Στην Λατινική Αμερική, την καρδιά της πανδημίας

Τα επίσημα δεδομένα αναμφίβολα είναι κατώτερα των πραγματικών αριθμών.

Γράφει: Esquire Editors 11 Ιουνίου 2020

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική ξεπέρασε χθες Τετάρτη το βράδυ το όριο των 70.000, με πάνω από τα μισά θύματα να εντοπίζονται στη Βραζιλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών των κρατών της περιφέρειας.

Από το σχεδόν 1,5 εκατ. ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 στην περιοχή, οι 71.104 υπέκυψαν στην COVID-19, εκ των οποίων 39.680 στη Βραζιλία, τη χώρα όπου καταγράφεται ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο. Τα επίσημα δεδομένα αναμφίβολα είναι κατώτερα των πραγματικών αριθμών, σύμφωνα με μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας.

Το θλιβερό ρεκόρ στο Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 708 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.883 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — αριθμό που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ — με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει έτσι τους 15.357 νεκρούς επί συνόλου 129.184 μολύνσεων, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στελέχη της κυβέρνησης της χώρας των 127 εκατομμυρίων κατοίκων επισημαίνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν όσων έχουν διαγνωστεί επίσημα. Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ προέβλεψε επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας το προσεχές διάστημα.

Βραζιλία: Σχεδόν 40.000 θάνατοι

Άλλοι 1.274 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 στη Βραζιλία τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον στους 39.680 νεκρούς. Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτούς που καταγράφονται στις ΗΠΑ και στη Βρετανία.

Ταυτόχρονα, καταγράφηκαν 32.913 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Βραζιλία να φθάνει έτσι τους 772.416, καθώς η εξάπλωση συνεχίζεται με ραγδαίο ρυθμό.

Από: thetoc.gr


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης