Η πηγή της παγκόσμιας ανησυχίας για το δεύτερο κύμα κορονοϊού

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη και η επιστημονική κοινότητα έχει κάθε λόγο να ανησυχεί.

Γράφει: Esquire Editors 08 Αυγούστου 2020

Ανησυχία και παγκόσμιος προβληματισμός από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού με τους ειδικούς να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου και να ζητούν μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Με βάση τα στοιχεία δεν είναι λίγες οι χώρες που λαμβάνουν νέα μέτρα προστασίας, κάνοντας λόγο για δεύτερο κύμα της πανδημίας

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία

Συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 552 νέοι θετικοί στον ιό και 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Κατά τη χθεσινή ημέρα, τα νέα κρούσματα ήταν 402 και οι νεκροί 6. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, σε όλες τις 21 περιφέρειες της χώρας σήμερα προέκυψαν θετικοί στην Covid-19. Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης ανακοίνωσε ότι από τις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει την πειραματική φάση στον άνθρωπο εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο είναι αποτέλεσμα των ερευνών Iταλών επιστημόνων. Σήμερα το βράδυ, δε, το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε αναμένεται να εγκρίνει νέα μέτρα προς στήριξη των πολιτών που υπέστησαν σοβαρές οικονομικές συνέπειες από την πανδημία.

Στις κύριες αποφάσεις, όπως διέρρευσε, θα συμπεριλαμβάνονται διακόσια επιπλέον εκατομμύρια ευρώ για την αρωγή των ιταλικών δήμων, τετρακόσια ευρώ άπαξ για τις οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ενώ οι επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα που θα προσλαμβάνουν εργαζόμενους, για τους πρώτους τρεις μήνες δεν θα πρέπει να αναλαμβάνουν το κόστος της καταβολής ενσήμων.

Γαλλία: Πάνω από 2.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού συνεχίζουν να αυξάνονται τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία, όπου τις τελευταίες 24 ώρες εντοπίστηκαν 2.288 μολύνσεις, αριθμός που δεν έχει καταγραφεί στη χώρα από τον Μάιο. Συνολικά, περισσότερα από 9.330 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα, εκ των οποίων τα 1.604 την Πέμπτη και 1.695 την Τετάρτη. Από τα τέλη Ιουλίου καθημερινά οι νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 1.000.

"Οι δείκτες επιδεινώνονται, επιβεβαιώνοντας την πιο ενεργή κυκλοφορία του ιού σε όλη τη χώρα, ιδίως μεταξύ των νεαρών ενηλίκων", ανέφερε η Γενική Διεύθυνση Υγείας καλώντας τους πολίτες να είναι "σε εγρήγορση". Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 12, φτάνοντας τους 30.324. Ωστόσο, έχει μειωθεί στους 5.011 ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται και στους 383 εκείνων που βρίσκονται στην εντατική. Στην κορύφωση της πανδημίας, στις 8 Απριλίου, οι νοσηλευόμενοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας έφτασαν τους 7.148.

Ισπανία: 1.895 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα

Η Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα 1.895 νέα κρούσματα Covid-19 σε διάστημα 24 ωρών, κυρίως στις κοινότητες της Χώρας των Βάσκων, της Καταλονίας και της Αραγονίας. Ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με τους 1.683 που ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας. Η μεγαλύτερη αύξηση μολύνσεων καταγράφηκε στη Χώρα των Βάσκων με 428 κρούσματα, μια αύξηση 26% σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Συνολικά, η Ισπανία μετρά 314.362 κρούσματα Covid-19 και 28.503 θανάτους.

ΗΠΑ: 1.318 νέοι θάνατοι

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Παρασκευή άλλους 1.318 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει πλέον τους 161.097 στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο χτύπημα στον κόσμο, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Παράλληλα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 59.955 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 4,96 εκατομμύρια, κατά την ίδια πηγή.

Από: Thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τόσο θα μας κοστίσει το λιώσιμο των πάγων

Οι μηχανικοί μελετούν ένα σχέδιο για την επιβράδυνση αυτής της καταστροφής και ξέρουν το αστρονομικό ποσό που χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί.

Γραφει Γιαννης Σπανος

Η Εύα Καϊλή μηνύει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Την πρόθεσή της να μετακομίσει και να ζήσει μόνιμα στην Ιταλία, το παράπονο ότι ούτε το κόμμα της ούτε η ΕΕ την στήριξαν εξέφρασε σε συνέντευξή της στην ιταλική Corriere Della Sera.

Ανατροπή στην υπόθεση Harvey Weinstein

Το ανώτατο δικαστήριο της Ν.Υόρκης ακυρώνει την αρχική απόφαση.

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.