Τα λάθη που δεν πρέπει να γίνονται στο μπάρμπεκιου

Το ψήσιμο στα κάρβουνα έχει τους δικούς του κανόνες. Καλό θα είναι να τους ακολουθείς για μην παρασύρεσαι σε πολύ συνηθισμένα λάθη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Η τέχνη του wine and food pairing

Όλες οι απαντήσεις στο δύσκολο ερώτημα του τι να πιεις με το φαγητό.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Το φαγητό είναι πολλά περισσότερα από όσα τρως

Η έκθεση Food: Bigger than the plate του Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με την τροφή και τις προεκτάσεις της.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Pad Thai: Όλο το ταϊλανδέζικο street food σε ένα πιάτο

Η ιστορία του φαγητού που έγινε συνώνυμο μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές κουλτούρες του πλανήτη.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το σουβλάκι του Hoocut

Το εθνικό street food ανέβηκε επίπεδο και αυτοί είναι οι λόγοι.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ο Θοδωρής Παπανικολάου, σε κάποια άλλη ζωή, ίσως ήταν ζωγράφος

Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες σεφ της νέας γενιάς μιλά στο Esquire για το δρομολόγιο Φάρσαλα-Φλωρεντία-Σαντορίνη, τη σχέση της τέχνης με την κουζίνα και το ατύχημα που του άλλαξε την κοσμοθεωρία.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Gastοn Acurio, ο σεφ που έφερε το Περού στο γαστρονομικό προσκήνιο

Ο 51χρονος μάγειρας από την Λίμα είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την εικόνα μίας ολόκληρης χώρας μέσα από την κουζίνα του και έκανε παγκόσμια τάση το nikkei.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Ένας σύντομος οδηγός για την τέλεια μπριζόλα

Tips, οδηγίες και βασικές γνώσεις από τους ειδικούς του νεoϋορκέζικου Lobel's.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Πώς θα φτιάξεις το πιο εμβληματικό burger των McDonald's, το Big Mac

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος και ναι, μπορείς να τα καταφέρεις στην κουζίνα σου.

Γραφει Μπαμπης Δουκας

Γιατί οι σεφ έχουν εμμονή με την εποχικότητα;

Η αρχέγονη συνήθεια της συλλογής των τροφών μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στην υψηλή γαστρονομία αλλά και στο ίδιο το μέλλον το φαγητού.

Γραφει Μπαμπης Δουκας