Οι μυστηριώδεις μονόλιθοι σε Γιούτα και Ρουμανία δεν είναι εξωγήινη παρέμβαση

Φως στο μυστήριο ρίχνει ένας φωτογράφος.

Γράφει: Πωλίνα Φράγκου 02 Δεκεμβρίου 2020

Στη βόρεια Ρουμανία και συγκεκριμένα κοντά στην πόλη Piatra Neamt εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα ένας μυστηριώδης μεταλλικός μονόλιθος, ακριβώς ίδιος με εκείνον που είχε εντοπιστεί στην έρημο της Γιούτα πριν μερικές εβδομάδες.

Ο οβελίσκος έκανε την εμφάνισή του στο λόφο Batka-Doamney, κοντά στο αρχαίο κάστρο Petrodava-Dacian, που χτίστηκε το 106 μ.Χ. Η μεταλλική κολόνα έχει ύψος 4 μέτρων και, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Γιούτα, κανείς δεν γνωρίζει περί τίνος ακριβώς πρόκειται και ποιος ακριβώς βρίσκεται πίσω από την εγκατάστασή του.

Φως στο όλο μυστήριο φαίνεται να ρίχνει ο φωτογράφος Ross Bernards, ο οποίος πέρασε αρκετές ώρες στην έρημο της Γιούτα, στήνοντας ένα φωτογραφικό δίκτυο από κάμερες, φώτα και drones, προκειμένου να δει τι ακριβώς συμβαίνει. Όπως αναφέρουν οι New York Times, φιλοξενώντας σε άρθρο τους την εμπειρία του 34χρονου Bernards, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 4 άντρες πλησίασαν τον μονόλιθο, χτυπώντας τον δυνατά με φτυάρια και ρίχνοντάς τον τελικά στο έδαφος.

Μετά από αυτό τον διέλυσαν σε κομμάτια, τα οποία πήραν και έφυγαν, σε μία επιχείρηση που διήρκεσε συνολικά ένα τέταρτο. "Μην αφήνετε ίχνη" είπε ένας αυτούς, κάτι που παραξένεψε τον Bernards, ο οποίος φοβούμενος, απέφυγε να τραβήξει φωτογραφίες. Κάτι όμως που έκανε ο βοηθός του Marc Newlands, με το κινητό του τηλέφωνο. 

"Πρέπει να χρειάστηκαν 10-15' για να ρίξουν κάτω το μονόλιθο και να τον κάνουν κομμάτια. Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι και από πού ήρθαν και δεν κάναμε κάτι για να τους εμποδίσουμε. Φαινόντουσαν αποφασισμένοι και αντιμετώπισαν την όλη διαδικασία σαν να ήταν η αποστολή τους" τονίζει στους Times o Νewlands.

Από τις φωτογραφίες του Newlands, οι οποίες φυσικά και έγιναν viral, γίνεται προφανές πως έχουμε να κάνουμε με μία "κούφια" κατασκευή, ντυμένη με φύλλα μετάλλου.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η επικρατέστερη θεωρία κάνει λόγο για κάποιον ανώνυμο καλλιτέχνη - αρχικά, το έργο αποδόθηκε στον Καλιφορνέζο John McCracken, ο οποίος βέβαια έχει πεθάνει από το 2011. Τέλος, εκείνος της Ρουμανίας θεωρείται πως είναι απλά μία απομίμηση του αρχικού αντικειμένου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για πολιτικές εξελίξεις, συνεντεύξεις διασήμων, συμβουλές για αντρική μόδα και συνταγές για φαγητό και πότο στο esquire.com.gr

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ

Τα 35 ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν στις προκριματικές είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

H Ελεονώρα Μελέτη για την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

"Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή...".

Τι σημαίνει η επιλογή Μπελέρη για τις Ευρωεκλογές

Η επιλογή του πρωθυπουργού, η οποία χειροκροτήθηκε παρατεταμένα στην κεντρική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, περιέχει υψηλούς συμβολισμούς.

O Donald Trump αποφάσισε να πάρει έναν υπνάκο κατά τη διάρκεια της δίκης του

"Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια" ή μήπως η δίκη ήταν τόσο βαρετή πια;

Γραφει Παυλος Κρουστης

Πόσο κόστισε στο Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στο Ιράν

Ένας πρώην οικονομικός σύμβουλος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ μιλά με αριθμούς, που μεταξύ μας, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Γραφει Γιαννης Σπανος