Νέος καταυλισμός προσφύγων στήνεται στο Καρά Τεπέ

Ο καταυλισμός θα στηθεί πίσω από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Γράφει: Esquire Editors 11 Σεπτεμβρίου 2020

Νέο καταυλισμό για την προσωρινή τουλάχιστον στέγαση των προσφύγων και των μεταναστών, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το στρατόπεδο της Μόριας, στήνουν στελέχη και υπάλληλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής σε περιοχή κοντά στο Καρά Τεπέ.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα ΣΤΟΝΗΣΙ οι σκηνές μεταφέρονται με ελικόπτερα προκειμένου να στηθεί ίσως και μέσα στην ημέρα νέος καταυλισμός. Ο καταυλισμός θα στηθεί πίσω από το πεδίο βολής του Καρά Τεπέ σε έκταση ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η τοπική ιστοσελίδα ΣΤΟΝΗΣΙ φαίνονται τα ελικόπτερα που μεταφέρουν τις σκηνές προκειμένου να αρχίσει το στήσιμο ενός καταυλισμού, για την άμεση στέγαση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που ζουν για τρίτη μέρα στο δρόμο.

Μετακινήσεις με ελικόπτερο λόγω των αντιδράσεων

Η μεταφορά των σκηνών με ελικόπτερο δεν είναι τυχαία, καθώς όπως σημειώνει η Καθημερινή η επιλογή των μετακινήσεων με ελικόπτερο Σινούκ έχει να κάνει με τις αντιδράσεις που σημειώνονται και τους φόβους για επεισόδια.

Ο χώρος πίσω από το πεδίο βολής στο Καρά Τεπέ επελέγη λόγω του ότι εκεί έχει ήδη συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στον δρόμο.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε νωρίτερα το TheToc στην Λέσβο ενισχύονται διαρκώς οι αστυνομικές δυνάμεις και έφθασαν εκτός από διμοιρίες των ΜΑΤ και Αίαντες για την αντιμετώπιση βίαιων επεισοδίων.

Η κατάσταση άλλωστε στο νησί είναι εκρηκτική, καθώς και οι μετανάστες θέλουν να εγκαταλείψουν το στρατόπεδο και το νησί αλλά και οι κάτοικοι θεωρούν ότι η πυρκαγιά και η καταστροφή του στρατοπέδου της Μόριας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το πώς ξεκίνησε η εξέγεραση, είναι μια ιδανική ευκαιρία να καταργηθεί οριστικά το στρατόπεδο.

Κι αυτό παρά την κατηγορηματική δήλωση από τον Στέλιο Πέτσα ότι οι πρόσφυγες δεν θα φύγουν από το νησί.

Τι μετέδωσε το Der Spiegel

Τις πρώτες εικόνες του ελικοπτέρου, λίγο πριν προσγειωθεί σε χώρο όπου παλαιότερα ήταν ένα πεδίο σκοποβολής, ανάρτησε στο twitter ο ανταποκριτής του DerSPIEGEL στην Ελλάδα, Γιώργος Χριστίδης, ο οποίος βρίσκεται στο νησί.

"Αστακός" η Λέσβος - ΜΑΤ και αστυνομικές δυνάμεις στο νησί

Έξι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ καθώς και 4 Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), οχήματα της ΕΛΑΣ αλλά και οι δύο "Αίαντες", τα ειδικά οχήματα ρίψης νερού, έφθασαν το πρωί στη Λέσβο. Την περαιτέρω ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μετά τον εμπρησμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας.

Επιπλέον, αποφασίστηκε να μεταβεί στο νησί και ένα κλιμάκιο αστυνομικών από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Χθες το πρωί, είχαν φύγει εσπευσμένα από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με C – 130 οι πρώτες τρεις διμοιρίες ΜΑΤ για να πάρουν μέρος στα έκτακτα αστυνομικά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες το πρωί.

Από: thetoc.gr


φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

H Κομισιόν εξετάζει την απαγόρευση του TikTok Lite

Η TikTok έχει πλέον προθεσμία έως τις 23 Απριλίου για να υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης κινδύνου στην Επιτροπή.

Ο δεύτερος Ψυχρός Πόλεμος κλιμακώνεται ταχύτερα από τον πρώτο

Ποιες είναι όμως οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του Πρώτου και του Δεύτερου Ψυχρού Πολέμου;

O Στέφανος Κασσελάκης μιλά για τη σχέση του με τη θρησκεία

″Δεν έχουν συνηθίσει από έναν πολιτικό να είναι αυθεντικός και ειλικρινής και ρομαντικός κλπ.", λέει ο κ. Κασσελάκης.

Ο 'εφιάλτης' της Tesla

Αν τα πράγματα για την Tesla είναι τόσο άσχημα, γιατί η αποτίμηση παραμένει τόσο υψηλή;

Η ρωσική προπαγάνδα κατά της Ουκρανίας χρησιμοποιεί AI

Οι προσπάθειες ρωσικής επιρροής έχουν επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στο να στρέψουν την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το 'Ροζ Φεγγάρι'

Τι είναι ακριβώς; Γιατί ονομάζεται έτσι; Και κυρίως, πότε θα μπορέσεις να το απολαύσεις;

Γραφει Γιαννης Σπανος