Όλες οι ταινίες του Batman στη σωστή σειρά

Μία μίνι ελεγεία στον υπερήρωα της καρδιάς μας από το 1966 του Adam West μέχρι το 2022 του Robert Pattinson.

Από το ντεμπούτο του στα κόμικς της DC το 1939, ο Batman αποσπά -ας μου επιτραπεί η έκφραση- ανάμεικτες κριτικές. Ο Bruce Wayne είναι ένας πλούσιος βιομήχανος, πλέιμποϊ και φιλάνθρωπος, ο οποίος με κάποιο τρόπο πρέπει να φοράει μάσκα νυχτερίδας και κάπα όταν σπεύδει να σώσει τους πολίτες της Gotham City. Στο ενδιάμεσο, είναι απασχολημένος με το πρότζεκτ 'εκδίκηση' για τη δολοφονία των γονιών του από διάφορους εγκληματίες. Οπότε ναι, η αντικρουόμενη προσωπικότητά του προκαλεί αντικρουόμενα επίσης συναισθήματα. Η διαχρονική του πορεία από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα επιβεβαιώνει ότι έχει "κλειδώσει" τη θέση του στο πάνθεον των υπερηρώων, ό,τι κι αν συμβεί, ακόμη κι αν μία στο εκατομμύριο ο Robert Pattinson που αναλαμβάνει πλέον χρέη ανθρώπου-νυχτερίδας τα θαλασσώσει. 

Όσο λοιπόν περιμένουμε να βγει η ταινία στις αίθουσες, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να ρίξουμε μία ματιά στη λίστα των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Batman, με χρονολογική πάντα σειρά.  

Περίοδος Adam West 

Batman: The Movie (1966)

Αν είσαι εξοικειωμένος με οτιδήποτε έχει σχέση με το Batman, τότε σίγουρα έχεις ακούσει το όνομα Adam West. Μία πλήρης στροφή 180 μοιρών από το σούπερ ήρωα που όλοι γνωρίζουμε, η εκδοχή του West για τον χαρακτήρα είναι κάπως ανόητη, διασκεδαστική και απευθύνεται στα παιδιά με τα όλα αυτά τα gadgets που θυμίζουν παιχνίδι και τα αυτοκίνητά του. Μόνο και μόνο για λόγους νοσταλγίας, το προτείνω ανεπιφύλακτα.

>Διάβασε ακόμη: 30+1 ταινίες για το 2022

Περίοδος Michael Keaton

Batman (1989)

Με τον Tim Burton σκηνοθέτη, εδώ βλέπουμε για πρώτη φορά πόσο πραγματικά παράξενος είναι ο κόσμος του Batman. Η εκδοχή του Michael Keaton είναι ισορροπημένα σοβαρή, ενώ βλέπουμε τον Jack Nicholson ως Joker.

Batman Returns (1992)

Πρόκειται για την ταινία που ουσιαστικά έκλεισε το μάτι στην ιδέα ενός κινηματογραφικού franchise. Με τη Michelle Pfeiffer και το Danny DeVito σε εμβληματικές ερμηνείες ως Catwoman και Penguin, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η εκδοχή του Keaton για τον Batman αγαπήθηκε γρήγορα - όλα συνετέλεσαν σε αυτό. 

Περίοδος Val Kilmer

Batman Forever (1995)

Αυτήν τη φορά, ο Bruce παύλα Val Kilmer προσπαθεί να σταματήσει τον Two-Face και τον Riddler από το να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες από το μυαλό κυριολεκτικά όλων στην Gotham City ώστε να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από το Batman. Παρά τις ανάμεικτες κριτικές, η ταινία έγινε γρήγορα εισπρακτική επιτυχία. 

Περίοδος George Clooney

Batman & Robin (1997)

Εδώ ενδεχομένως να έχουμε και το πιο ανατρεπτικό cast. O George Clooney και ο Robin (Chris O’Donnell) πολεμούν τον Mr. Freeze (Arnold Schwarzenegger) και την Poison Ivy (Uma Thurman). Από τις υπερβολικές ατάκες μέχρι τη στολή του Batman που επιδείκνυε τα προσόντα του Clooney, ίσως το επίθετο "επιτηδευμένος" να είναι το πιο κατάλληλο για να περιγράψει την κατάσταση. 

Περίοδος Christian Bale

Batman Begins (2005)

Χρειάστηκαν μόνο οκτώ χρόνια, αλλά εν τέλει ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την εξέλιξη του χαρακτήρα που έμελλε να αγαπήσουν περισσότερο οι millennials. Η εκδοχή του Bruce Wayne από τον Christian Bale με τη σκηνοθετική εγγύηση του Chriostopher Nolan είναι ένας νεαρός Casanova, όταν δε φορά τη μαύρη στολή. Έχει άλλωστε να αντιμετωπίσει έναν πραγματικά τρομακτικό Cillian Murphy που τρομοκρατεί τους πολίτες της Gotham City. 

The Dark Knight (2008)

Κατά την ταπεινή μας άποψη, εδώ έχουμε την καλύτερη -Robert hold your horses- μέχρι στιγμής ταινία του franchise. Το τρίδυμο Nolan, Bale και Heath Ledger στο ρόλο του Joker είναι πραγματικά άχαστο.

The Dark Knight Rises (2012)

Παρά τον πρόωρο θάνατο του Ledger, η τριλογία έπρεπε να συνεχιστεί. Σε αυτό το φινάλε λοιπόν, ο Bruce προσπαθεί να σώσει τους πολίτες του Gotham που κρατούνται όμηροι από το μασκοφόρο κακοποιό Bane, και για πολλούς αυτός δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει τον κύκλο του ο Nolan. Ωστόσο, έκλεισε όλες τις εκκρεμότητες του Dark Knight και αυτό πρέπει να του το παραδεχτούμε. 

>Διάβασε ακόμη: The Batman: Ο Robert Pattinson ενώνει τις δυνάμεις του με την Zoe Kravitz στο νέο trailer

Περίοδος Ben Affleck

Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016)

Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τον πιο ευμετάβλητο Μπάτμαν: τον Μπεν Άφλεκ. Ήταν ο ben Affleck πιο μισητός Batman που πέρασε ποτέ από τη μεγάλη οθόνη; Καθόλου απίθανο, διότι δε φαινόταν να απολαμβάνει ιδιαίτερα το ρόλο του. Όπως και να έχει, αυτή η ταινία, που διαδραματίζεται μετά τα γεγονότα του Man of Steel του 2013, ακολουθεί τον Bruce καθώς προσπαθεί να πείσει το ευρύ κοινό ότι ο Superman δεν είναι ακριβώς σούπερ.

Περίοδος Robert Pattinson 

The Batman (2022)

Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Μάρτιο για να δούμε τι ψάρια θα πιάσει ο Robert Pattinson φορώντας τη μαύρη στολή. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο για τον εν λόγω ρόλο; Ειλικρινά, κανείς δεν ξέρει ακόμα, αλλά τα πράγματα μέχρι στιγμής φαίνονται πολλά υποσχόμενα.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης