Iron Reign, η νέα 'εθιστική' σειρά του Netflix

Ή αλλιώς, μία διασταύρωση μεταξύ του The Wire και των Sopranos.

Η πρεμιέρα του Iron Reign, σίγουρα δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Σήμερα λοιπόν, στην πλατφόρμα του Netflix καταφτάνει μία νέα σειρά, άκρως "εθιστική", που απαρτίζεται μόλις από 8 επεισόδια. 

Ο σκηνοθέτης του Bajocero σκηνοθετεί ένα καστ αστέρων που σπάνια έχει δει κανείς σε ισπανική τηλεοπτική μυθοπλασία: Eduard Fernández, Jaime Lorente, Enric Auquer, Chino Darín, Natalia de Molina, Sergi López, Ana Torrent. Αλλά το σημαντικό, δεν είναι απλώς το ποιοι συμμετέχουν, αλλά ότι το κάνουν καλά. Ναι, η ομάδα του Iron Reign λειτουργεί καλά.

Η σειρά που σκηνοθέτησε ο Lluís Quílez ακούγεται πολλά υποσχόμενη. 

Η δομή των χαρακτήρων στην πλοκή θα θυμίσει σίγουρα σε πολλούς το The Sopranos. Εδώ, ο Eduard Fernández που αναλαμβάνει το ρόλο του Tony Soprano, ενός δηλαδή οικογενειάρχη και γκάνγκστερ. Λύνει πάντα προβλήματα, κάνει χάρες και ελέγχει μια ανεξέλεγκτη οικογένεια. Το καρφί, ο αναξιόπιστος τοξικομανής, ο προβληματικός εραστής, η κόρη ανάμεσα στο καλό και το κακό, ο φίλος της... Όλα ακούγονται γνωστά από τη θρυλική σειρά του HBO, αλλά μεταφέρονται κάτι παραπάνω από καλά σε αυτή την ισπανική μυθοπλασία που επικεντρώνεται στην εμπορία και το λαθρεμπόριο στο λιμάνι της Βαρκελώνης. Κα σε αυτό το σημείο, θυμίζει φυσικά και την άλλη σπουδαία σειρά του HBO, το The Wire. 

Αφιερωμένη στη διακίνηση ναρκωτικών στις αποβάθρες και στη ζωή των λιμενεργατών που συμμετέχουν σε αυτή, η σειρά Iron Reign μοιάζει να θέλει να μας δώσει το ισπανικό αντίστοιχο. Όχι τυχαία, η σειρά ξεκινά με μια σκληρή σεκάνς στην οποία ένας λιμενεργάτης, πατέρας χρεωμένος, δέχεται την "τιμωρία" του. Διεφθαρμένη και, ταυτόχρονα, θύμα, η εργατική τάξη του λιμανιού είναι το ενδιαφέρον πλαίσιο αυτής της σειράς για τη μαφία και τη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά δεν ξεχνάει ένα κοινωνικό πορτρέτο και αντανακλά ένα πρόβλημα που δεν έχει λύση πέρα από τη μεγαλύτερη επένδυση στην ανθρώπινη φύση των ανθρώπων της εξουσίας. Αλλά φυσικά, αυτό δεν έχει πραγματικά σημασία.

Ούτε πρόκειται να υπερβάλλουμε. Το Iron Reign δυσκολεύεται πολύ, όπως και κάθε άλλη σειρά, να ταιριάξει με το The Wire ή το Sopranos , αλλά αυτό που κάνει και αυτό που συλλέγει και από τα δύο προσαρμόζεται πολύ καλά στο πλαίσιο του. Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά γεμάτη ίντριγκες, αξιόπιστη, δραματική και γεμάτη ενδιαφέρουσες δυναμικές εξουσίας. Και τα 8 επεισόδια του Iron Hand είναι τώρα διαθέσιμα στο Netflix.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο χαρισματικός Gary Oldman και οι σκοτεινοί δαίμονες της ζωής του

Φρικτές αναμνήσεις, κακοποίηση και πολύ αλκοόλ καταδυναστεύσαν για χρόνια τον Gary Oldman.

Γιατί η stalker του Baby Reindeer υπέγραφε σα να έχει iPhone;

Ένας ψυχολόγος εξηγεί για ποιο λόγο η Martha πληκτρολογούσε συνεχώς το μήνυμα 'Στάλθηκε από το iPhone μου'.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Το 'Μην Ανοίγεις Την Πόρτα" των Unboxholics έχει τέλεια μουσική

Τίποτα δεν είναι τυχαίο, καθότι η Kid Moxie υπογράφει το EP με τίτλο CLose To You.

Οι Behemoth, Testament και Prestilence έρχονται τον Ιούλιο στην Αθήνα

Στις 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Release Athens 2024.

Όσα περιμένουμε από τη 2η σεζόν του Fallout

Η σειρά ήδη εδραίωσε τη θέση της ως μία από τις δημοφιλέστερες του Amazon Prime Video.

Γραφει Παυλος Κρουστης