
"Η Δίκη των 7 του Σικάγου" και ό,τι νέο έρχεται στα θερινά σινεμά
Τα φιλμ που κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στις ανοιχτές αίθουσες.

Τρεις ταινίες -δύο καινούργιες και μία επανέκδοση- κάνουν πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στα θερινά σινεμά της Αττικής και σε όλους τους κινηματογράφους στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι κλειστές αίθουσες δεν λειτουργούν στην περιφέρεια της Αττικής μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου μετά τα νέα, έκτακτα μέτρα, που εφαρμόστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημικής κρίσης του κορονοϊού.
Η Δίκη των 7 του Σικάγο
Η νέα ταινία του Aaron Sorkin και είναι ένα ακόμα καυστικό πολιτικό θρίλερ από τον μάστερ του είδους. Ακολουθεί τα πραγματικά γεγονότα του 1968, όπου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή - κάτι που τις μεταμόρφωσε σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν. Οι οργανωτές της διαδήλωσης –συμπεριλαμβανομένων των Άμπι Χόφμαν (Σάσα Μπάρον Κοέν), Τζέρι Ρούμπιν (Τζέρεμι Στρονγκ), Τομ Χέιντεν (Έντι Ρεντμέιν), και Μπόμπι Σιλ (Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν)– κατηγορήθηκαν ότι συνωμότησαν και υποκίνησαν την εξέγερση και η δίκη που ακολούθησε είναι μία από τις πιο διαβόητες στην ιστορία.
Vivarium
Θρίλερ μυστηρίου του Lorcan Finnegan για ένα ζευγάρι που ψάχνει να αγοράσει ένα σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη και παγιδεύεται σε ένα παράξενο προάστιο. Ο Τζέσε Άιζενμπεργκ και η Ιμοτζεν Ποτς πρωταγωνιστούν στην ταινία αγωνίας που κέρδισε κοινό και κριτικούς στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών.
Ο Κόσμος του Απού
Στο τελευταίο μέρος της "Τριλογίας του Απού" του Ινδού δημιουργού Satyajit Ray συναντάμε τον ορφανό ενήλικα πλέον και άνεργο Απού να προσπαθεί να γίνει συγγραφέας και να ταξιδεύει στην επαρχία, όπου είναι καλεσμένος σε γάμο στον οποίο καταλήγει τελικά να γίνει εκείνος ο γαμπρός.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Νύχτες Πρεμιέρας συνεχίζουν το πρόγραμμα προβολών τους και αποτελούν μία πολύ καλή ευκαιρία για ακόμα περισσότερο σινεμά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Τρομάξαμε να γνωρίσουμε τη Sydney Sweeney ως πυγμάχο στην ταινία Christy - Πότε βγαίνει στους κινηματογράφους
Κάτι είχε πάρει το μάτι μας, όμως τώρα που έχουμε στα χέρια μας όλες τις φωτογραφίες, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι πρόκειται για κανονικότατο extreme make over, που ούτε που θα μας περνούσε από το μυαλό ως ενδεχόμενο...
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΟι 10 δημοφιλέστερες σειρές αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με τους χρήστες του IMDb
Οι τηλεοπτικές σειρές έχουν πάρει φωτιά και αυτήν τη στιγμή οι θεατές έχουν "κολλήσει" με δέκα shows που εμφανίζονται ξανά και ξανά σε λίστες. Από πολιτικά θρίλερ μέχρι σειρές αγωνίας και τρόμου, οι επιλογές είναι πολλές και ποιοτικές.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΑν θες να ζήσεις μία 'Δεύτερη Ζωή', τότε θα ταυτιστείς απόλυτα με το Παιδί Τραύμα
Το δεύτερο single "Δεύτερη Ζωή" από τον ομώνυμο δίσκο μόλις κυκλοφόρησε και στο βίντεο κλιπ που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Κεχαγιάς, βλέπουμε μία πολύ δημοφιλή ηθοποιό της νέας γενιάς.
Γραφει Ραφαελλα Ραλλη'Βοήθεια!': O Sam Raimi επιστρέφει στον τρόμο με τη νέα του ταινία - Πρωταγωνιστεί η Rachel McAdams
Ο Sam Raimi επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε: στον τρόμο. Στο Send Help, η Rachel McAdams και ο Dylan O’Brien παλεύουν για την επιβίωσή τους σε ένα νησί που αποδεικνύεται πιο εφιαλτικό απ’ όσο φαίνεται.
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΑυτές είναι οι ελληνικές ταινίες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
32 μεγάλου μήκους και 30 μικρού μήκους ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση εκ των οποίων οι 29 είναι σε πρώτη προβολή, ενώ 9 συμμετέχουν στα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.
Γραφει Ραφαελλα ΡαλληΑυτό είναι το πιο δημοφιλές τραγούδι των '60s
Η δεκαετία του '60 είχε το soundtrack της και πρόκειται για ένα κομμάτι που κυριάρχησε στα charts για εννέα εβδομάδες και έγινε το πιο "διάσημο" της εποχής. Στοιχηματίζουμε ότι δε θα το βρεις.
Γραφει Νικη Κοντομηνα