Τι γνωρίζουμε για τη σειρά του Lord of the Rings

Οι πληροφορίες για την πανάκριβη παραγωγή του Amazon εκτινάσσουν τις προσδοκίες στα ύψη.

Μετά την εξωπραγματική επιτυχία του Game of Thrones, οι fantasy σειρές ξεπηδούν σαν τα μανιτάρια. Η μητέρα όλων των μαχών όμως αναμένεται να δοθεί στη Μέση Γη. Η Amazon έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της για την κατάκτηση της κορυφής στις ιστορίες του J. R. R. Tolkien: Τα prequels του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έχουν κοστολογηθεί με 1 δισ. ευρώ. Ναι, καλά διάβασες, όσο δηλαδή ο προϋπολογισμός ενός μικρού κράτους.

Η επιστροφή στον μυθικό κόσμο του κυρίου Καθηγητή αναμένεται πώς και πώς από τους εκατομμύρια φανατικούς οπαδούς. Το μυθικό budget απλά ανεβάζει τις ήδη υψηλές προσδοκίες στην στρατόσφαιρα. Τι, όμως, γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για μία από τις πιο πολυαναμενόμενες τηλεοπτικές σειρές του πλανήτη;

Το story

Τι γνωρίζουμε για τη σειρά του Lord of the Rings

Μερικά μικρά Χόμπιτ πρέπει να καταστρέψουν ένα καταραμένο δαχτυλίδι, ενώ στο ενδιάμεσο μία ολόκληρη ήπειρος, γεμάτη από μυθικά πλάσματα, μπλέκει σε έναν πόλεμο με πρωταγωνιστές μάγους, νάνους και ξωτικά όπου το "καλό" πολεμά το "κακό" υπό το άγρυπνο βλέμμα του μοχθηρού Sauron. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο του Lord of the Rings. Το τηλεοπτικό show, όμως, ελάχιστη σχέση θα έχει με αυτό, αφού θα γυρίσει εκατοντάδες χρόνια πίσω σε πολύ πιο μυθικές εποχές της Μέσης Γης. Τα σενάρια που έχουν ακουστεί για το τι θα περιλαμβάνουν τα prequels είναι άπειρα, τίποτα όμως δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένο. Υπάρχουν μόνο προβλέψεις και εικασίες.

Η εποχή

Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για το τι πρόκειται να συμβεί αφού του Ίδρυμα Tolkien σε συνεργασία με το Amazon έβγαλαν τον Φεβρουάριο που μας πέρασε έναν χάρτη που έριχνε φως στο χρονικό πλαίσιο των prequels: Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών διαδραματιζόταν στην Τρίτη Εποχή της Μέσης Γης όταν και μία συγκεκριμένη περιοχή με παράδοση στους καβαλάρηδες ονομαζόταν Rohan. Στο tweet, όμως, παρατηρούμε ότι το συγκεκριμένο μέρος ονομάζεται Calenardhon - κάτι, δηλαδή, που όπως επιβεβαιώνουν οι μελετητές του έργου του Tolkien σημαίνει ότι τα prequels θα διαδραματίζονται κατά την Δεύτερη Εποχή. Ή σε πιο απλά λόγια: Τότε που τα καταραμένα δαχτυλίδια κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά. 

Το κόστος

Πώς είναι δυνατόν να κοστίσει 1 δισ. δολάρια; Αν επιστρέψουμε στις ταινίες, υπάρχουν κάποια πολύ επικά flashbacks σε εκείνη την εποχή με τον Βασιλιά Isildur να κόβει τα δάχτυλα του διαβολικού Sauron. Κρίνοντας από κάποιες τέτοιες μικρές σε διάρκεια σκηνές, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι το Amazon Prime έχει αναλάβει να φέρεις εις πέρας ένα πολύ επικό σενάριο. Κι όπως είναι γνωστό τα επικά σενάρια είναι φαντασμαγορικά, κοστίζουν εκατομμύρια των εκατομμυρίων σε CGI γραφικά, κομπάρσους και ακριβοπληρωμένους πρωταγωνιστές.

Τα γυρίσματα

Gandalf Aragorn Άρχοντας

Η Μέση Γη επιστρέφει για μία ακόμη φορά στη Νέα Ζηλανδία. Τον Ιούλιο του 2019 ο David Parker, υπουργός ανάπτυξης της χώρας, επιβεβαίωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της σειράς θα γυριστεί εκεί κι ότι το Amazon βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση.

Οι συντελεστές

Ο JA Bayona, γνωστός από το Jurassic World: Fallen Kingdom, θα σκηνοθετήσει τα δύο πρώτα επεισόδια ενώ αναλαμβάνει και χρέη executive producer. "Ο J.R.R. Tolkien δημιούργησε μία από πιο συγκλονιστικές ιστορίες όλων των εποχών, και ως ένα αφοσιωμένος οπαδός του νιώθω τεράστια χαρά και τιμή που βρίσκομαι σε αυτήν την παραγωγή" δήλωσε ο Bayona στο Deadline, για να συνεχίσει: "Ανυπομονώ να οδηγήσω το κοινό στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης με μία ιστορία που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ ξανά μέσα από τις κάμερες". Σε άλλα ονόματα τώρα συναντάμε τον Bryan Cogman, γνωστό από το Game of Thrones, σε ρόλο consulting producer και σεναριογράφους όπως οι Gennifer Hutchison (Breaking Bad), Jason Cahill (The Sopranos), Justin Doble (Stranger Things) και Helen Shang (Hannibal).

Η ημερομηνία κυκλοφορίας

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η σειρά θα ξεκινήσει την προβολή της κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Η ζωή της Brigitte Macron γίνεται σειρά

Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Ένας θεός μόνο ξέρει γιατί δε θα δούμε το The Movie Critic, την 'τελευταία ταινία' του Quentin Tarantino

Φαίνεται πως ο διάσημος σκηνοθέτης άλλαξε γνώμη για την ταινία που σκόπευε να γυρίσει.

2 επικές ταινίες από τον Martin Scorsese με αγάπη

Όλα όσα περιμένουμε προσεχώς από τον σπουδαίο σκηνοθέτη.

To Oldboy γίνεται σειρά από τον Park Chan-wook

Ο δημιουργός της κορεατικής ταινίας του 2003 επανέρχεται με την τηλεοπτική εκδοχή της.

Γραφει Παυλος Κρουστης

Νέο trailer για το 'Εκατό Χρόνια Μοναξιά' του Gabriel García Márquez στο Netflix

Το παγκόσμιο best seller έγινε σειρά και αυτές είναι οι πρώτες εικόνες.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Στο Orlando Bloom: To the Edge, ο Orlando Bloom φτάνει στα άκρα

Από τις αρχές της καριέρας του μέχρι σήμερα, ο Bloom φαίνεται πως δε φοβάται να εκτεθεί στον κίνδυνο.

Γραφει Γιαννης Σπανος