Capone: O Tom Hardy γίνεται ο λόρδος του εγκλήματος

Το γκανγκστερικό biopic του Josh Trank έρχεται στις 20 Αυγούστου στους κινηματογράφους.

Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Alphonse Gabriel Capone (ευρύτερα γνωστός ως Al Capone) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν. Η νέα ταινία του ταλαντούχου σκηνοθέτη και σεναριογράφου Josh Trank ("Το Χρονικό"), με πρωταγωνιστή τον υποψήφιο για Όσκαρ Tom Hardy  ("Η Επιστροφή", "Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής", "Δουνκέρκη") στον ρόλο του Al Capone.

Η δεκαετία του ’20 βρήκε τον κόσμο των γκάνγκστερ στην απόλυτη ακμή τους. Άνθρωποι σκληροί και αμετανόητοι, οι οποίοι μεγάλωσαν στους δρόμους της πόλης και έφτιαξαν πανίσχυρα εγκληματικά συνδικάτα έκαναν επίδειξη δύναμης με τις ατελείωτες σφαίρες τους.

Capone: O Tom Hardy γίνεται ο λόρδος του εγκλήματος

Στον κόσμο της ποπ κουλτούρας, αυτοί οι βίαιοι κυρίαρχοι υπήρξαν αντικείμενο θαυμασμού και σεβασμού. Καμιά άλλη μορφή δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο ο Al Capone, ο περιβόητος κακοποιός από το Σικάγο. Στη διάρκεια της ζωής του, έζησε την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης, την άνοδο του οργανωμένου εγκλήματος και την περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης. Αυτό δεν τον εμπόδισε να ανακηρυχθεί σε μια εμβληματική φιγούρα της εποχής του. Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Josh Trank ήταν ενθουσιασμένος με την πολυτάραχη ζωή του διαβόητου γκάνγκστερ και, συγκεκριμένα, με τα τελευταία χρόνια της ζωής του, που μοιάζουν να είναι ξεχασμένα σε σχέση με τον υπόλοιπο βίο του.

Αφού εξέτισε την ποινή του για 11 χρόνια σε ομοσπονδιακή φυλακή για φοροδιαφυγή, ο Capone αφέθηκε ελεύθερος το 1939. Όμως, πια, τίποτα δεν έμοιαζε με αυτό που ήταν πριν. Η διάνοια πίσω από την κακόφημη Σφαγή του Αγίου Βαλεντίνου, στην οποία κατόρθωσε και εξουδετέρωσε επτά από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους του, ήταν πια σε αρχικό στάδιο παράνοιας, γεγονός που έφερε η προχωρημένη σύφιλη. Η δράση του Capone στο χώρο του εγκλήματος κράτησε σχετικά λίγα χρόνια σε αντίθεση με το θρύλο που έχει αφήσει. Στην ηλικία των 33 ετών, είχε ήδη συλληφθεί, καταδικαστεί για φοροδιαφυγή και μπει στη φυλακή, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τέλος στην παράνομη δράση του. 

ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ ΚΑΠΟΝΕ 3

Όλη η παραγωγή ανυπομονούσε για τη συμμετοχή του Tom Hardy στην ταινία. Παρά το δύσκολο πρόγραμμα, ο δημοφιλής ηθοποιός το κατόρθωσε. "Ο Tom Hardy είναι ο νούμερο ένα αγαπημένος μου ηθοποιός που ζει και εργάζεται αυτή τη στιγμή, τελεία και παύλα!", δηλώνει με θαυμασμό ο Trank. "Έχει την κατάλληλη ηλικία, ο ρόλος αυτός τού ταιριάζει απόλυτα".  Ο ίδιος ο Hardy σχολιάζει το ρόλο του: "Στην ταινία υπάρχει ένα σιωπηλό τέλος σε μια ζωή ευμάρειας. Η ιστορία είναι περίπλοκη, έχει μια δόση χιούμορ αλλά και συναισθηματικό βάθος. Ο Capone ήταν αρχικά φυλακισμένος στη φυλακή, έπειτα στο ίδιο του το μυαλό".

Τον χαρακτήρα του Johnny, που φτιάχτηκε ως μια μίξη των κοντινότερων συνεργατών του Capone, υποδύεται ο υποψήφιος για Όσκαρ Matt Dillon (‘’Ο Αταίριαστος’’, ‘’Ένα Φιλί Πριν Πεθάνεις’’), ενώ η Linda Cardellini (‘’Το Πράσινο Βιβλίο’’, ‘’Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη’’) υποδύεται τη Mae Capone, σύζυγο του Al για περίπου τριάντα χρόνια.

ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ ΚΑΠΟΝΕ 1

"Η ιδέα να παίξει η Linda με τον Tom ήταν μια πολύ σωστή απόφαση", σχολιάζει ο Trank. "Έχει χιούμορ, είναι πολύ θετικό άτομο και αυτό φαίνεται, πιστεύω, σε κάθε σκηνή του έργου. Η Mae αγαπάει τον άντρα της με όλη της την καρδιά, αλλά νιώθει μπερδεμένη μη μπορώντας να διαχειριστεί την ψυχολογική του κατάρρευση".  Ο Kyle MacLachlan (‘’Μπλε Βελούδο’’, ‘’Ο Ύποπτος Κόσμος του Τουίν Πικς’’) υποδύεται τον Doctor Karlock, χαρακτήρα που άντλησε έμπνευση από τον προσωπικό γιατρό του Capone. "Ο Kyle είναι ένας εξαίρετος ηθοποιός με μια μοναδική παρουσία", λέει ο σκηνοθέτης, συμπληρώνοντας πως "έχει πραγματικά ενδιαφέρον όταν καταπιάνεται με χαρακτήρες με σκοτεινή πλευρά. Έτσι, γίνεται και εδώ". 

Η ταινία Capone έρχεται στους κινηματογράφους στις 20 Αυγούστου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Το νέο τραγούδι των Pearl Jam είναι εμπνευσμένο από τον Donald Trump

Ο τραγουδιστής και συνθέτης Eddie Vedder, είπε στους Times ότι το τραγούδι αντιπροσωπεύει μια έκκληση για ενότητα.

Αυτό που κάνει η Τάμτα στο Smut δε θα το δεις πουθενά αλλού

Βρεθήκαμε στο show με το οποίο η Τάμτα αλλάζει την κλασική αθηναϊκή νυχτερινή διασκέδαση.

Νέο trailer για το Deadpool & Wolverine με τους Ryan Reynolds και Hugh Jackman

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στις 26 Ιουλίου.

Ο Tom Holland έχει κάτι να πει για το Spider-Man 4

"Οφείλω τη ζωή και την καριέρα μου στο Spider-Man...".

Αν σου λείπει το Line of Duty, τότε ξέρουμε τι πρέπει να δεις

Η εν λόγω παραγωγή έρχεται για να καταδείξει τα κακώς κείμενα της αστυνομίας στη σύγχρονη εποχή.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Το Rebel Moon - Part Two: The Scargiver δεν έσωσε τον Zack Snyder

Μεταξύ μας, σπάνια ένα sequel είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του.

Γραφει Γιαννης Σπανος