Αξίζει να δεις το Sex/Life στο Netflix;

Η νέα και ήδη πολύ δημοφιλής σειρά του Netflix υπόσχεται πολλά. Εκπληρώνει όμως το σκοπό της;

"Υπήρχε μία περίοδος στη ζωή μου κατά την οποία ένιωθα ελεύθερη. Και ο κόσμος ήταν γεμάτος πιθανότητες", ακούγεται μία γυναίκα να λέει στην πρώτη σκηνή του Sex/Life στο Netflix. H τάση της τηλεόρασης και του κινηματογράφου να παρουσιάζει πάντα το γάμο και την οικογένεια ως μίνι 'θάνατο' της ανέμελης ζωής, καταντά σχεδόν αστεία πια. Λες και όσοι έχουν τελειώσει το σχολείο και διεκδικούν μία θέση στον εργασιακό τομέα κάνουν καθημερινά πάρτι και ξαφνικά αυτό τελειώνει μετά τα σκαλιά της εκκλησίας. Αυτά συμβαίνουν στους γάμους που γίνονται βάσει στερεοτύπων και κοινωνικών πιέσεων, όχι με κοινό όραμα. Μεταξύ μας, υποχρεώσεις, ρουτίνα και κούραση πάντα θα υπάρχουν, το θέμα είναι πώς τις διαχειριζόμαστε. Δεδομένων όλων των παραπάνω, το νέο δράμα της πλατφόρμας streaming, από το πρώτο επεισόδιο φλερτάρει επικίνδυνα με την ιδέα να μην προχωρήσουμε στα επόμενα. Αλλά ας τα πάρουμε όλα από την αρχή.

Η πλοκή

Η Billie Connelly (Sarah Shahi) είναι μητέρα δύο παιδιών, η οποία ζει σε ένα μεγάλο σπίτι στο Κονέκτικατ. Καθώς θηλάζει το μικρότερο, σκέφτεται εκείνες τις μέρες αχαλίνωτου clubbing στη Νέα Υόρκη, εστιάζοντας στην ιδιαίτερα έντονη σχέση που είχε με έναν ιδιοκτήτη δισκογραφικής εταιρείας ονόματι Brad Simon (Adam Demos).

Αξίζει να δεις το Sex/Life στο Netflix;Netflix

Ο γάμος της με τον Cooper Connelly (Mike Vogel) είναι ό,τι πρέπει για την ίδια, ειδικά μετά από όλες τις ασταθείς σχέσεις που είχε κατά τη διάρκεια εκείνων των χρόνων. Είναι γοητευτικός, με υπέροχο σώμα, ευγενικός, δοτικός και της εμπνέει την πολυπόθητη ασφάλεια που χρειάζεται. Ήταν εξαιρετικός εραστής επίσης, αλλά προτού αποκτήσουν παιδιά. Έκτοτε, η σεξουαλική τους ζωή έχει πέσει στα Τάρταρα με τον Cooper να ασχολείται περισσότερο με τη δουλειά και ως αποτέλεσμα να είναι πολύ κουρασμένος για να αποδώσει όταν εκείνη κάνει το πρώτο βήμα. 

> Διάβασε ακόμη: Γιατί πρέπει να δεις το Sweet Tooth στο Netflix

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σκέφτεται ολοένα και περισσότερο το παρελθόν και της δημιουργεί την αναγκη να εκφράσει τα συναισθήματα της σε ένα ημερολόγιο. Τι θα συμβεί όταν ο Cooper διαβάσει τα γραπτά της;

Μία γενική εκτίμηση

Ναι, καταλαβαίνουμε το ότι η Billie έχει κουραστεί από την τωρινή ζωή της και αναπολεί το παρελθόν. Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, το ίδιο θα λέγαμε αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στον Cooper. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο υπάρχει άπειρη γκρίνια, σκηνές που αφορούν κυρίως το παρελθόν και πολύ -και σχεδόν άσκοπο- γυμνό σε σημείο να μην εξυπηρετεί την πλοκή και να λειτουργεί κυρίως ως "κράχτης" για περισσότερη θέαση. 

στιγμιότυπο από τη σειρά Sex/LifeNetflix

Παραταύτα, ένα τεράστιο ερωτηματικό αιωρείται γύρω από τις πραγματικές προθέσεις της σειράς. Θέλει να συμπαθήσουμε τη Billie ή να δημιουργήσει κάτι σα μία αντιηρωίδα που δεν ωρίμασε ποτέ και κυρίως δε θέλησε ποτέ να επικοινωνήσει ουσιαστικά με το σύζυγό της; Σίγουρα, εν μέσω πανδημίας επικρατεί ακόμη περισσότερο ο φόβος του "να μη χάσουμε τον εαυτό μας", ο οποίος θεωρητικά εντείνεται μέσα σε μία δυσλειτουργική σχέση, εντούτοις δε μπορούμε να ρίχνουμε τις ευθύνες μόνο στο γάμο ως θεσμό. Στην προκειμένη περίπτωση, το μήνυμα που παίρνουμε δεν είναι ότι λείπει γενικά το σεξ από τη Billie, αλλά ότι νοσταλγεί την παλιά, ξέφρενη ζωή της. Παρεμπιπτόντως, ούτε σ᾽αυτό βρίσκουμε κάτι κακό, νόημα στο όλο εγχείρημα είναι που αναζητούμε. 

Ναι ή όχι;

Αν το γυμνό είναι το μοναδικό σου κριτήριο για μία σειρά, τότε ναι, οπωσδήποτε ναι. Ίσως βέβαια, με αυτό το σκεπτικό το παλαιότερο 365 Days να είναι καλύτερο. Αν θες να δεις κάτι με ουσία, μάλλον όχι, γιατί ούτε η ίδια η σειρά γνωρίζει ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει στο κοινό. 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.