"Οι Ζωές που δεν Έζησα" και ό,τι νέο έρχεται στα σινεμά

Οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, στις αίθουσες.

Esquire Team
Γράφει: Χριστίνα Φαραζή 17 Σεπτεμβρίου 2020

Πέντε νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις κλασικών φιλμ κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στα θερινά σινεμά και στις κλειστές αίθουσες της χώρας. Η καινούργια ταινία της εβδομάδας που ξεχωρίζει είναι το νέο φιλμ του Javier Bardem, "Οι Ζωές που δεν Έζησα".

Ακαταμάχητος

Ο Steve Carell υποδύεται έναν φιλόδοξο ήρωα που οργανώνει τη στρατηγική επικοινωνίας για το στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Στα κεντρικά του αμερικάνικου φιλελεύθερου κόμματος αντιλαμβάνονται ότι οι θέσεις τους βρίσκουν αντίκρισμα μόνο στην αστική ιντελιγκέντσια και στη λεγόμενη ελίτ. Προσπαθούν επομένως να απευθυνθούν στον απλό επαρχιώτη και στον καθημερινό άνθρωπο του μόχθου. Ο πρωταγωνιστής θα ανακαλύψει έναν εκκολαπτόμενο λαϊκό ήρωα, στο πρόσωπο ενός απολιτίκ πρώην πεζοναύτη (τον ερμηνεύει άψογα ο Κρις Κούπερ), τον οποίον θα αναλάβει να στρατολογήσει ώστε να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές και να "πιάσει" επικοινωνιακά τα λαϊκά στρώματα εκ των έσω. Στο επιτελείο του φιλόδοξου πρωταγωνιστή θα βρεθεί η κόρη του αγνού επαρχιώτη ήρωα και πολλοί εθελοντές που νοιάζονται για το μέλλον της μικρής κοινότητας. Στην πορεία βέβαια, όλα θα κυλήσουν απρόβλεπτα και οι εκπλήξεις θα είναι πολύ περισσότερες από ένα εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι Ζωές που δεν Έζησα

"Οι ζωές που δεν έζησα" είναι η ιστορία ενός πατέρα και της κόρης του σε μια μέρα στην ζωή τους στην Νέα Υόρκη, στην διάρκεια της οποίας η ψυχολογική κατάσταση εκείνου μοιάζει να ξεπερνάει τα όρια της λογικής. Η σκέψη του ταξιδεύει σε διαφορετικές πραγματικότητες που θα μπορούσε να έχει ζήσει, από τον γάμο του με την παλιά του αγαπημένη στο Μεξικό, την πιθανή καριέρα του ως ντράμερ στην Νέα Υόρκη ή ακόμη και στη μοναχική ζωή του σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί.

Ο Javier Bardem στον ρόλο του πατέρα και η Elle Fanning σε εκείνον της κόρης του συμπρωταγωνιστούν με τις Branka Katic και Salma Hayek στο δράμα της Sally Potter, που είχε επίσημη συμμετοχή στο 70ο Φεστιβάλ Βερολίνου. 

Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο

Ένας κομήτης απειλεί την Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και τον μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με πολλά εμπόδια που την κρατούν μακριά από την σωτηρία.

Scooby-Doo!

 

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων Scooby-Doo, είναι έτοιμη να βγει στη μεγάλη οθόνη για να μας αφηγηθεί την προέλευση του Scooby-Doo και να εξιστορήσει το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία των Mystery Inc.

Οι Άγνωστοι Αθηναίοι

Η ταινία της Αγγελικής Αντωνίου "ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ" παρακολουθεί επί 6 χρόνια τη ζωή των σκύλων στο κέντρο Αθήνας και τη σχέση τους με τους ανθρώπους και τον χώρο γύρω τους. Ένα συγκινητικό ταξίδι στις διαδρομές ανθρώπων και ζώων. Ένα ολοζώντανο, απρόβλεπτο πορτραίτο στην καρδιά της αυθεντικής Αθήνας, μιας Αθήνας που συνεχώς αλλάζει.

Ιουλιέτα των Πνευμάτων

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Fellini είναι ένας φόρος τιμής στη σύζυγό του, Giulietta Masina. Η υπόθεση έχει ως εξής: Με τη βοήθεια του μυστικισμού, των αναπολήσεων και των οραμάτων, μια μεσήλικη γυναίκα βρίσκει το θάρρος να εγκαταλείψει το σύζυγό της ο οποίος την απατάει.

Το Τραγούδι του Δρόμου

Δραματική ταινία του Ινδού Pather Pantchali που ασχολείται με την παιδική ηλικία του Απού και της μεγαλύτερης αδερφής του της Ντούργκα κάτω από τις δύσκολες καθημερινές συνθήκες της φτώχειας στο χωριό όπου ζουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος