᾽Μένουμε όρθιοι᾽ για τις πυρόπληκτες οικογένειες της Βόρειας Εύβοιας

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, μία πολυσυλλεκτική, φιλανθρωπική συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Γράφει: Esquire Editors 23 Σεπτεμβρίου 2021

᾽Μένουμε όρθιοι᾽ για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια: Το καλοκαίρι του 2021 σημαδεύτηκε από την πιο καταστροφική πυρκαγιά όλων των εποχών. Απέραντες εκτάσεις πευκοδάσους στη Βόρεια Εύβοια, την Αττική και την Πελοπόννησο έγιναν κυριολεκτικά στάχτη, πολλοί συμπολίτες μας έχασαν το σπίτι και την περιουσία τους και χιλιάδες ζώα έχασαν τη ζωή τους.

Ειδικά στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, η οικολογική και οικονομική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς – με μία πρώτη εκτίμηση – τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά: η συνολική έκταση που καταστράφηκε ξεπερνά τα 500.000 στρέμματα, από τα οποία τα περισσότερα είναι δάσος. Αυτό αντιστοιχεί στο 12% του δασικού πλούτου της χώρας. Πρόκειται για μία εθνική τραγωδία, μία ανυπολόγιστη καταστροφή που θα γραφτεί κυριολεκτικά με μαύρα γράμματα στην ιστορία μας.

᾽Μένουμε όρθιοι᾽ για τις πυρόπληκτες οικογένειες της Βόρειας Εύβοιας

Ένα μήνα μετά, με νωπές ακόμη στη μνήμη μας τις εφιαλτικές εικόνες από τη βιβλική καταστροφή και κατευθείαν από την καρδιά της τραγωδίας, οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία της διοργάνωσης μίας μεγάλης συναυλίας, με διττό στόχο: αφενός, την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών και αφετέρου, την ψυχολογική στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Βόρειας Εύβοιας.

Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν αμέσως, αφιλοκερδώς, σημαντικοί καλλιτέχνες και δημιουργοί, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ), εταιρείες του οποίου προσφέρθηκαν να αναλάβουν την οργάνωση και την εκτέλεση της συναυλίας. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνδράμει παραχωρώντας ευγενικά το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο κέντρο της Αθήνας για την διεξαγωγή της συναυλίας και το όλο εγχείρημα υποστηρίζεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους.

Επίσης, οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων θα φροντίσουν, ώστε τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη μεγάλη αυτή συναυλία να στηρίξουν με κάθε τρόπο επείγουσες ανάγκες που προέκυψαν από την φυσική και οικονομική καταστροφή της πυρκαγιάς στους Δήμους Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας, "Μένουμε Όρθιοι" και όλοι μαζί προχωράμε μπροστά για ένα κοινό σκοπό, στέλνοντας σαφές μήνυμα πως η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι ο δρόμος για να ανθίσει η ζωή ξανά.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά)

Ελευθερία ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ
Γιάννης ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ
Ελεωνόρα ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Χρήστος ΘΗΒΑΙΟΣ
Γιάννης ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Γιάννης ΚΟΥΤΡΑΣ
Αποστόλης ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ (ΤΣΟΛΙΑΣ)
Νατάσσα ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
Γιώργος ΝΤΑΛΑΡΑΣ
Βασίλης ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Μίλτος ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Άλκηστις ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
ΠΥΞ ΛΑΞ
Μάριος ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
Γιάννης ΧΑΡΟΥΛΗΣ
Μιχάλης ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ
Κώστας ΧΑΤΖΗΣ

Παρουσίαση: Θανάσης ΑΛΕΥΡΑΣ
Επιμέλεια προγράμματος: Μαργαρίτα ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ
Σκηνοθεσία: Άγγελος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ενορχηστρώσεις: Γιάννης ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΚΗΣ


Πληροφορίες

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο "ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ" - Συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Βόρειας Εύβοιας

Ώρα προσέλευσης: 18.00, Ώρα έναρξης: 20.00
Εισιτήρια: ticketservices.gr | καταστήματα Public https://www.ticketservices.gr/event/menoume-orthioi-kallimarmaro/ 

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους καλλιτέχνες και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς καθώς και σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας για την ευγενική τους συμμετοχή. Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ιστιαίας.

Το όλο εγχείρημα υλοποιείται με την στήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που παραχωρεί το Παναθηναϊκό Στάδιο όπως επίσης και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, του Αθήνα 9,84 και της Herca.

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

Όλα όσα μάθαμε από το πρώτο trailer του νέου Street Fighter

Νοσταλγικές αναφορές στα arcades, πιστή απεικόνιση της κινησιολογίας του video game, διάθεση να μην πάρει τον εαυτό της στα σοβαρά και υπέροχο soundtrack δίνουν υποσχέσεις για τη νέα ταινία.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Το Απόδραση από τη Νέα Υόρκη επιστρέφει, αλλά χρειάζεται κάτι περισσότερο από νοσταλγία

Η επιστροφή του Snake Plissken ξαναφέρνει στο προσκήνιο ένα από τα πιο σκοτεινά και επιδραστικά sci-fi των ‘80s. Αλλά και το ερώτημα αν τέτοια cult έργα πρέπει τελικά να αγγίζονται.

Γραφει Τιμος Σαλαμες

Block-Busted: Αυτά είναι τα πολυαναμενόμενα blockbusters της χρονιάς

"-Πόσο blockbuster το θες; -Ναι." Έτσι θα περιέγραφε κάποιος απλά, λιτά και απέριττα στα σόσιαλ μίντια τη φετινή επέλαση των blockbusters. Εμείς αφιερώνουμε λίγο χρόνο παραπάνω, για να σ’ τα παρουσιάσουμε κιόλας.

Γραφει Ραφαελλα Ραλλη

Χάος στη Meta: Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει μαζικές απολύσεις

Η στροφή στην AI φέρνει ανατροπές, με χιλιάδες εργαζόμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με το αβέβαιο μέλλον της τεχνολογικής εποχής.

Γραφει Νικη Κοντομηνα

To Ted Lasso και η σπάνια δύναμη της καλοσύνης

Σε μια εποχή κυνισμού, η σειρά που απέδειξε ότι η καλοσύνη δεν είναι αδυναμία, αλλά στάση ζωής.

Γραφει Τιμος Σαλαμες