Οι ταινίες της άνοιξης

17 παραγωγές κάθε είδους, εντός και εκτός κινηματογράφων που θα κυκλοφορήσουν έως και το Μάιο.

Παραδοσιακά, η άνοιξη είναι η περίοδος που βλέπουμε ένα σωρό ταινίες, απαλλαγμένες από το άγχος των Όσκαρ. Εμείς, ρίξαμε μία ματιά σε όλα όσα έχεις να περιμένεις από τις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά και τις πλατφόρμες streaming μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα και καταλήξαμε στις 17 ταινίες της άνοιξης που παρουσιάζουν ενδιαφέρον, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους. 

Προσοχή: Υπάρχουν ενδεικτικές ημερομηνίες πρεμιέρας που ωστόσο ενδέχεται να αλλάξουν, αν κρίνουμε από την κατάσταση ως έχει στο πλαίσιο της πανδημίας. 

 

Επιχείρηση Άνταμ - The Adam Project, Netflix (11/03)

Όταν το ταξίδι του στον χρόνο τον φέρνει τυχαία στο 2022, ο πιλότος μαχητικού Adam Reed συνεργάζεται με τον 12χρονο εαυτό του σε μια αποστολή διάσωσης του μέλλοντος. Όπου Adam Reed, ο Ryan Reynolds, ο οποίος πλαισιώνεται από τους Jennifer Garner, Mark Ruffalo και Zoe Saldaña.

 

Η Μέριλιν Έχει Μαύρα Μάτια - Marilyn's Eyes, Netflix (15/03)

Το φαγητό ενώνει δύο δημιουργικά άτομα σε μια ψυχιατρική κλινική. Καθώς δίνουν σάρκα και οστά σε ένα φανταστικό εστιατόριο, πρέπει να βρουν μια συνταγή για τις πληγές.

Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή - Hitman's Wife's Bodyguard (17/03)

Το πιο θανάσιμο και παράξενο δίδυμο του κόσμου – ο σωματοφύλακας Michael Bryce (Ryan Reynolds) και ο εκτελεστής Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) – επιστρέφουν σε μια ακόμα ριψοκίνδυνη αποστολή. Δίχως άδεια και υπό επιτήρηση, ο πρώτος αναγκάζεται από την ασταθή γυναίκα του δεύτερου, τη διαβόητη διεθνούς φήμης απατεώνισσα Sonia Kincaid (Salma Hayek), να επανέλθει στην ενεργό δράση. Καθώς οδηγείται εκτός ορίων από τους δύο προστατευόμενους του, οι τρεις τους εμπλέκονται σε μια παγκόσμια συνωμοσία και σύντομα θα βρεθούν ανάμεσα στην Ευρώπη και ένα εκδικητικό και παντοδύναμο εχθρό (Antonio Banderas).

Η Χαμένη Πόλη - The Lost City (24/03)

Η εξαιρετική, μα μοναχική συγγραφέας Loretta Sage (Sandra Bullock) έχει αφιερώσει την καριέρα της γράφοντας ρομαντικές περιπέτειες σε εξωτικά μέρη με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Alan (Channing Tatum). Στη διάρκεια ενός προωθητικού ταξιδιού συνοδεία του Alan, η Loretta θα πέσει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο (Daniel Radcliffe), ο οποίος ελπίζει πως μπορεί να τον οδηγήσει στον θησαυρό της χαμένης αρχαίας πόλης του τελευταίου μυθιστορήματός της. Ο Alan, θέλοντας να αποδείξει τον ηρωισμό του και στην πραγματική ζωή, θα αναλάβει να την απελευθερώσει. Ωθούμενο σε μια επική περιπέτεια στη ζούγκλα, το αναπάντεχο δίδυμο θα χρειαστεί να συνεργαστεί προκειμένου να σώσει τον αρχαίο θησαυρό, προτού χαθεί για πάντα. 

Αντίο Κύριε Χάφμαν - Farewell Mr. Haffman (24/03)

 

Παρίσι 1942. Ο François Mercier, ένας συνηθισμένος άντρας με μόνο σκοπό να κάνει οικογένεια με την αγαπημένη του Blanche, εργάζεται για τον κύριο Haffmann, έναν ταλαντούχο εβραίο κοσμηματοπώλη. Υπό τη σκιά της γερμανικής κατοχής, εργοδότης και υπάλληλος αναγκάζονται να συνάψουν μία συμφωνία που, με το πέρασμα του χρόνου, θα επηρεάσει τη ζωή τους ανεπανόρθωτα,

The Beatles and India (28/03)

Αν το Get Back αναζωπύρωσε τη λατρεία σου στους Beatles, αυτό το ντοκιμαντέρ σκοπεύει να αποκαλύψει περισσότερα επιτέλους για το χρονικό διάστημα που βρέθηκε η μπάντα στην Ινδία.

Morbius (01/04)

Μετά την αποτυχημένη του θητεία ως Joker, ο Jared Leto μεταμορφώνεται σε έναν από τους κακούς του Spider-Man σε μία ταινία που θα μπορούσε να σημαδέψει το μέλλον του εν λόγω σύμπαντος.

Υποσχέσεις - Promises (07/04)

Η Clémence, δήμαρχος μιας πόλης κοντά στο Παρίσι, ολοκληρώνει την τελευταία θητεία της πολιτικής της καριέρας. Ωστόσο, όταν την προσεγγίζουν για να γίνει υπουργός, ξυπνά η φιλοδοξία της, αμφισβητώντας την αφοσίωση και τη δέσμευσή της προς τους πολίτες της.

X (07/04)

Το 1979 κάποιοι νεαροί κινηματογραφιστές ξεκινούν να γυρίσουν μία ταινία για ενήλικες στην επαρχία του Τέξας, αλλά όταν οι απομονωμένοι, ηλικιωμένοι οικοδεσπότες τους, τους πιάνουν επ' αυτοφώρω, τα μέλη του cast μπλέκονται σε μία μάχη κατά την οποία διακυβεύεται η ζωή τους.

Bullet Τrain (08/04)

Με πρωταγωνιστή τον Brad Pitt είμαστε ήδη καλυμμένοι για αυτήν την ταινία δράσης, πόσω μάλλον όταν πλαισιώνεται από τους Lady Gaga, η Sandra Bullock, η Zazie Beets, ο Joey King, ο Aaron Taylor-Johnson και ο Michael Shannon. Η σκηνοθεσία ανήκει στον David Leitch, (Deadpool 2, John Wick). Ένας έμπειρος δολοφόνος βρίσκεται αντιμέτωπος με άλλους επαγγελματίες δολοφόνους, ενώ προσπαθεί να ανακτήσει έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα τρένο που τρέχει με σφαίρες. 

Father Stu (13/04)

Ο Mark Wahlberg μπαίνει και πάλι στο ρινγκ της πυγμαχίας στο Father Stu-αυτή τη φορά υποδυόμενος το Stuart Long. Η πορεία του ανερχόμενου μποξέρ του Λος Άντζελες, παίρνει την κατιούσα όταν ένα ατύχημα με μοτοσικλέτα τον κάνει να αναθεωρήσει την κλίση του. Με την καθοδήγηση ενός δασκάλου του κατηχητικού σχολείου, ο Long ανακαλύπτει ότι το πεπρωμένο του είναι να γίνει καθολικός ιερέας.

>Διάβασε ακόμη: Σειρές με απατεώνες για να δεις μετά τα Tinder Swindler και Inventing Anna

Operation Mincemeat, Netflix (14/04)

Βασισμένο σε μία πραγματική αποστολή που εκτελέστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το Operation Mincemeat παρακολουθεί δύο Βρετανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών που εργάζονται για να συγκαλύψουν τη συμμαχική εισβολή στη Σικελία, "φυτεύοντας" παραπλανητικές πληροφορίες σε έναν νεκρό άνδρα, τον οποίο ντύνουν ως αξιωματικό των Βασιλικών Πεζοναυτών. Με πρωταγωνιστές τους Colin Firth, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen και Jason Isaacs, το δράμα του Netflix είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει την προσοχή των κριτικών αυτή την άνοιξη.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (14/04)

Κόστισε, αλλά μετά από την έκπληξη του δεύτερου μέρους της αντικατάστασης του Johnny Depp από τον Mads Mikkelsen, λίαν συντόμως έρχεται το τρίτο μέρος του νέου έπους από το σύμπαν του Harry Potter.

The Northman (22/04)

Μετά από τα The Witch και The Lighthouse, ο Roger Eggers συγκέντρωσε ένα απόκοσμο cast για τη νέα του ταινία: Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Anya Taylor-Joy, Willem Dafoe, Ethan Hawke, Björk. Σοβαρά, είμαστε πραγματικά περίεργοι για το αποτέλεσμα. 

>Διάβασε ακόμη: Μία ελληνική ταινία στο Φεστιβάλ Animation του Λος Άντζελες

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (06/05)

Όταν ο Tom Holland μας διαβεβαίωσε ότι το Spider-Man: No Way Home θα είναι το καλύτερο sequel μέχρι σήμερα, ο Benedict Cumberbatch επεσήμανε ότι αυτό θα ισχύει μόνο μέχρι να κυκλοφορήσει το δεύτερο μέρος του Doctor Strange. Για να δούμε λοιπόν.

Pig (13/05)

Από τότε που είδαμε το trailer αυτού του θρίλερ εκδίκησης με πρωταγωνιστή το Nicolas Cage να κυνηγάει τους απαγωγείς του γουρουνιού του, συμπαθήσαμε... το γουρούνι.

Top Gun: Maverick (27/05)

 

Με πάνω από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους ιπτάμενους του Ναυτικού, ο Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει. Συμμετέχει σε ακραίες αποστολές ως ένας θαρραλέος δοκιμαστικός πιλότος και αποφεύγει μια πιθανή προαγωγή που θα τον επηρέαζε αρνητικά.

Καθώς εκπαιδεύει μερικούς αποσπασμένους πτυχιούχους για μια ειδική αποστολή την οποία δεν έχει βιώσει ποτέ κανένας πιλότος, ο Maverick αντιμετωπίζει τον Υπολοχαγό Bradley "Rooster" Bradshaw (Miles Teller), γιο του μακαρίτη φίλου του Maverick αλλά και τον αξιωματικό παρακολούθησης Υπολοχαγό Nick "Goose" Bradshaw. Αντιμετωπίζοντας ένα αβέβαιο μέλλον αλλά και τα φαντάσματα του παρελθόντος, ο Maverick βρίσκει τον εαυτό του σε μια πάλη ενάντια στους πιο σκοτεινούς του φόβους, με αποκορύφωμα αυτή την αποστολή που απαιτεί την έσχατη θυσία από εκείνους που θα επιλεχθούν για να τη ζήσουν.  

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.