Οι 7 κόκκινες περιοχές της χώρας λόγω COVID-19

Εκεί όπου καταγράφονται πολύ υψηλά κρούσματα κορονοϊού.

Γράφει: Esquire Editors 26 Νοεμβρίου 2020

Για επτά κόκκινες περιοχές λόγω κορονοϊού έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όπου και γνωστοποίησε πως το lockdown θα παραταθεί έως και τις 7 Δεκεμβρίου. 

Ειδικότερα ο κ. Πέτσας ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι περιοχές που παραμένουν πηγή ανησυχίας με πολύ υψηλά κρούσματα συγκριτικά με τον πληθυσμό τους, είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος. 

Σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια ενημέρωση του ΕΟΔΥ, οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε αυτές τις κόκκινες περιοχές στις οποίες αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν ο εξής:

  1. 23 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  2. 29 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαϊας
  3. 633 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
  4. 160 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
  5. 30 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  6. 69 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  7. 55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

Όσον αφορά την Αχαΐα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε ειδική αναφορά, συνιστώντας στους κατοίκους της Πάτρας, της πρωτεύουσας του νομού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα που είναι ο πολιούχος της πόλης και να μην προχωρήσουν σε εορτασμούς που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες υπερμετάδοσης. 

"Υπάρχουν ενδείξεις για μείωση αριθμού των κρουσμάτων"

Ο κ. Πέτσας ανάφερε ότι υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. "Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα". Και ανακοίνωσε:

Προς το παρόν, παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, μέχρι και την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί. Η απόφαση αυτή είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό.

Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές - που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους - είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος.

Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται. Κάνουμε έκκληση να μην γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης.

Η Κυβέρνηση με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. 

"Ο στόχος, παραμένει ένας: Οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας" ανέφερε ο κ. Πέτσας.

Από: thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Ο Χρυσαυγίτης Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός ηγέτης του κόμματος των Σπαρτιατών

Σύμφωνα με την απόφαση του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Όλα όσα περιείχε η αφρικανική σκόνη που 'έπνιξε' τη χώρα

Η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών εκπόνησε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μελέτη σχετικά με τη σύσταση της αφρικανικής σκόνης.

Ο Μπάμπης Στόκας υποψήφιος στις Ευρωεκλογές με την Πλεύση Ελευθερίας

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους που θα συμμετέχουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.