Όλα τα ερωτήματα του Peaky Blinders που πρέπει να απαντηθούν

Φίλε Tommy δεν έχεις να πας πουθενά μέχρι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.

Ορίστε. Εννέα χρόνια αφότου ο Tommy Shelby κατηφόρισε για πρώτη φορά στη Watery Lane πάνω σε εκείνο το άλογο, με το Red Right Hand να κολλάει στο μυαλό μας, το φινάλε του Peaky Blinders είναι εδώ. Ή μήπως όχι; Αν κρίνουμε από όλες τις εναπομείνασες απορίες που βασίζονται στο τελευταίο επεισόδιο είναι λες και υπάρχει μία ακόμη σεζόν που θα κυκλοφορήσει από το πουθενά χωρίς καμία προειδοποίηση. 

Προσοχή! Spoilers!

Βέβαια, κατά κάποιο τρόπο υπάρχει - απλά δεν θα είναι κομμάτι της σειράς. Η άφιξη του από καιρό χαμένου γιου του Tommy, του Duke, στα μισά της τελευταίας σεζόν, λειτουργεί περισσότερο ως προάγγελος για την άφιξη της επερχόμενης ταινίας και ενός spin-off. Ενδεχομένως λοιπόν, να είναι έτσι η κατάσταση εσκεμμένα. Όπως και να έχει, εμείς συγκεντρώσαμε μερικές ερωτήσεις, τις παραθέτουμε και ελπίζουμε o θεός των Peaky να επέμβει για να μας τις απαντήσει στο άμεσο μέλλον.

Όλα τα ερωτήματα του Peaky Blinders που πρέπει να απαντηθούνRobert Viglasky

Θα πεθάνει ο Tommy;

Το όλο θέμα με τους "12 έως 18 μήνες" που έθεσε ο Doctor Death στο τέλος του τέταρτου επεισοδίου μάλλον υπονοούσε ότι ο Tommy θα χτυπούσε την πόρτα του ουρανού πριν από πολύ καιρό. Αλλά ας το ξανασκεφτούμε λιγάκι. Αν καταλάβαμε καλά, ο γιατρός είπε ότι αυτό ίσχυε προτού αναγκαστεί να στηριχτεί σε ανθρώπους που τον αγαπούσαν. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δηλαδή ώστε να μην είναι κάτι οριστικό, ώστε να μπορεί να εμφανιστεί σε μια ταινία στο μέλλον. 

>Διάβασε ακόμη: Ο Tommy Shelby πρέπει να πεθάνει

Ο γιατρός έλεγε την αλήθεια στον Tommy;

Υπάρχει μία θεωρία των fans που κάνει το γύρο του διαδικτύου και υποστηρίζει ότι ο γιατρός που ενημέρωσε τον Tommy για την κατάστασή του, του μετέφερε ψέματα που του είπε κάποιος άλλος, για να μπορεί εν τέλει σε κάποια στιγμή ο Tommy να μάθει ότι δεν είναι αλήθεια. Μοιάζει περισσότερο με ευσεβή πόθο, αλλά δε θα μας φανεί περίεργο από τον Steven Knight που λατρεύει τις ανατροπές. 

Πού είναι το παιδί του Arthur;

Ο Arthur δε φαινόταν να ξέρει τι του γίνεται στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της σεζόν, οπότε είναι μάλλον ουτοπικό να περιμένουμε να ασχοληθεί με το παιδί του. Θα ήταν ωραίο ωστόσο, να μάθουμε κατιτίς για την εξέλιξη του Billy. 

Θα κάνει τίποτα ο Hayden Stagg; 

Δύο ομολογουμένως πολύ καλές σκηνές με τον Arthur και τον Tommy δεν αρκούν για να δημιουργήσουν μία σημαντική προσωπικότητα που έχει "ψωμί", εκτός αν την υποδύεται ο Stephen Graham. Τώρα που εξυπηρέτησε την αφηγηματική λειτουργία της σειράς, για να φτάσει το όπιο στην Αμερική, είναι λογικό να αναρωτιόμαστε για την κατάληξή του. 

O Finn; 

Στην αρχή δεν τον έβλεπε κανείς πουθενά, μετά είπε μία ατάκα, παντρεύτηκε, είδε τον Billy Grade να σκοτώνει κόσμο. Όλα είναι πιθανά πλέον για την εξέλιξή του.

Ο Alfie;

Έχουμε δει μόνο μία φορά τον Alfie Solomons μέχρι στιγμής σε αυτήν τη σεζόν, παρόλο που το ταξίδι του Tommy στη σπηλιά του Batman ήταν αναμενόμενα εξαιρετικό. Ο Tom Hardy είναι περιζήτητος, προφανώς - αυτή η σεζόν ίσως έπεσε θύμα των γυρισμάτων του Venom 2 - αλλά έγινε μια νύξη ότι ο Alfie θα μπορούσε να παίξει μεγάλο ρόλο στο τέλος της σεζόν. Υποψιαζόμαστε ότι δεν υπάρχει κάτι που θα του άρεσε περισσότερο από το να καταστρέψει το Mosley, τη Diana και τη φασιστική συμμορία του Jack.

 

Ο Winston Churchill;

This might sound like a relatively minor question, in the scheme of things, but given that Tommy’s last leap at salvation involves funnelling information to Churchill there’s been a complete absence of actual Churchill so far.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα σχετικά ασήμαντο ερώτημα, αλλά δεδομένου ότι το τελευταίο άλμα του Tommy για τη σωτηρία περιλαμβάνει τη διοχέτευση πληροφοριών στον Churchill, προφανώς και μας ενδιαφέρει αν θα τον δούμε να εμφανίζεται στο μέλλον. 

>Διάβασε ακόμη: Η ιστορία του Peaky Blinders από τους πρωταγωνιστές του

Στο μεταξύ, αν ο Knight έχει σκοπό να απαντήσει ακόμη και τα μισά από τα προαναφερθέντα ερωτήματα, το τελευταίο επεισόδιο θα μπορούσε να έχει διάρκεια περίπου τεσσάρων ωρών.

Ποιος θα αναλάβει την αυτοκρατορία μετά την αποχώρηση του Tommy;

Όποια κι αν είναι η κατάληξη του Tommy, θα χρειαστεί να παραδώσει σε κάποιον την επιχείρηση Shelby. Το σχέδιο διαδοχής που φάνηκε να περιγράφεται στο πέμπτο επεισόδιο προέβλεπε ότι ο Duke θα αναλάμβανε τις βρώμικες δουλειές και, εμμέσως, ότι ο Charlie θα έκανε τα πάνω πάνω. Ηλικιακά βέβαια, δε βγάζει νόημα, οπότε μάλλον κάποιος άλλος πρέπει να ηγηθεί. Η Ada για παράδειγμα, έκανε σίγουρα εξαιρετική δουλειά νωρίτερα στη σεζόν και, παρά τις διαμαρτυρίες της, φάνηκε να της αρέσει αρκετά η εξουσία.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

10000 Ships, το μυστηριώδες spin-off του Game of Thrones που ακυρώθηκε στο παρά πέντε

Πέρα από τη σειρά του Jon Snow, μόλις μάθαμε για ένα ακόμη που δε βρήκε ποτέ τον δρόμο του για τη μικρή οθόνη.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Η μίνι σειρά που πρέπει να δεις αν σου λείπει το Succession

Είναι στο Netflix και έχει μόνο 6 επεισόδια και πρωταγωνιστή τον Jeff Daniels. Ό,τι πρέπει δηλαδή για το σαββατοκύριακο.

Γραφει Παυλος Κρουστης

10 πικάντικες αλήθειες για τον Channing Tatum

Ο αμερικανός ηθοποιός κλείνει σήμερα 44 χρόνιας ζωής και εμείς βρίσκουμε άγνωστα στοιχεία για τη ζωή και την καριέρα του.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η επιστροφή της Jennifer Aniston στον κινηματογράφο έχει κάτι από τα παλιά

Όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το remake της ταινίας "9 to 5".

Arnold Schwarzenegger και Danny DeVito μαζί σε ταινία, ένα μίνι έπος έρχεται

"Θέλουμε πραγματικά να δουλέψουμε μαζί και το συζητάμε εδώ και αρκετό καιρό...".

Στο The Ritual, Al Pacino και Dan Stevens τα βάζουν με θεούς και δαίμονες

Είμαστε πολύ περίεργοι να τους δούμε να υποδύονται ιερείς.