Όσκαρ 2020: Οι μεγάλοι χαμένοι των υποψηφιοτήτων

Όλοι όσοι αγνοήθηκαν στη φετινή λίστα της Ακαδημίας με τους υποψήφιους για χρυσό αγαλματίδιο.

Έντεκα συνολικά υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού Ρόλου και Διασκευασμένου Σεναρίου, για το Joker του Todd Philips με τον Joaquin Phoenix στον ομώνυμο ρόλο, από δέκα έκαστος για τον "Ιρλανδό" του Martin Scorsese, το "Κάποτε στο Χόλιγουντ" του Quentin Tarantino και το "1917” του Sam Mendes, που ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής. Κι αν αυτές οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Όσκαρ που ανακοινώθηκαν χθες ανοίγοντας τον δρόμο για την 92η τελετή απονομής την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, είχαμε και τις ευχάριστες εκπλήξεις των έξι υποψηφιοτήτων για τα "Παράσιτα" του Bong Joon-ho (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ξενόγλωσσης Ταινίας, Σκηνικών και Μοντάζ), αλλά και τις δύο του ντοκιμαντέρ από τη Βόρεια Μακεδονία, Honeyland.

Από τη λίστα όμως, υπήρξαν και ηχηρές απουσίες - ηθοποιοί και ταινίες που κακώς αγνοήθηκαν από την Αμερικάνικη Κινηματογραφική Ακαδημία. 

Η Jennifer Lopez

Όσκαρ 2020: Οι μεγάλοι χαμένοι των υποψηφιοτήτων

Βασισμένο σε αληθινά γεγονότα και στο κείμενο του New York Magazine με τίτλο "The Hustlers at Scores", το crime drama movie της Lorene Scarafia που προβλήθηκε στα μέρη μας υπό τον τίτλο "Επικίνδυνες κυρίες" ακολουθεί μία ομάδα από strippers που κατάφερε να "γδύσει" τους γιάπηδες της Wall Street. Μία εξ αυτών ήτανη η Jennifer Lopez, η ερμηνεία της οποίας εκθειάστηκε από τους κριτικούς, κάνοντας λόγο για την καλύτερη κινηματογραφική της στιγμή μέχρι σήμερα που θα την έστελνε για πρώτη φορά στις υποψήφιες Β' Γυναικείου Ρόλου. Λογάριαζαν όμως χωρίς την Ακαδημία. 

O Adam Sandler

ΑΝΤΑΜ ΣΑΝΤΛΕΡ

Αν υπήρχε Όσκαρ Καλύτερης Χαμένης Ευκαιρίας, ο Sandler θα το κέρδιζε με το σπαθί του. Μπορεί το "Uncut Gems" των αδερφών Safdie σε παραγωγή του Netflix να φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς με τον 53χρονο να αποθεώνεται για την υποκριτική του δεινότητα, αποδεικνύοντας ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας ηθοποιός που παίζει σε κωμωδίες, το όνομά του ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ στους υποψηφίους για το αγαλματίδιο Α' Ανδρικού Ρόλου. Εν αντιθέσει με την McConaissance, η Sandleraissance δεν υπήρξε τελικά ποτέ - τουλάχιστον προς το παρόν.

Οι γυναίκες σκηνοθέτριες

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ

Η μεγαλύτερη παράλειψη της Ακαδημίας ήταν η απουσία των γυναικών δημιουργών στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Οι "Μικρές Κυρίες" της Greta Gerwig είναι υποψήφιες για Καλύτερη Ταινία, όχι όμως και η ίδια η σκηνοθέτις, ενώ η Lulu Wang με την ταινία-έκπληξη της χρονιάς "Τρυφερός Αποχαιρετισμός" αγνοήθηκε παντελώς τόσο εκείνη, όσο και το φιλμ αλλά και η πρωταγωνίστριά της, Awkwafina για τον Α' Γυναικείο Ρόλο που κέρδισε τη φετινή Χρυσή Σφαίρα.

Απ' ό,τι φαίνεται η Kathryn Bigelow θα κρατά για πολλά χρόνια ακόμα τα σκήπτρα της μοναδικής γυναίκας που έχει κερδίσει το αγαλματίδιο Σκηνοθεσίας (The Hurt Locker, 2008).

Το Rocketman

ROCKETMAN

Η φόρα που πήρε ο Taron Egerton κερδίζοντας στις Χρυσές Σφαίρες το βραβείο Α' Ανδρικό Ρόλου σε Κωμωδία/Μιούζικαλ για την ερμηνεία του στο Rocketman υποδυόμενος τον Elton John, του κόπηκε νωρίς. Το μουσικό biopic δεν είχε την τύχη του Bohemian Rapsody στα Όσκαρ, αποσπώντας μόλις μία υποψηφιότητα στην κατηγορία του Καλύτερου Τραγουδιού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.

Στο πρώτο trailer για του Atlas η Jennifer Lopez δείχνει τρομοκρατημένη

Η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 24 Μαΐου.

'Νυν και Αεί', η ζωή του Σταύρου Ξαρχάκου έγινε σειρά στο YouTube

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του σπουδαίου συνθέτη αποτυπώνονται μέσα από 20 επεισόδια. Το πρώτο, μόλις έγινε διαθέσιμο.

Ποια είναι η πραγματική stalker του Baby Reindeer

Το "Μικρό Ταρανδάκι" του Netflix έκανε τους φανς να ψάχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ναι, την βρήκαν.

Γραφει Παυλος Κρουστης