3 βιβλία που πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις σύμφωνα με τον Bill Gates
Είναι γνωστός βιβλιοφάγος και προφανώς τίποτα δεν είναι τυχαίο. Καλό θα είναι ωστόσο, να γνωρίζεις καλά αγγλικά, διότι μόνο ένα από αυτά -ακόμα τουλάχιστον- έχει μεταφραστεί στα ελληνικά.
Μέσω της ιστοσελίδας του, Gates Notes, ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates έχει προτείνει τα βιβλία που θεωρεί ότι πρέπει να διαβάσουμε οπωσδήποτε. Δεδομένου του ότι δεν τα έχει πάει κι άσχημα στη ζωή του, ίσως να μπορέσουμε να αντλήσουμε λίγη έμπνευση παραπάνω, διαβάζοντάς τα.
The Coming Wave: Technology, Power, and the Twenty-first Century's Greatest Dilemma - Mustafa Suleyman
"Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά σε ένα κρίσιμο κατώφλι στην ιστορία του είδους μας", αναφέρει η περιγραφή του εκδότη. "Πολύ σύντομα, η τεχνητή νοημοσύνη θα βρίσκεται παντού γύρω μας, οργανώνοντας τη ζωή μας, διαχειριζόμενη πολύπλοκες δραστηριότητες και τις κύριες δομές της κυβέρνησης. Θα ζούμε σε έναν κόσμο όπου θα είναι δυνατή η εκτύπωση του DNA, όπου η συζήτηση για τα τεχνητά παθογόνα και τα αυτόνομα όπλα θα είναι στην ημερήσια διάταξη, όπου ο εξοπλισμός μας με ρομποτικούς βοηθούς θα είναι το πρότυπο και όπου η ενέργεια δεν θα λείπει. Αυτή είναι η πραγματικότητα του αύριο, και όμως κανείς μας δεν είναι έτοιμος να την αντιμετωπίσει.
Ο συνιδρυτής της πρωτοποριακής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης DeepMind, που ανήκει στη Google, Mustafa Suleyman, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της επανάστασης. Η επόμενη δεκαετία, υποστηρίζει, θα χαρακτηρίζεται από ένα πραγματικό κύμα νέων και ισχυρών τεχνολογιών που εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Το κύμα που έρχεται δείχνει πώς η αλλαγή που μας περιμένει θα δημιουργήσει τεράστιο πλούτο, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει απειλή για την παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Σήμερα, καθώς οι εύθραυστες κυβερνήσεις μας υπνοβατούν προς την καταστροφή, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια ανησυχητική προοπτική. Μπορούμε να χαράξουμε έναν δρόμο διαφυγής;"
(Υπάρχει διαθέσιμη και η ελληνική έκδοση.)
The Anxious Generation - Jonathan Haidt
"Η Gen Z", αναφέρει η περιγραφή του εκδότη, "είναι η πρώτη που πέρασε την εφηβεία έχοντας μια πύλη σε μια συναρπαστική αλλά επικίνδυνη εναλλακτική πραγματικότητα στην τσέπη της. Είναι η πρώτη που βίωσε τη μετάβαση από μια παιδική ηλικία βασισμένη στα παιχνίδια σε μια βασισμένη στο τηλέφωνο, αλλά και από μια ελεύθερη παιδική ηλικία σε μια υπερ-ελεγχόμενη: ενώ οι ενήλικες έχουν πράγματι αρχίσει να υπερπροστατεύουν τα παιδιά στον πραγματικό κόσμο, τα έχουν αφήσει ανεξέλεγκτα στον διαδικτυακό. Βασιζόμενος στις πιο πρόσφατες έρευνες, ο Haidt δείχνει πώς αυτή η "αναδιαμόρφωση" έχει παρέμβει στην ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων, προκαλώντας άγχος, στέρηση ύπνου, κατακερματισμένη προσοχή, εθισμό, φόβο της κοινωνικής σύγκρισης. Και καθώς αποκαλύπτει τις καταστροφικές συνέπειες, καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, εταιρείες τεχνολογίας και κυβερνήσεις να σώσουν την ψυχική υγεία των νεότερων."
Unfinished Love Story: A Personal History of the 1960s - Doris Kearns
Το εν λόγω βιβλίο μιας από τις πιο αγαπημένες ιστορικούς της Αμερικής, είναι ένα μείγμα βιογραφίας, προσωπικών απομνημονευμάτων και ιστορίας για να αφηγηθεί την ιστορία της δεκαετίας του 1960.
Ο Dick και η Doris Goodwin ήταν παντρεμένοι για σαράντα δύο χρόνια· στα είκοσί του, εκείνος ήταν ένας από τους λαμπρούς νέους δίπλα στον John F. Kennedy. Στα 30 του, βοήθησε στον σχεδιασμό της Μεγάλης Κοινωνίας του Lyndon Johnson και ήταν συντάκτης ομιλιών και στενός σύμβουλος του Robert Kennedy. Η Doris Kearns ήταν 24ων όταν ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια επιλέχθηκε να γίνει συνεργάτης του Λευκού Οίκου. Εργάστηκε απευθείας για τον Lyndon Johnson και αργότερα βοήθησε στα απομνημονεύματά του.
Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η θρυλική σειρά X-Files επιστρέφει-Ποιοι θα πρωταγωνιστούν στο reboot
Η εμβληματική σειρά επιστρέφει με νέα εκδοχή στο Hulu, σε παραγωγή Ryan Coogler και με διαφορετικό καστ. Το project πήρε έγκριση για πιλοτικό επεισόδιο και φιλοδοξεί να τιμήσει το original.
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςFor All Mankind: Αντίστροφη Μέτρηση για το Star City που αγαπήσαμε
Το νέο spin-off ρίχνει φως στα διαστημικά προγράμματα της Σοβιετικής Ένωσης.
Στο after-party των BAFTA με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, την Κλέλια Ανδριολάτου και την Grey Goose Altius
Σε πλήρη αρμονία με το ambience μίας one-of-a-kind βραδιάς, ο Έλληνας σκηνοθέτης και η τηλεοπτική του μούσα εντυπωσίασαν ανάμεσα στους σταρ-προσκεκλημένους έχοντας τον καλύτερο παρτενέρ, την ultra-premium βότκα Grey Goose Altius.
Galaxy S26: Το πιο διαισθητικό Galaxy AI smartphone μέχρι σήμερα
Με ισχυρό hardware που συνεργάζεται αρμονικά με ένα υψηλής ποιότητας σύστημα κάμερας και διαισθητικές AI εμπειρίες.
Ο Johnny Cash έδωσε στο τραγούδι λογοτεχνική δυναμική
Κάθε φορά που φέρνουμε στο μυαλό μας τους μεγάλους του πενταγράμμου, καταλήγουμε στο προφανές. Ο Johnny Cash το έκανε καλύτερα από όλους.
Mortal Kombat 2: Ο Johnny Cage αποκαλύπτεται στο νεο trailer
Το Mortal Kombat 2 συστήνει τον πιο ωραίο τύπο στο game.
