Η πανδημία δεν ξέχασε την Κίνα

Σε καραντίνα λόγω κορονοϊού δέκα συνοικίες του Πεκίνου.

Γράφει: Esquire Editors 15 Ιουνίου 2020

Άλλες δέκα συνοικίες του Πεκίνου τέθηκαν σε καραντίνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο δήμος της κινεζικής πρωτεύουσας, λίγες ώρες αφού το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τον εντοπισμό 36 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Βρέθηκε νέα εστία μόλυνσης, σε αγορά χονδρικής, στο βορειοδυτικό τμήμα του Πεκίνου, στην περιοχή Χαϊντιάν, μετά το κλείσιμο την περασμένη εβδομάδα γιγαντιαίας αγοράς φρέσκων προϊόντων στο νότιο τμήμα της μητρόπολης, στη συνοικία Φενγκτάι.

Ένδεκα συνοικίες είχαν τεθεί ήδη σε καραντίνα σε αυτόν τον τομέα.

Επιπλέον, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, από 57 την προηγουμένη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κατά το ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας, τα 39 από τα νέα κρούσματα ήταν περιπτώσεις εντόπιας μετάδοσης.

Τα 36 από τα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στο Πεκίνο. Πρόκειται για αριθμό ακριβώς ίσο με αυτόν που ανακοινώθηκε χθες και επίσης ίσο με τον υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην κινεζική πρωτεύουσα αφότου οι αρχές άρχισαν να δημοσιοποιούν δεδομένα για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Το υπουργείο έκανε επίσης λόγο για 10 νέα "εισαγόμενα" κρούσματα, κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που μολύνθηκαν προτού αφιχθούν στην κινεζική επικράτεια, από εννέα μία ημέρα νωρίτερα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στην Κίνα ανέρχεται πλέον σε συνολικά 83.181. Επίσημα, ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 ανέρχεται σε 4.634, αμετάβλητος για εβδομάδες.

Από: thetoc.gr


φωτογραφία getty images

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι πρωτιές στις δημοσκοπήσεις των Ευρωεκλογών

Όσα παρουσιάζει η δημοσκόπηση της Opinion Poll.

'Ξέρουμε πότε θα έρθει η επόμενη πανδημία', λένε οι επιστήμονες

Σημαντική πλειοψηφία εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασθενειών προβλέπει την επόμενη πανδημία.

Γραφει Παυλος Κρουστης