"Ο Προδότης" και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες.

Esquire Team
Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 10 Σεπτεμβρίου 2020

Τρεις νέες ταινίες και τέσσερις επανέκδοσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στα θερινά σινεμά και στις κλειστές αίθουσες της χώρας. Η καινούργια ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι "Ο Προδότης" του Marco Bellocchio που είχε κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του πέρυσι στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Προδότης

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ένας ολοκληρωτικός πόλεμος μαίνεται μεταξύ των αφεντικών της σισιλιάνικης Μαφίας. Ο Τομάζο Μπουσέτα, στέλεχος της Μαφίας, αναζητά καταφύγιο στη Βραζιλία, καθώς το ξεκαθάρισμα λογαριασμών έχει ξεκληρίσει όλους τους συμμάχους που είχε. Μετά τη σύλληψή του από τη βραζιλιάνικη αστυνομία και την έκδοσή του στην Ιταλία, ο Μπουσέτα οδηγείται σε μια απόφαση που άλλαξε τον ρου της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας. Κανονίζει συνάντηση με τον δικαστή Τζοβάνι Φαλκόνε και αποκηρύσσει τους όρκους πίστης προς την Κόζα Νόστρα. Είναι πλέον ένας προδότης...

Μουλάν

Σε σκηνοθεσία της Niki Caro, έρχεται από την Disney, η επική ιστορία της θρυλικής Κινέζας πολεμίστριας, όπου μια νεαρή, ατρόμητη γυναίκα ρισκάρει τα πάντα, αποδεικνύοντας την αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα της για να γίνει η πιο διάσημη μαχήτρια που γνώρισε ποτέ η Κίνα.

Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί την χώρα από τους Βόρειους εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός ένδοξου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της. Μεταμφιεσμένη ως άντρα, η Hua Jun περνάει από πολλές δοκιμασίες που θα χρειαστεί να βάλει όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Ένα επικό ταξίδι ξεκινάει και θα την μεταμορφώσει σε μια δυναμική πολεμίστρια, που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

Άλυτη

Ένας γιατρός µετακοµίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει αποµονωµένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από µια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρµα της σαν φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να την θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντοµα ότι τα πράγµατα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει το παράδοξο τρόπο για να την σώσει.

Ταινία του Μίνωα Νικολακάκη. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Προµηθέας Αλειφερόπουλος και η Αναστασία - Ραφαέλα Κονίδη, ενώ επίσης εµφανίζονται οι Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, και η Αλέκα Τουµαζάτου.

Πρόσωπο με Πρόσωπο

Το 1976, ο Ingmar Bergman παρέδωσε το ψυχολογικό αυτό δράμα που ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ και πραγματεύεται την ιστορία μιας ψυχιάτρου που πλήττεται από ψυχική ασθένεια.

Το Ατύχημα

Το ρομαντικό δράμα του Joseph Losey, γραμμένο από τον Harold Pinter και με τον Dirk Bogard να πρωταγωνιστεί, περιστρέφεται γύρω από μία Αυστριακή φοιτήτρια στην Οξφόρδη, που σκοπεύει να παντρευτεί Βρετανό συμφοιτητή της. Τα πάντα ανατρέπονται όταν βρίσκει τον εαυτό της να πέφτει στο κρεβάτι με ένα δυστυχισμένο ζευγάρι καθηγητών.

Μια Σφαίρα στην Καρδιά

Η "χαμένη ταινία" της αξέχαστης Τζένης Καρέζη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά το 1966, σε πλήρη ψηφιακή αποκατάσταση από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου. Σκηνοθεσία: Ζαν Ντανιέλ Πολέ. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. 

Ο Θεός και ο Διάβολος στη Χώρα του Ήλιου

Σουρεαλιστικό βραζιλιάνικο σινεμά που διηγείται την ιστορία ενός άντρα που αφού σκοτώσει το αφεντικό που προσπαθεί να του κλέψει το μισθό, περνά στην παρανομία και αυτοανακηρύσσεται άγιος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης