Φωτογραφίες από τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό

Η πρωτεύουσα του Λιβάνου θυμίζει βομβαρδισμένη πόλη.

"Το 2006 είχα ταξιδέψει στο Νότιο Λίβανο για να βιντεοσκοπήσω τις συγκρούσεις. Χρειάστηκαν 30 ολόκληρες μέρες για να προκαλέσουν την καταστροφή που βλέπω τώρα εδώ" ακούμε να λέει ένας άντρας μέσης ηλικίας στον φακό της Guardian. Τα λόγια του περιγράφουν το σεληνιακό τοπίο που άφησαν πίσω τους οι φονικές εκρήξεις, οι οποίες συντάραξαν χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 5 ώρα Ελλάδας τη Βηρυτό.

Οι αποθήκες με εύφλεκτες ύλες που βρίσκονταν στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου είναι υπεύθυνες για τον τραγικό απολογισμό σε ανυπολόγιστες ζημιές, βαριά τραυματίες και νεκρούς. Οι τεράστιες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου που φυλάσσονταν εδώ και έξι χρόνια στην περιοχή -παρά τις προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα που κρύβουν- προκάλεσαν μία άνευ προηγουμένου καταστροφή.

 

Μέχρι στιγμής, οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους είναι 78 ενώ ο Ερυθρός Σταυρός προειδοποιεί πως το κόστος σε ανθρώπινες ζωές θα ξεπεράσει τις 100. "Πρόκειται για μία τρομερή επίθεση" δήλωσε ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Donald Trump, σπεύδοντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά το συμβάν. Οι πρώτες ενδείξεις πάντως κάνουν λόγο για φριχτό ατύχημα και όχι για τρομοκρατική ενέργεια ή δολιοφθορά.

Φυσικά, ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με απόλυτη σιγουριά τι ακριβώς έχει συμβεί. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Βηρυτός μοιάζει με βομβαρδισμένη πόλη, ύστερα από τις εκρήξεις που ισοπέδωσαν το λιμάνι της και προκάλεσαν ένα ωστικό κύμα που έγινε αντιληπτό μέχρι την Κύπρο.

Οι φωτογραφίες

Φωτογραφίες από τις φονικές εκρήξεις στη Βηρυτό
Οι κάτοικοι της Βηρυτού περπατούν ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησαν οι εκρήξεις.
Βηρυττος εκρήξεις 2
Πυκνά σύννεφα καπνού υψώθηκαν πάνω από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, λίγο μετά το τραγικό συμβάν.
Βηρυττος εκρήξεις 3
Οι σκηνές που κατέγραψαν οι κάμερες θυμίζουν το "πυρηνικό μανιτάρι" της Χιροσίμα.,
Βηρυττος εκρήξεις 4
Η εικόνα στο λιμάνι φέρνει στο νου πολεμικές επιχειρήσεις.
Λίβανος 8
Ο μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.
Κτίρια Βηρυτός
Οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα γύρω κτίρια είναι πραγματικά ανυπολόγιστες.
       
Βηρυττος εκρήξεις 6
Ένας πυροσβέστης ελέγχει την όραση ενός από τους εκατοντάδες τραυματίες που άφησαν πίσω τους οι εκρήξεις που συντάραξαν την πόλη της Βηρυτού.
 
φωτογραφίες © Getty Images 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.