Η νέα Galerie Lefakis μόλις αναδύθηκε στο νησί της Αφροδίτης

Μία πραγματικά αξιόλογη γκαλερί κοσμεί περίτεχνα (και) την καρδιά της Λευκωσίας.

Γράφει: Esquire Editors 15 Ιανουαρίου 2024

Σε μοναδικό κλίμα ενθουσιασμού, η οικογένεια Λεφάκη, γνωστή για τον διακεκριμένο ρόλο της στον κόσμο της τέχνης, έκοψε την κορδέλα της νέας της γκαλερί στη Λευκωσία την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Η λαμπερή βραδιά χαρακτηρίστηκε από την παρουσία επιφανών προσωπικοτήτων, που τίμησαν με την παρουσία τους το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, ανάμεσα τους μέλη της ελληνικής κοινότητας, επιφανείς προσωπικότητες, επιχειρηματικοί παράγοντες και φυσικά, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης.

Η νέα γκαλερί αποτελεί ενίσχυση της παρουσίας της Galerie Lefakis στον διεθνή χάρτη της τέχνης, έπειτα από την επιτυχημένη επέκταση στo Saint Paul de Vence στη Νότια Γαλλία το 2019 και στις Βρυξέλλες τον Σεπτέμβριο του 2022, συνεχίζοντας να δημιουργεί γέφυρες μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2024, η Galerie Lefakis συμπληρώνει 45 χρόνια λειτουργίας και αποτελεί την πρώτη ελληνική γκαλερί που απολαμβάνει τόσο μεγάλη επιτυχία, ισχυρή παρουσία και αναγνώριση παγκοσμίως.

Η νέα Galerie Lefakis μόλις αναδύθηκε στο νησί της ΑφροδίτηςGalerie Lefakis

Τη βραδιά των εγκαινίων έκλεψαν την παράσταση οι ευρηματικά επιλεγμένες συλλογές έργων σημαντικών Ελλήνων εικαστικών, αλλά και εικαστικών από τη διεθνή σκηνή όπως τους: Αλέκο Φασιανό, Δημήτρη Μυταρά, Κώστα Βαρώτσο, Γιάννη Κόττη, Γιώργο Σταθόπουλο, Σωτήρη Σόρογκα, Μαρία Φιλοπούλου, Αγγέλικα Κοροβέση, Κωνσταντίνο Βαλαή, Άννα Γρηγόρα, Amedeo Cianci και Βασίλη Σπεράντζα. Οι παρευρισκόμενοι δεν είχαν μόνο την τύχη να έρθουν σε επαφή με τα πολυπόθητα έργα, αλλά και με τους ίδιους τους Έλληνες και ξένους εικαστικούς, σε ένα καλλιτεχνικό κλίμα έμπνευσης και δημιουργικότητας.

Σε έναν χώρο 120 τετραγωνικών μέτρων, η Galerie Lefakis στη Λευκωσία διακρίνεται για το μοναδικά κομψό και πολυτελές design της, αναδυκνύοντας πάντα με σεβασμό, ως πρωταγωνιστές, τα φιλοξενούμενα έργα, ενώ δίνει την ευκαιρία στο κοινό της Κύπρου να διευρύνει τους εικαστικούς του ορίζοντες μέσα από την ματιά σπουδαίων καλλιτεχνών.

Galerie LefakisGalerie Lefakis

Το νέο εγχείρημα αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι, η νέα γενιά της οικογένειας Λεφάκη, τα αδέλφια Εβελίνα και Άρης, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της, φέρνοντας την ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό πιο κοντά στο διεθνές κοινό, με σημαντικές προσθήκες στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Στα πλαίσια των εξαιρετικά πετυχημένων εγκαινιών, ο Gallery Director της Galerie Lefakis σε Ελλάδα, Βέλγιο και Κύπρο, Άρης Λεφάκης, σχολίασε: "Είναι μεγάλη μας χαρά που επεκτείνουμε την παρουσία μας στην Κύπρο. Η Galerie Lefakis είναι η πρώτη Ελληνική γκαλερί με παρουσία στην Κύπρο από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 μέσω εκθέσεων Ελλήνων καλλιτεχνών και δημοπρασιών. Ήδη έχουμε πολύ θετική ανταπόκριση του φιλοτέχνου κοινού στο νέο αυτό εγχείρημα και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός αυτό. Η τέχνη είναι γλώσσα που ξεπερνά τα σύνορα, και με αυτήν τη νέα γκαλερί, θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα στηρίζει τον πολιτισμό και την τέχνη προσελκύοντας το ενθουσιώδες φιλότεχνο κοινό. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την παράδοση της οικογένειας Λεφάκη στον χώρο της τέχνης. Με τη νέα αυτή γκαλερί, φέρνουμε την ελληνική τέχνη και τον πολιτισμό μας πιο κοντά στη Λευκωσία και στο διεθνές κοινό”.

Galerie LefakisGalerie Lefakis

Η Gallery Director της Galerie Lefakis στη Νότια Γαλλία, Εβελίνα Λεφάκη, πρόσθεσε: "Είμαστε συνεπείς στο όραμα που χαράξαμε για την Galerie Lefakis. Η Λευκωσία είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, και είμαστε σίγουροι ότι η νέα μας γκαλερί θα συμβάλει στην ανάδειξη της τέχνης στην αγαπημένη μας Κύπρο. Αισθανόμαστε δέος για την υποδοχή που έχουμε ήδη λάβει από την κοινότητα της Λευκωσίας. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προσφέρουμε έναν χώρο που θα ενισχύει την κουλτούρα και τον πολιτισμό.”

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.