Όταν ο Βώλακας της Τήνου έφυγε από τις Κυκλάδες

Το δίδυμο Ελλήνων σχεδιαστών Objects of Common Interest παρουσιάζει μια συλλογή κυκλαδίτικης έμπνευσης στον Πειραιά.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 16 Σεπτεμβρίου 2021

Το δίδυμο Ελλήνων σχεδιαστών Objects of Common Interest παρουσιάζει μια συλλογή κυκλαδίτικης έμπνευσης σε ξύλο και ακρυλικό, σε μια αποκλειστική συνεργασία με την Carwan Gallery και η οποία θα τρέχει μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου. 

Η Carwan Gallery εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με μια αποκλειστική συνεργασία με το ελληνικό design studio Objects of Common Interest, στην Αθήνα. 

Όταν ο Βώλακας της Τήνου έφυγε από τις Κυκλάδες

Η έκθεση παρουσιάζει τη Volax, μια νέα συλλογή φωτιστικών και καθισμάτων σε πραγματικό μέγεθος, η οποία σηματοδοτεί και την πρώτη φορά που το στούντιο κάνει χρήση του ξύλου ως υλικό. Η συλλογή πήρε το όνομά της από τον Βώλακα, ένα μικρό χωριό που βρίσκεται ψηλά στα βουνά της Τήνου. Μεγάλοι, σχεδόν τέλεια κυκλικοί γκρίζοι ογκόλιθοι βρίσκονται διάσπαρτοι στο οροπέδιο και τις πλαγιές γύρω από το χωριό, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό τοπίο που αποτελεί παράλληλα και ένα ανεξήγητο γεωλογικό φαινόμενο.

CARWAN GALLERY ΑΘΗΝΑ 1

Η συλλογή Volax είναι εμπνευσμένη από τους ακανόνιστους και έντονους όγκους αυτών των μυστήριων γρανιτένιων βράχων, και μεταφέρει μέσα από κάθε μοναδικό αντικείμενο, την αύρα και παρουσία του κυκλαδικού τοπίου. Για πρώτη φορά στην παλέτα υλικών των Objects of Common Interest, η συλλογή επιστρατεύει το ξύλο για να εισάγει μία έντονα απτική και αισθητηριακή εμπειρία, η οποία μεταφέρει τη μαγευτική εντύπωση που δίνουν οι βράχοι του Βώλακα μέσα σε ένα οικιακό περιβάλλον. 

Στοιχεία μασίφ ξύλου σκαλίζονται για να προκύψουν ακανόνιστοι, στρογγυλεμένοι σχηματισμοί, συχνά συνδυασμένοι με σταθερούς φωτεινούς όγκους από ακρυλικό, οι οποίοι αναδύονται μέσα από το ξύλο ή από στοιχεία του δωματίου στο οποίο έχουν τοποθετηθεί.

CARWAN GALLERY ΑΘΗΝΑ 4

Το αποτέλεσμα είναι μία συλλογή από αντικείμενα που μαγνητίζουν την προσοχή, υπό τη μορφή φωτιστικών και καθιστικών στοιχείων σε διάφορες κλίμακες, η αίσθηση των οποίων αλλάζει καθώς κινείται κανείς γύρω τους. Η συλλογή Volax προκύπτει μέσα από το συνεχές ενδιαφέρον του στούντιο για την αφαίρεση και την εξερεύνηση της φόρμας και των υλικών.

Εγκατεστημένη σε ολόκληρο τον χώρο της Carwan Gallery σαν ένας γλυπτικός κήπος, η έκθεση Volax προσκαλεί τον επισκέπτη να νιώσει και να εξερευνήσει το καθένα από αυτά τα καινούρια αντικείμενα από διαφορετικές γωνίες, δημιουργώντας μια σχεδόν εμβυθιστική εμπειρία που παίζει με την αντίληψη του όγκου, του υλικού, της διαφάνειας, του βάρους και της υφής.

CARWAN GALLERY ΑΘΗΝΑ 5

 

 


Info

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς
Τηλ. 210 4114536
www.carwangallery.com

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μερικές συναρπαστικές θεωρίες για το τέλος του Shōgun

Δεν ξέρουμε ακόμη τι θα δούμε στο τελευταίο επεισόδιο, αλλά κάποιοι fans μοιράστηκαν μερικές ευφάνταστες ιδέες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Τώρα και αστροναύτης ο Ryan Gosling

Μετά τον Ken στο Barbie της Greta Gerwig, υποδύεται έναν αστροναύτη για την ταινία Project Hail Mary που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Andrew Weir που κυκλοφόρησε το 2021.