Σειρές με απατεώνες για να δεις μετά τα Tinder Swindler και Inventing Anna

Έξι σειρές για εκείνους που έχουν εθιστεί στο κυνήγι απατεώνων.

Esquire Team
Γράφει: Ραφαέλλα Ράλλη 17 Φεβρουαρίου 2022

Οι τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε απάτες και εξαπατήσεις γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, ειδικά στο Netflix. Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύεται από την επιτυχία του Inventing Anna δια χειρός Shonda Rhimes που επικεντρώνεται στην υπόθεση της δήθεν πάμπλουτης κληρονόμου Anna Delvey, η οποία απέσπασε εκατομμύρια δολάρια από την αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα, και ο Απατεώνας του Tinder ουσιαστικά αποτελεί την καταγραφή της πραγματικής ιστορίας του ψευτοδισεκατομμυριούχου Shimon Hayut που συστηματικά εξαπατούσε γυναίκες μέσω Tinder αφαιρώντας από αυτές αμύθητα ποσά με τα οποία έκανε χλιδάτη ζωή. Η πλατφόρμα streaming βρίθει από σειρές που βασίζονται σε περιστατικά εξαπάτησης, σειρές με απατεώνες βγαλμένους σε μεγάλο βαθμό μέσα από τη ζωή, αλλά και μέσα από επιτυχημένα μυθιστορήματα και podcasts. Τις καλύτερες από αυτές, βρίσκεις παρακάτω με χρονολογική σειρά.

O Ξένος - The Stranger (2020)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Harlan Coben από  2015, η σειρά θρίλερ ακολουθεί την ιστορία του Adam Price, ενός ευτυχισμένου παντρεμένου πατέρα δύο παιδιών, του οποίου η ζωή ανατρέπεται μετά τη συνάντησή του με έναν άγνωστο, ο οποίος αποκαλύπτει ένα μυστικό που κρατά καλά φυλαγμένο η σύζυγός του. Η πληροφορία αυτή θα τον μπλέξει σε έναν κόσμο γεμάτο κινδύνους και ψέματα για τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ιδέα. 

>Διάβασε ακόμη: Κάποια πράγματα που μάθαμε από τον 'Aπατεώνα του Tinder' στο Netflix

Βρόμικος Τζον - Dirty John (2020)

Εδώ έχουμε μία σειρά που περιλαμβάνει δύο πραγματικές υποθέσεις που άντλησε από το ομώνυμο podcast του Christopher Goffard το 2017. Αποτελείται από δύο σεζόν και ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της πρώτης ιστορίας, που αφορά στον απατεώνα John Meehan, γνωστό ως Dirty John (τον οποίο υποδύεται ο Eric Bana). Η δεύτερη αντιθέτως ακολουθεί την ιστορία αυτής της Betty Broderick.

Ένοχο Παρελθόν - Stay Close (2021)

Από ένα άλλο μυθιστόρημα του Harlan Coben από το 2012, η εν λόγω μίνι σειρά αφηγείται την ιστορία εξαφάνισης του Carlton Flynn, η οποία συνέβη ακριβώς 17 χρόνια μετά την αντίστοιχη του Stewart Green, πυροδοτώντας μία αλυσιδωτή αντίδραση στις ζωές των οικογενειών και των δύο εμπλεκομένων, επιφέροντας ανατροπές. Τα μυστικά που αποκαλύπτονται ταράζουν τις ισορροπίες.  

To Ερπετό - The Serpent (2021)

Το Ερπετό παρακολουθεί το διεθνές κυνήγι του κατά συρροή δολοφόνου Charles Sobhraj στην Ασία.

Archive 81: Το μυστήριο της φωτιάς - Archive 81 (2022)

Αυτή η σειρά δεν προέκυψε από αληθινό έγκλημα, αν και πολλά στοιχεία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν σχέση με την πραγματικότητα. Με την υπογραφή του John Wan (έναν από τους σύγχρονους σκηνοθέτες τρόμου), η πλοκή του Archive 81 έχει τρομακτικές προεκτάσεις βάσει των οποίων αναπτύσσεται μία έρευνα σε δύο διαφορετικά χρονικά επίπεδα με επίκεντρο ένα ψέμα.

>Διάβασε ακόμη: Inventing Anna: Η Anna Sorokin έπαιξε τη ζωή στα δάχτυλα με πειραγμένα ζάρια

The Pupper Master: Το κυνήγι του υπέρτατου απατεώνα - Τhe Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman (2022) 

Η εν λόγω σειρά ντοκιμαντέρ ανασυνθέτει την υπόθεση ενός αυθεντικού "κουκλοπαίκτη", του Άγγλου απατεώνα Robert Hendy-Freegard. Μέσα σε μία δεκαετία ο απατεώνας αυτός εξαπάτησε τουλάχιστον επτά γυναίκες και έναν άνδρα, αφαιρώντας από αυτούς περίπου 1 εκατομμύριο λίρες με το επιχείρημα ότι συμμετέχουν σε εξελιγμένες επιχειρήσεις για λογαριασμό της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών και αντικατασκοπείας MI5.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.

Στο άλμπουμ Songwriter, θα ακούσουμε τραγούδια του Johnny Cash από το 1993

Τα εν λόγω τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον τραγουδιστή της κάντρι στα LSI Studios, μια δεκαετία πριν από το θάνατό του σε ηλικία 71 ετών.

Τι είναι αλήθεια και τι ψέμα στο Baby Reindeer

Η σειρά του Netflix μπορεί να βασίζεται στην πραγματική εμπειρία του Richard Gadd, αλλά υπάρχουν κάποια στοιχεία μυθοπλασίας. Εμείς τα εντοπίσαμε για σένα.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η συνάντηση Steve Carell και John Krasinski είναι το reunion που χρειαζόμασταν

Οι πρωταγωνιστές του The Office βρέθηκαν μαζί στο τέλειο βίντεο που βλέπεις εντός.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Έτσι θα τιμήσουν τα 'Φιλαράκια' την επέτειο των 20 χρόνων

Τον Απίλιο του 2021, οι έξι πρωταγωνιστές των Friends έφτασαν στo studio της Warner Bros. στο Λος Άντζελες για να γυρίσουν το πολυαναμενόμενο reunion της τηλεοπτικής παρέας.