Κορυφαίες σειρές του Netflix με μία μόνο σεζόν

7 παραγωγές με λίγα επεισόδια για γρήγορη κατανάλωση.

Όλοι κατά καιρούς γινόμαστε δεινοί binge watchers. Χρόνος ωστόσο επειδή δεν υπάρχει, η πιο συνηθισμένη ερώτηση που ακούμε είναι: "Πες καμία καλή σειρά με μία το πολύ δύο σεζόν να δω". Δικαιολογημένα άλλωστε, δεν υπάρχει πάντα διάθεση για έπη -αξιόλογα μεν, τεράστια δε- όπως τα The Blacklist, Lucifer και Homeland. Αυτήν τη συνισταμένη λοιπόν, καλύπτει το εν λόγω κείμενο, καθώς προτείνουμε 7 σειρές του Netflix διάρκειας μίας σεζόν, τύπου Inventing Anna και The Queen's Gambit για όσους δεν έχουν ιδιαίτερη υπομονή για περισσότερα από 10 επεισόδια. 

Safe (2018) 

Το Safe αφορά έναν πατέρα που αναζητά απεγνωσμένα την εξαφανισμένη κόρη του. Καθώς ερευνά την πόλη, αρχίζει να ανακαλύπτει στοιχεία που σχετίζονται με την εξαφάνισή της. Όπως αποδεικνύεται, πολλοί από τους γείτονες και τους συμπολίτες του λένε ψέματα για να καλύψουν τα δικά τους λάθη.

Caliphate (2020)

Οι ζωές μιας μητέρας που παλεύει ενάντια σε ένα απάνθρωπο καθεστώς, μιας φοιτήτριας που ψάχνει το θεό και μιας φλόδοξης αστυνομικού παίρνουν περίεργη τροπή εξαιτίας μίας επικείμενης επίθεσης του ISIS στη Σουηδία.

>Διάβασε ακόμη: Οι νέες σειρές της άνοιξης

Sweet Home (2020) 

Το Sweet Home είναι ένα κορεατικό δράμα που βασίζεται σε ένα δημοφιλές webtoon. Ακολουθεί τον κεντρικό χαρακτήρα Hyun-Soo που μετακόμισε σε ένα προσιτό διαμέρισμα αφού έχασε την οικογένειά του. Σχεδόν αμέσως, μία καταστροφή πλήττει την Κορέα -και τον υπόλοιπο κόσμο- κατά την οποία η ανθρωπότητα μετατρέπεται σε παραμορφωμένα τερατώδη πλάσματα. Οι κάτοικοι του συγκροτήματος διαμερισμάτων θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να επιβιώσουν, καθώς τα τέρατα παραμονεύουν στους διαδρόμους και επιτίθενται σε όσους συναντούν. 

Clickbait (2021)

Το Clickbait επικεντρώνεται σε μία γυναίκα ονόματι Pia. Μετά από έναν καβγά με τον αδελφό της στο πάρτι γενεθλίων της μητέρας της, την πετούν έξω από το σπίτι. Το επόμενο πρωί στη δουλειά της ανακαλύπτει ένα βίντεο με έναν άνδρα σε κατάσταση ομηρίας που όταν συγκεντρώσει πέντε εκατομμύρια προβολές, εκείνος θα δολοφονηθεί. Αυτός ο άντρας είναι ο αδελφός της.

Archive 81 (2022) 

Το Archive 81 είναι μία νέα σειρά τρόμου που βασίζεται σε ένα δημοφιλές podcast με το ίδιο όνομα. Ο πρωταγωνιστής της είναι ένας αρχειοφύλακας - ο Dan, ο οποίος εξετάζει το κατεστραμμένο υλικό ενός κινηματογραφιστή. Απομονωμένος σε ένα κτήριο, παρακολουθεί τις κατεστραμμένες κασέτες με την ελπίδα να ανακτήσει ό,τι έχει χαθεί, αλλά καθώς εμβαθύνει στην τρέλα των ταινιών, δεν αισθάνεται ιδιαίτερα καλά.

>Διάβασε ακόμη: Σειρές με απατεώνες για να δεις μετά τα Tinder Swindler και Inventing Anna

All of Us Are Dead (2022) 

Το All of Us Are Dead είναι ένα κορεατικό δράμα για μία επιδημία ζόμπι που εκδηλώνεται σε ένα σχολείο. Ένας καθηγητής φυσικής έχει αναπτύξει έναν μολυσματικό ιό που απομονώνει το γονίδιο που κάνει τον ξενιστή να γίνεται όχι μόνο απίστευτα δυνατός αλλά και ανεγκέφαλος.

The Woman in the House Across the Street From the Girl in the Window (2022)

Αν δεν είναι προφανές από τον τίτλο, αυτή η σειρά-παρωδία αφορά μία γυναίκα που γίνεται μάρτυρας ενός φόνου μέσα από το παράθυρό της. Η Emma είναι γειτόνισσα του Neil και της Annna που έχουν μετακομίσει απέναντι και αμέσως, τη γοητεύουν και οι δύο. Ωστόσο, ένα βράδυ, πιστεύει πως είδε την Anna να δολοφονείται. 
 

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Dear God, the Parthenon is still broken, το πρώτο φωτογραφικό βιβλίο του Γιώργου Λάνθιμου

Στην εισαγωγή του Dear God, the Parthenon is still broken υπάρχει ένα ακυκλοφόρητο ποίημα της Patti Smith το οποίο έγραψε με έμπνευση την ταινία.

Ήξερες πως ο Freddie στο Ripley είναι το non-binary παιδί του Sting;

Tο Eliot Sumner είναι o σικάτος φίλος του Dickie και ένας πολύ καλός λόγος επίσης να δεις τη σειρά στο Netflix.

Γραφει Γεωργια Πρεζα

Το 'Landmarks II - Το Σινεμά στο Κέντρο' συνεχίζεται στα ιστορικά σινεμά της Αθήνας

4 ιστορικά σινεμά στο κέντρο της Αθήνας, 4 θεματικές προβολές, 13 ταινίες για την Αθήνα.

Μία ιταλική ταινία κάνει θραύση στο Netflix παγκοσμίως

Είναι η πρώτη φορά που μία μη αγγλόφωνη ταινία φθάνει στο Νο. 1 του παγκόσμιου chart ταινιών.

Confidenza, ένα υπέροχο soundrack με την υπογραφή του Tom Yorke

Tο προηγούμενο με την υπογραφή του μπροστάρη των Radiohead ήταν αυτό για το remake της ταινίας Suspiria του Luca Guadagnino.