Καταφύγιο στα κοιμητήρια για τους χιλιάδες πρόσφυγες της Μόριας

Οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Γράφει: Esquire Editors 11 Σεπτεμβρίου 2020

Συγκλονίζουν οι εικόνες των προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου, οι οποίοι μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ, κατά τη φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, περιπλανώνται διάσπαρτοι στους δρόμους της Λέσβου και κοιμούνται όπου βρουν, μέχρι και σε νεκροταφεία.

Οι πρόσφυγες, ανάμεσά τους εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά, πλήρως εξουθενωμένοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατέφυγαν στο κοιμητήριο που βρίσκεται κοντά στον καταυλισμό της Μόριας, επειδή έχει πόσιμο νερό.

Οι εικόνες από τη Λέσβο, που έχει γίνει ένας άτυπος καταυλισμός προσφύγων, προκαλούν θλίψη... Εκτός από τα νεκροταφεία, χιλιάδες πρόσφυγες κοιμούνται στα χωράφια, αλλά και στους δρόμους, έχοντας μαζί τους τα ελάχιστα υπάρχοντα που τους έχουν απομείνει, μη γνωρίζοντας πού θα καταλήξουν την επόμενη ημέρα.

Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, σε αυτή την ακραία κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις φωτιές στη Μόρια, δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί καμία απόσταση και κανένα μέτρο για τον κορονοϊό, ενώ υπενθυμίζεται πως 35 από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ, είχαν διαγνωσθεί θετικοί.

Η κατάσταση στο νησί παραμένει έκρυθμη, με τους κατοίκους, αλλά και τη δημοτική αρχή να αντιδρούν στην ανακατασκευή του ΚΥΤ, ενώ το νησί έχει κηρυχθεί για τέσσερις μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι τοπικοί παράγοντες της Λέσβου είχαν απευθύνει ουκ ολίγες φορές εκκλήσεις για αποσυμφόρηση του καταυλισμού, όπου η κατάσταση ήταν οριακή.

Δείτε τις φωτογραφίες στο thetoc.gr.


κεντρική φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

To παρασκήνιο της απομάκρυνσης του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ήταν η καρατόμηση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πηγές του κόμματος.

Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας

Έπειτα από απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.

O πιο ακριβοπληρωμένος CEO στην αυτοκινητοβιομηχανία

Οι μέτοχοι της Stellantis άνοιξαν το δρόμο για να καταστήσουν τον Carlos Tavares τον πιο ακριβοπληρωμένο CEO.

Γραφει TopGear

Για τον Δημήτρη Παπανώτα, οι γυναίκες που επιλέγουν 'σατράπηδες' φταίνε για την κακοποίησή τους

"Αν πάρει έναν σατράπη ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της, έτσι;".