H ζωή του Μίκη Θεοδωράκη έγινε σειρά

H πολυαναμενόμενη σειρά ντοκιμαντέρ 8 επεισοδίων για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα προβληθεί για πρώτη φορά την Κυριακή 21/12 στις 21:00 στο Cosmote History.

Γράφει: Esquire Editors 20 Δεκεμβρίου 2025

Αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του Μίκη Θεοδωράκη είναι η νέα σειρά ντοκιμαντέρ "Μίκης", σε συμπαραγωγή Cosmote TV. Η σειρά 8 επεισοδίων, βασισμένη στην ιδέα της Ίνας και του Αστέρη Κούτουλα, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 21/12 στις 21:00 στο Cosmote History.

Μέσα από αδημοσίευτο αρχειακό υλικό, η σειρά ρίχνει φως στην άγνωστη, εσωτερική διαδρομή του Μίκη Θεοδωράκη, από τα νεανικά του χρόνια μέχρι την καθιέρωσή του ως ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, με έργο που άσκησε καθοριστική επιρροή στη μουσική, τον πολιτισμό και την πολιτική, στην Ελλάδα και διεθνώς.

Κεντρικό ρόλο στη σειρά έχει το κινηματογραφικό υλικό που κατέγραψε ο Αστέρης Κούτουλας, ο οποίος ακολούθησε και κινηματογράφησε τον Μίκη Θεοδωράκη από το 1987 έως το 2021. Οι εικόνες αυτές, που προβάλλονται για πρώτη φορά, συγκροτούν ένα πολύτιμο ντοκουμέντο, προσφέροντας μια σπάνια και ανθρώπινη ματιά σε έναν δημιουργό, που άφησε πίσω του μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει και να επηρεάζει γενιές μουσικών και καλλιτεχνών παγκοσμίως.

Ακολούθησε το Esquire στο Facebook, το Twitter και το Instagram.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

To Knight of the Seven Kingdom θα επιστρέψει για 2η σεζόν

Η μεγάλη έκπληξη του HBO όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά ήδη γυρίζει τον δεύτερο κύκλο της.

Trainspotting: Η ηδονή της πτώσης και ο μύθος της επιλογής

30 χρόνια μετά από την πρώτη κυκλοφορία και συνεχίζει να δείχνει τις αλήθειες του Irvine Wells.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Aldrich Ames: Ένας απένταρος κατάσκοπος με σκοτεινά μυστικά

Ο Aldrich Ames, αξιωματικός της CIA, υπήρξε διπλός πράκτορας για την KGB μέχρι και το 1994 σε ένα σκάνδαλο-σοκ κατασκοπείας.Aldrich Ames: H διπλή ζωή του πιο καταστροφικού κατασκόπου της CIA που είχε πολλά σκοτεινά μυστικά.

Γραφει Κωστας Χρηστου

Το "One Battle After Another" του Πολ Τόμας Άντερσον σάρωσε τα Βραβεία BAFTA

Θρίαμβος για το "Μια Μάχη Μετά την Άλλη" στα BAFTA, με έξι βραβεία για την ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον. Έκπληξη στον Α’ Ανδρικό Ρόλο και σημαντικές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες.

5 κλασσικές sci-fi ταινίες που πρέπει να δει η νέα γενιά

Αν δεν τις έχει ήδη δει, μιας και η φήμη τους δεν σταμάτησε ποτέ να συμπεριλαμβάνεται στα all time classic.

Θρυλικές ταινίες που θάφτηκαν από τα Βραβεία Όσκαρ

Έντεκα σπουδαίες ταινίες που δεν έλαβαν την αναγνώριση της Ακαδημίας τη χρονιά της κυκλοφορίας τους, όμως ο χρόνος τις ανέδειξε σε διαχρονικά σημεία αναφοράς του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Γραφει Τιμος Σαλαμες