Το Rehab μάλλον έδειξε το τέλος της Amy Winehouse

Η ιστορία πίσω από ένα από τα πιο θρυλικά τραγούδια του 21ου αιώνα, με αφορμή τα 12 χρόνια από τον θάνατο της Amy Winehouse.

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την 23 Ιουλίου 2011, την μέρα που Amy Winehouse έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 27 ετών -γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983-, στο σπίτι της στο Camden του Λονδίνου. Η Αγγλίδα τραγουδίστρια με την σπάνια φωνή, μόλις λίγα χρόνια πριν έβλεπε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια της -αν όχι το πιο δημοφιλές τραγούδι της- να κάνει αίσθηση τόσο στα charts όσο και στα μουσικά βραβεία. Το Rehab γράφτηκε από την ίδια την Amy για το δεύτερο άλμπουμ της Back to Black, τον Οκτώβριο του 2006. 

Το Rehab

H παραγωγή του Rehab έγινε από τον Mark Ronson και όπως ο ίδιος έχει κατά καιρούς αναφέρει πρόκειται για ένα άκρως αυτοβιογραφικό τραγούδι που ασφαλώς έχει ως επίκεντρο την άρνηση της Winehouse να παρευρεθεί σε κέντρο αποτοξίνωσης από το αλκοόλ και να αρνηθεί κάθε είδους θεραπείας. 

Ακόμη και η ίδια η Amy ποτέ δεν το είχε αρνηθεί: "Οι συνεργάτες μου, μου είχαν ζητήσει να μπω σε κέντρο αποκατάστασης. Με τη σειρά μου ρώτησα τον πατέρα μου, αν θεωρούσε ότι είναι απαραίτητο να βρεθώ σε ένα τέτοιο μέρος. Μου είπε όχι, αλλά ίσως και να άξιζε τελικά μία προσπάθεια. Και έτσι έκανα, για 15 λεπτά. Πήγα, τους χαιρέτησα και τους εξήγησα ότι πίνω πολύ γιατί είμαι ερωτευμένη και η σχέση μου περνά προβλήματα. Αμέσως μόλις τους το είπα, έφυγα". Και έπειτα από αυτό το γεγονός αντικατέστησε όλη την ομάδα που διαχειριζόταν το management της εικόνας της. 

> Διάβασε ακόμη: H ιστορία της χειρότερης ταινίας όλων των εποχών

Το γεγονός επιβεβαίωσε αργότερα και ο Nick Shymansky, κάποτε μάνατζερ της Amy: "Ναι, της είπα να πάει για αποτοξίνωση. Μάλιστα, βρισκόμασταν μόνοι μας στο αυτοκίνητο, όταν πήγαμε σε μια απόμερη τοποθεσία για να το συζητήσουμε. Ήθελα να είμαι -και ήμουν- πολύ ξεκάθαρος. Δεν πρόκειται να συνεχίζαμε τη συνεργασία μας αν η Amy δεν παραδεχόταν ότι υπάρχει πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αντέδρασε πολύ άσχημα, αλλά παραδέχτηκε πως χρειάζεται βοήθεια. Πήγαμε μετά στο σπίτι του πατέρα της, στο Bluewater. Μόλις όμως φτάσαμε εκεί αυτός μου είπε ότι ήμουν υπερβολικός. Ανέφερε μάλιστα να την κοιτάξω, λέγοντάς μου πως δεν χρειάζεται κανενός είδους αποκατάσταση. Ήξερα ότι έκανε λάθος".

Το Rehab έγινε τεράστια εμπορική επιτυχία διεθνώς, με πάρα πολλούς να υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για το signature song της Winehouse. Κέρδισε τρία Grammy, μεταξύ των οποίων τα Song of the Year και Best Female Pop Vocal Performance. 

> Διάβασε ακόμη: 10 αξέχαστοι ρόλοι του Robin Williams

Δεν θα ήταν όμως υπερβολή να γραφτεί πως η ίδια η εξάρτηση της Amy με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά έδωσε και αυτή με τη σειρά της στο κομμάτι δημοτικότητα, αλλά και πάτημα στα media να ασχοληθούν περαιτέρω με την κατάσταση της υγείας της και τους εθισμούς της. Αυτούς που την οδήγησαν μέχρι το θάνατο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος