Τι έρχεται στο MCU μετά το The Marvels

Μετά την πρώτη αποτυχία του MCU, ας δούμε τι έχει το μενού.

Στο λαμπρό "μωσαϊκό" του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel (MCU), όπου "σφυρηλατούνται" υπερήρωες και δημιουργούνται θρύλοι, το 33ο της πόνημα, το The Marvels, "σκόνταψε" στο box office, σηματοδοτώντας απομάκρυνση από τη 15ετή κυριαρχία του MCU.

Για πάνω από μια δεκαετία, το MCU της Disney ήταν μια αμείλικτη δύναμη, που παρείχε 32 διαδοχικά blockbusters, τα οποία χάραξαν το όνομά του στα χρονικά της κινηματογραφικής ιστορίας. Ωστόσο, το The Marvels, η συνέχεια της ταινίας Captain Marvel, η οποία είχε κέρδη δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημείωσε άθλιες εισπράξεις κατά το σαββατοκύριακο της πρεμιέρας του, συγκεντρώνοντας μόλις 47 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ και 63 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Η πρώτη αποτυχία του MCU

Το ανησυχητικό παραπάτημα του The Marvels εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική πορεία του MCU. Η Marvel, γνωστή για το άψογο ιστορικό της, αντιμετώπισε πρόσφατα σημάδια φθοράς με το Ant-Man and the Wasp: Quantumania και το Eternals, όμως ακόμα κι αυτές οι ταινίες είχαν επιτυχημένες πρεμιέρες. Το The Marvels ξεκίνησε χαμηλά από την αρχή.

Το πρόβλημα έγκειται στην πρόσφατη τάση του MCU για επιτυχία με προκαταβολική προβολή, όπου το μεγαλύτερο μέρος των κερδών σημειώνεται κατά το Σαββατοκύριακο της πρεμιέρας. Έχοντας ήδη αποκτήσει τη φήμη της "μέτριας ταινίας", το The Marvels, με προϋπολογισμό 220 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη μάχη, καθώς θα ανταγωνιστεί με κυκλοφορίες, όπως το prequel του The Hunger Games και την ταινία animation, Wish, της Disney.

Η τόσο σημαντική απόκλιση από τις προσδοκίες είναι πράγματι αινιγματική. Το Captain Marvel εκτοξεύτηκε στην επιτυχία με μια στρατηγικά τοποθετημένη κυκλοφορία ανάμεσα σε δύο "μεγαθήρια", τα Avengers: Infinity War και Avengers: Endgame. Ωστόσο, το The Marvels παλεύει με την εποχή του κορεσμού από υπερήρωες, η οποία επιδεινώθηκε από την προσέγγιση της Disney, που προτίμησε την ποσότητα έναντι της ποιότητας κατά την εποχή του COVID. Η κάποτε αδιαφιλονίκητη φήμη της Marvel έχει πλέον αμαυρωθεί από έναν καταιγισμό από spinoffs, sequels και τηλεοπτικές σειρές, που κατακλύζουν τόσο τη μεγάλη, όσο και τη μικρή οθόνη.

Τι οδήγησε στην αποτυχία

Οι αναλυτές εικάζουν ότι εξωτερικοί παράγοντες, όπως η πρόσφατη απεργία της SAG-AFTRA, που επηρέασε την προώθηση της ταινίας, μπορεί να συμβάλλουν στις αρχικές πωλήσεις εισιτηρίων. Ωστόσο, η διαφορά των 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε σχέση με τις εισπράξεις της πρώτης ταινίας απαιτεί μια πιο ολοκληρωμένη εξήγηση. Ο "αδυσώπητος" ρυθμός παραγωγής της Marvel, σε συνδυασμό με τη μικτή υποδοχή και τις ανησυχίες για τα αμφιλεγόμενα οπτικά εφέ, έχει επηρεάσει τις προσδοκίες του κοινού για το franchise.

Μήπως αυτό σηματοδοτεί την έναρξη της πτώσης των υπερηρώων; "Όχι ακόμα", λένε οι πρόσφατες επιτυχίες, όπως το Guardians of the Galaxy Vol. 3 και το Spider-Man: Across the Spider-Verse. Ωστόσο, για πρώτη φορά, η Marvel θα πρέπει να υπολογίσει ότι δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε υπερήρωας να "σπάσει τα ταμεία".

Το The Marvels έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα ταινίας ανεπαρκούς επιτυχίας, γεγονός που ωθεί την Disney να επανεξετάσει τη στρατηγική της για τους ισχυρότερους ήρωες της Γης. Ο διευθύνων σύμβουλος, Bob Iger, αναγνώρισε τα λάθη της πρόσφατης στρατηγικής τους, υπονοώντας πιθανή μείωση στο πλήθος των επερχόμενων παραγωγών.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη, η εταιρεία επέλεξε να μεταθέσει τον προγραμματισμό αρκετών πολυαναμενόμενων ταινιών του MCU, μεταξύ των οποίων και τα Captain America: A Brave New World, Thunderbolts και Blade, μεταθέτοντας τις ημερομηνίες πρεμιέρας τους στο 2025, λόγω καθυστερήσεων που προέκυψαν από τις απεργίες. Αυτή η προσαρμογή αφήνει το Deadpool 3 ως τη μοναδική ταινία του MCU που θα κοσμήσει τις οθόνες μας το 2024.

Καθώς η Disney σχεδιάζει το μέλλον του MCU, ένα ερώτημα πλανάται στον κινηματογραφικό αέρα: θα μπορέσει ο Deadpool να επαναφέρει τη χαμένη μαγεία στο βασίλειο της Marvel;

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τι φοβόταν o Alfred Hitchcock

Και ο μέτρ του σασπένς είχε τις δικές του στιγμές αγωνίας.

Κι όμως, ο αριθμός τηλεφώνου στο Fallout είναι αληθινός

Αν μάλιστα τον καλέσεις, αυτό που ακούς είναι αρκετά τρομακτικό...

Γραφει Γιαννης Σπανος

O Pierce Brosnan επιστρέφει ως κατάσκοπος στο θρίλερ In The Wind

Ένας μοναχικός, πρώην κατάσκοπος, βγαίνει από την κρυψώνα του με αφορμή τον αινιγματικό νέο γείτονά του.

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.