Οι καλύτεροι ρόλοι του Tom Hiddleston

Οι κορυφαίες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εμφανίσεις -μέχρι στιγμής- του 42χρονου Άγγλου ηθοποιού.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 09 Φεβρουαρίου 2023

Τo τελευταίο χρονικό διάστημα ασχολούμαστε με τον Tom Hiddleston για όλους τους λανθασμένους λόγους. Στα δημοσιεύματα φιγουράρει για τις ατυχείς στιλιστικές του επιλογές μετά το Hiddleswift Bατερλώ (της σχέσης του με τον Taylor Swift), για μία απίθανη (!) συνταγή μπολονέζ μακαρονάδας και πάντως όχι για το ταλέντο του στην υποκριτική. Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη στο lifestyle σύμπαν και να επαναφέρουμε τα πράγματα σε τάξη, εστιάζοντας στην επαγγελματική του ιδιότητα, στην οποία οφείλει την αναγνωρισιμότητά του. 

F. Scott Fitzgerald, Midnight in Paris (2011)

Ενδέχεται να είναι μία από τις πιο αδικημένες ταινίες του Woody Allen, διότι παρά το όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου και τις τρεις υποψηφιότητες (καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας και art direction), υπήρχε περιθώριο για περισσότερες διακρίσεις κατά την ταπεινή μου άποψη. Όπως και να έχει, ο Hiddleston στο ρόλο του πασίγνωστου συγγραφέα F. Scott Fitzgerald που νυχτοπερπατούσε στο ατμοσφαιρικό Παρίσι εκμεταλλεύθηκε άριστα την εμφάνισή του που θυμίζει κάτι από μία άλλη εποχή. 

Loki, Marvel Cinematic Universe

Οι κριτικοί παγκοσμίως θεωρούν ότι ο Loki υφίσταται ως τόσο επιτυχημένος ρόλος σε έξι ταινίες της Marvel (και φυσικά στη μικρή οθόνη) επειδή ο Hiddleston κατάφερε να προσδώσει σαιξπηρική αύρα σε ένα ρόλο που κάλλιστα θα μπορούσε να καταλήξει καρικατούρα. Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε. 

Dr Robert Laing, High-Rise (2015)

Στο δυστοπικό θρίλερ του Ben Wheatley, ο 40χρονος σήμερα ηθοποιός προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ ηθικής και ανηθικότητας ως προς τη συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες, προσπαθώντας παράλληλα να ρίξει από το διεφθαρμένο βάθρο του τον Jeremy Irons. Ναι, τα καταφέρνει εξαιρετικά. 

Sir Thomas Sharpe, Crimson Peak (2015)

Οπτικά, ο Sir Thomas Sharpe του Guillermo del Toro θυμίζει αρκετά τον Loki, στην πιο spooky εκδοχή του. Όσον αφορά στην ιδιοσυγκρασία του όμως, τόσο "σκοτάδι" μαζεμένο δεν υπάρχει ούτε στα Τάρταρα της Marvel. Στο Crimson Peak, μόνο ο Hiddleston -ίσως και ο Benedict Cumberbatch – θα μπορούσε να αποδώσει με τόση φυσικότητα το βρετανικό στοιχείο. Κυλάει στις φλέβες του εξάλλου. 

Jonathan Pine, The Night Manager (2016)


Ο Jonathan Pine ως ρόλος για πολλούς μπορεί να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο - άσχετα αν πρόσθεσε το όνομα του Hiddleston στη λίστα με τους υποψήφιους πράκτορες 007 μετά τη "συνταξιοδότηση" Craig. Παρόλα αυτά, έδωσε την ευκαιρία στον ηθοποιό να αποδείξει ότι λειτουργεί καταπληκτικά και ως μέρος ενός αξιόλογου cast (Hugh Laurie, Olivia Colman, Tom Hollande), αναγνωρίζοντας πότε πρέπει να κάνει πίσω για το κοινό καλό. 

 

 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης