την προσοχή, υπό τη μορφή φωτιστικών και καθιστικών στοιχείων σε διάφορες κλίμακες, η αίσθηση των οποίων αλλάζει καθώς κινείται κανείς γύρω τους. Η συλλογή Volax προκύπτει μέσα από το συνεχές ενδιαφέρον του στούντιο για την αφαίρεση και την εξερεύνηση της φόρμας και των υλικών.
Εγκατεστημένη σε ολόκληρο τον χώρο της Carwan Gallery σαν ένας γλυπτικός κήπος, η έκθεση Volax προσκαλεί τον επισκέπτη να νιώσει και να εξερευνήσει το καθένα από αυτά τα καινούρια αντικείμενα από διαφορετικές γωνίες, δημιουργώντας μια σχεδόν εμβυθιστική εμπειρία που παίζει με την αντίληψη του όγκου, του υλικού, της διαφάνειας, του βάρους και της υφής.

Info
Πολυδεύκους 39, Πειραιάς
Τηλ. 210 4114536
www.carwangallery.com
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Eurovision 2026: Αυτά είναι τα τραγούδια των 2 ημιτελικών
Αυτά είναι τα 28 τραγούδια που συμμετέχουν στον ελληνικό προκριματικό της Eurovision 2026. Δείτε πώς χωρίζονται σε Α’ και Β’ Ημιτελικό και ποια διεκδικούν την πρόκριση.
Το τέλος του Game of Thrones που δεν έχει ειπωθεί ακόμη
Περισσότερα από πέντε χρόνια μετά το φινάλε της σειράς, ο George R. R. Martin μιλά για το διαφορετικό τέλος που ετοιμάζει στα βιβλία του Game of Thrones.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΌλες οι αλλαγές που θα γίνουν στο φετινό MasterChef (βίντεο)
Μεταξύ άλλων, μία κακή ομαδική δοκιμασία θέτει σε κίνδυνο ακόμα και τους καλύτερους παίκτες γιατί πολύ απλά σε κάποια στιγμή θα επιβιώσει μόνο η μία ομάδα, ενώ τα μέλη της αντίπαλης θα αποχωρήσουν. Περισσότερα όμως, δες εντός.
Αυτός είναι ο καλύτερος rock ντράμερ, σύμφωνα με τον Dave Grohl
Ο Dave Grohl θεωρείται από πολλούς ο τελευταίος αυθεντικός rockstar. Μια ματιά στην πορεία, το παίξιμο και τις επιρροές που τον έκαναν σύμβολο μιας γενιάς.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΑυτήν την ταινία ζήλεψε ο Γιώργος Λάνθιμος
Ποια ταινία κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον του Γιώργου Λάνθιμου; Όσα είπε για το ύφος, τον ρυθμό και την αίσθησή της.
Γραφει Γιαννης ΜπελεσιωτηςΚαλλιτέχνες θρύλοι χωρίς βραβείο Grammy
Από pop και rock μέχρι hip-hop, αυτοί οι εμβληματικοί καλλιτέχνες σημάδεψαν ολόκληρες εποχές χωρίς να κερδίσουν ποτέ Grammy, αμφισβητώντας τον ρόλο των βραβείων στην ιστορία της μουσικής.
Γραφει Γιαννης Μπελεσιωτης