
Στη Βηρυτό αναζητούν ευθύνες για την τραγωδία
Μετά το σοκ, έρχεται η οργή. Ο Ρώσος πλοιοκτήτης, η Κύπρος και το φονικό φορτίο.

Στη Λεμεσό εντοπίστηκε ο Ρώσος ιδιοκτήτης που πλοίου Rhodus που μετέφερε 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας στο λιμάνι της Βηρυτού. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται στον Λίβανο οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπευθύνων.
Εξηγήσεις για το φορτίο 2.750 τόνων νιτρικής αμμωνίας που εξερράγη στο λιμάνι της Βηρυτού έδωσε στην κυπριακή αστυνομία ο Igor Grechushkin, πρώην ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκε το πλοίο Rhosus. To συγκεκριμένο πλοίο το 2013 μετέφερε το φορτίο, το οποίο κατασχέθηκε από τις αρχές του Λιβάνου.
Ο 43χρονος Ρώσος εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στη Λεμεσό, προς ικανοποίηση αιτήματος της Ιντερπόλ Βηρυτού και κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων που αφορούν στην προέλευση και τον προορισμό του φονικού φορτίου.
Σύμφωνα με τις κυπριακές αστυνομικές αρχές, οι απαντήσεις του Ρώσου πλοιοκτήτη διαβιβάστηκαν στις αρχές του Λιβάνου, στο πλαίσιο των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία με τους 137 νεκρούς και τους 5.000 τραυματίες. Μάλιστα, οι κυπριακές αστυνομικές αρχές εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συνδράμουν στις έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας με οποιοδήποτε άλλο τρόπο ζητηθεί από τον Λίβανο.
"Φωνές" για τις υπηκοότητες
Η διασύνδεση της Κύπρου με την τραγωδία του Λιβάνου μέσω του 43χρονου Ρώσου, αναζωπύρωσε τις αντιδράσεις για το πρόγραμμα που εφαρμόζει η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με την παραχώρηση κυπριακής υπηκοότητας με κατ’ εξαίρεση πολιτογράφηση σε μη Κύπριους επενδυτές.
Για τον λόγο αυτό, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία διαψεύδονταν ξένα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Igor Grechushkin να είναι κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, σε σχετική διάψευση προχώρησε και η αστυνομία Κύπρου. Σύμφωνα πάντως με σημερινά δημοσιεύματα, το ίδιο δεν ισχύει για την σύζυγο του επιχειρηματία, η οποία είναι Ρωσίδα κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου.
Από: capital.gr
φωτογραφία Getty Images
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr
Η πρόβλεψη του Stephen King για τον Donald Trump και τις εκλογές του 2026
Ο Stephen King συνεχίζει την κόντρα του με τον Donald Trump, αυτήν τη φορά με μια τολμηρή πρόβλεψη για τις εκλογές του 2026, που μιλά για "έκπληξη" και "μπλε κύμα".
Γραφει Παυλος ΚρουστηςΠαράνομοι οι περισσότεροι δασμοί του Donald Trump, αποφάσισε ομοσπονδιακό εφετείο
Το μεγαλύτερο μέρος τους, εκ των οποίων και οι μη κλαδικοί επιβλήθηκαν παράνομα σύμφωνα με τις νέες εξελίξεις και η τύχη τους πλέον θα κριθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.
Έφυγε από τη ζωή η επικοντίστρια από την Κύπρο Μαρία Αριστοτέλους
Η κύπρια αθλήτρια προσβλήθηκε από μία σπάνια μορφή καρκίνου που συναντάται κατά βάση σε παιδιά και εφήβους και τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθούσε να την αντιμετωπίσει με θεραπείες.
Γραφει Νικη ΚοντομηναΤι μερίδιο κατέχει η Ελλάδα στον παγκόσμιο πλούτο;
Ο παγκόσμιος πλούτος αγγίζει τα 471 τρισ. δολάρια στο τέλος του 2024, με τις ΗΠΑ και την Κίνα να κυριαρχούν. Πού βρίσκεται η Ελλάδα και ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξεχωρίζουν;
Γραφει Τιμος ΣαλαμεςΤι είναι οι "μπλε δράκοι" που σκορπούν τον τρόμο στις παραλίες της Ισπανίας;
Οι "μπλε δράκοι" εμφανίστηκαν ξανά στις ισπανικές ακτές, κλείνοντας παραλίες και προκαλώντας ανησυχία. Μικροσκοπικοί αλλά εξαιρετικά δηλητηριώδεις, κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για τους λουόμενους.